KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour jatkuu Dynamic Discs Openilla Kansasissa

Disc Golf Pro Tour jatkuu Dynamic Discs Openilla Kansasissa

Disc Golf Pro Tour (DGPT) jatkuu Elite-tason kilpailulla Dynamic Discs Openilla Kansasissa. Kesä on ajanut suurimman osan Eurooppalaisista pelaajasta takaisin Eurooppaan pelaamaan. Naisten luokassa Eurooppaa edustaa ylivoimainen ennakkosuosikki Kristin Tattar, mutta muuten molempien luokkien Top20 pelaajat ovat Yhdysvalloista.

Löytyykö Kristin Tattarille haastajia?

Kristin Tattar, Dynamic Discs Open 2022
Kristin Tattar, Dynamic Discs Open 2022, Kuva: Disc Golf Pro Tour

Kristin Tattar oli vuonna 2022 ylivoimainen, mutta vuosi 2023 on lähtenyt liikkeelle vieläkin vauhdikkaammin. Tattar on osallistunut tänä vuonna yhteensä yhdeksään Disc Golf Pro Tourin kilpailuun ja voittanut näistä kuusi. Kaikissa kisoissa hän on ollut kymmenen parhaan joukossa. Tattar voitti myös Dynamic Discs Openin viime vuonna.

Kovimmiksi haastajiksi voidaan nostaa edellisessä Disc Golf Pro Tourin kisassa Tattarin jälkeen toiseksi tullut Missy Gannon sekä loistavilla kahdella viimeisellä kierroksella kolmanneksi noussut 2x maailmanmestari Catrina Allen. Allen on voittanut kisan kahdesti vuosina 2016 ja 2019. Hailey King hakee ensimmäistä voittoaan tälle kaudelle, muutama palkintopallisijoitus löytyy tältä kaudelta ja hänellä on Dynamic Discs Openin voitto vuodelta 2021.

Mielenkiintoa kisaan tuo myös Valerie Mandujanon paluu kilpailukentille. Valerie nyrjäytti nilkkansa pahasti alkuvuodesta ja kuntoutus venähti lähes puolen vuoden mittaiseksi. Valerie voitti kaudella 2022 kolme Disc Golf Pro Tourin osakilpailua.

Ricky Wysockilla paineet avoimessa luokassa

Ricky Wysocki, Dynamic Discs Open
Ricky Wysocki, Dynamic Discs Open, Kuva: Disc Golf Pro Tour

Dynamic Discs kaappasi Richard “Ricky” Wysockin isolla rahalla vuoden 2022 alussa tiimiinsä. Wysocki kirjoitti 4 miljoonan dollarin sopimuksen ja lisäksi hän sai 250 000 dollarin allekirjoitusbonuksen, joka maksettiin Bitcoineina. Dynamic Discs Open on kiekkomerkin yksi suurimmista tapahtumista ja Wysocki lähtee kilpailuun hallitsevana mestarina ja suurimmalla PDGA-ratingilla. Hän voitti kilpailun vuonna 2022 ennen Simon Lizottea ja Väinö Mäkelää. Lizottea ja Mäkelää ei nähdä tämän vuoden kilpailussa. Wysocki on taistellut koko alkukauden rannevaivojen kanssa ja häneltä puuttuu vielä suurempi voitto tältä kaudelta.

Aiempina vuosina kisaa dominoinut Paul McBeth ei ole tällä kertaa mukana. Hän viettää pidempää reissua Euroopassa ja mukana Euro Tourilla. McBeth on voittanut kisan vuosina 2017, 2019, 2020 ja 2021. Myös vuoden 2018 voittaja Eagle McMahon on loukkaantumisen vuoksi poissa kilpailusta.

Ratingin mukaan kovimmat haastajat Wysockille tämän vuoden kilpailussa ovat Disc Golf Pro Tourin kokonaispisteissä kärjessä oleva Calvin Heimburg ja toisena pisteissä oleva Gannon Buhr.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 17.30 ja avoimen luokan lähetys kello 23.00. Ensimmäinen kierros katsottavissa ilmaiseksi Disc Golf Pro Tourin YouTube-kanavalta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän