KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour jatkuu Jonesboro Openilla

Disc Golf Pro Tour jatkuu Jonesboro Openilla

Tulevana viikonloppuna 28.4.-30.4.2023 pelataan Jonesboro Open ja frisbeegolfin parhaimmisto kokoontuu Championship Course -radalle Disc Side of Heavenissa. Rata on suunniteltu haastamaan lajin huippunimet. Radan monipuoliset korkeuserot, vesiesteet, isot puut sekä suuret riski-palkkio -mahdollisuudet tekevät siitä yhden Pro Tourin parhaista radoista.

Jopa 20 metrin korkeuseroilla ja vanhojen tammien reunustamilla väylillä pelattava rata on suunniteltu siten, että kukkulat, puut ja tuuli vaikuttavat lähes jokaiseen heittoon. Tämä vaativa kenttä koettelee pelaajien fyysistä ja henkistä kestävyyttä.

Jälleen yhdeksän suomalaista mukana

Alkukauden Disc Golf Pro Tourin kilpailuissa on ollut hyvä joukko suomalaisia mukana ja niin on jälleen. Avoimessa luokassa kilpailee tuttu nelikko kun Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen löytyvät kilpailun lähtölistoilta.

Naisten luokassa on myöskin tuttu viisikko, kun Henna Blomroos, Heidi Laine, Eveliina Salonen, Silva Saarinen ja Sonja Laine osallistuvat kevään viimeiseen kilpailuun Amerikassa ennen paluuta Euroopan kilpakentille. Frisbeegolfmedia uutisoi aiemmin keväällä suomalaisten osallistumisesta Disc Golf Pro Tourilla: Disc Golf Pro Tour käynnistyi – näissä kisoissa näet suomalaisia.

Löytyykö Heimburgille ja Tattarille haastajia

Viime vuonna Jonesborossa avoimen luokan voittoon ylsi Calvin Heimburg. Rata on kuin tehty Calvin Heimburgin pitkille heitoille ja hän voitti turnauksen myös vuonna 2020. Heimburgin alkukausi on myös ollut vakuuttava ja hän on avoimessa luokassa ylivoimaisessa johdossa Disc Golf Pro Tourin pisteissä. Hyvin aiempina vuosina Jonesborossa pelannut Ricky Wysocki (voitot 2021 ja 2018) ei pitkittyneen rannevamman vuoksi pysty osallistumaan tämän vuoden kilpailuun. Avoimen luokan suomalaisilla ei ole aiemmilta vuosilta hyvää menestystä Jonesborosta, mutta viime viikonlopun hyvät suoritukset Champions Cupissa nostaa myös odotuksia suomalaisten osalta.

Naisten luokan voittajaksi ylsi viime vuonna virolainen Kristin Tattar. Tattar on myös tänä vuonna ylivoimainen ennakkosuosikki, eikä vähiten siksi, että hän suorastaan dominoi viime viikonlopun Champions Cup -kilpailua. UDisc-tuloskirjauspalvelu ennakoi todennäköisyyksiä pelaajien voitoille ja heidän tilastoissaan Tattar voittaa 59% todennäköisyydellä ja kymmenen parhaan joukossa hän on 99% todennäköisyydellä. Suomalaisia ei naisten luokassa viime vuonna ollut mukana. Henna Blomroosin 3. sija vuonna 2019 on suomalaisten paras sijoitus Jonesborossa.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 17.30 ja avoimen luokan lähetys kello 23.30. Väinö Mäkelä pelaa ensimmäisen kierroksen videokortissa ja näin ollen hänen otteitaan päästään seuraamaan livelähetyksessä.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card), Gatekeeper Media näyttää avoimen luokan toisen videokortin (Feature Card #2 / Chase Card) ja Ace Run Productions näyttää naisten luokan toisen videokortin.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöSeuraa
Sonja Laine15.58UDisc Live
Silva Saarinen16.10UDisc Live
Eveliina Salonen17.22UDisc Live
Heidi Laine17.22UDisc Live
Henna Blomroos17.22UDisc Live
Joona Heinänen20.58UDisc Live
Niklas Anttila20.58UDisc Live
Tuomas Hyytiäinen21.22UDisc Live
Väinö Mäkelä23.54UDisc Live,
Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella

Tulevien kierroksien lähtöajat määräytyy aina edellisen päivän tuloksien perusteella.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän