KotiKilpailutPDGA Euro TourEuroopan mestari Niklas Anttila haastaa Paul McBethin Konopiště Openissa

Euroopan mestari Niklas Anttila haastaa Paul McBethin Konopiště Openissa

PDGA Euro Tour jatkuu 16.6. – 18.6.2023 Tšekeissä legendaarisella Konopiště Openilla. Samalla radalla on pelattu Major-kisat 2018 ja Euroopan mestaruuskisat 2021. Niklas Anttila voitti kyseisenä vuonna Euroopan mestaruuden ja palaa nyt Tšekkeihin. Tällä kertaa haaste radalla on lähes kovin mahdollinen kun yhdysvaltalainen 6x maailmanmestari Paul McBeth on myös mukana kilpailussa.

Frisbeegolfmedian toimituksesta Joonas kulkee Paul McBethin matkassa loppuviikon Konopiste Openissa. Seuraa Frisbeegolfmedia instagram-tiliä niin pääset sukeltamaan kuusinkertaisen maailmanmestarin kisaviikonloppuun!

Niklas Anttila vs Paul McBeth

Kuopiolainen Niklas Anttila ja kalifornialainen Paul McBeth ovat kaksi selkeää ennakkosuosikkia viikonlopun kilpailuun. Niklas on pelannut hyvän alkukauden Yhdysvalloissa ja hänen EM-titteli osoittaa, että rata sopii hänelle hyvin. Kilpailu on Anttilan kauden ensimmäinen kilpailu Euroopassa. Paul McBethillä on hieno onnistuminen alla kun hän voitti edellisellä viikolla Euro Tourin ensimmäisen osakilpailun Kroatiassa.

Avoimessa luokassa kannattaa myös seurata kotimaassaan pelaavia Jakub Semerádia ja Petr Striegleria. Semerád oli Euro Tourin ensimmäisessä osakilpailussa Paul McBethin jälkeen toinen ja hänellä on alkukaudesta Yhdysvalloista Disc Golf Pro Tourilta useampia top 15 sijoituksia. Suomalaisen Discmanian tiimissä pelaavalla nuorella Petr Strieglerillä ei ole vielä suurempia meriittejä isoista kansainvälisistä kisoista, mutta hän on hyvin tunnettu Tšekeissä ja nostanut nopeasti PDGA-ratingin 1000 pisteen paremmalle puolelle.

Avoimeen luokkaan on saatu mukaan Anttilan lisäksi paljon myös muita suomalaisia. Näistä seurantaan kannattaa ainakin ottaa Daniel Davidsson, Rasmus Saukkoriipi, Samuel Hänninen ja Elias Luukkonen. Elias pelasi Euro Tourin avauskilpailussa historiallisen kovan viimeisen kierroksen, nousten kaikkien aikojen suomalaislistalla kolmanneksi. Suomalaisia on avoimen luokan lähtölistalla yhteensä 17.

Rachel Turtonin paluu Eurooppaan

Naisten luokassa kovimmalla ratingilla kilpailuun lähtee Yhdysvaltojen Disc Golf Pro Tourilta Eurooppaan kesäksi palannut iso-britannialainen Rachel Turton. Turton oli kesäkuun alussa Portland Openin kisassa upeasti kymmenes. Konopiště Openissa päästään näkemään onko tämä vahva vire siirtynyt Yhdysvalloista mukaan Eurooppaan. Ennakkoasetelmissa Turtonin kovimmat haastajat tulevat Virosta kun hyvin alkukauden pelanneet Kaidi Allsalu ja Anneli Tõugjas-Männiste ovat mukana lähtölistalla.

Suomalaisista naisten luokassa mukana on Anni Mäkelä. Mäkelällä on tällä kaudella alla vasta kaksi kilpailua. Ensimmäinen kilpailu Prodigy Disc Pro Tourilla Helsingissä jäi kesken sairastelun vuoksi ja viime viikonlopun European Pro Tourin Nokia Openissa Mäkelä oli kymmenes.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9.30 ja avoimen luokan lähetys kello 16.30. Heti ensimmäisenä päivänä päästään seuramaan huimaa taistelua kun ensimmäisessä videokortissa on avoimessa luokassa Anttila, McBeth, Semerád ja Striegler. Naisten luokassa nähdään Turton, Tõugjas-Männiste, Allsalu ja paikallinen Nikola Moravcová.

Ensimmäinen kierros katsottavissa ilmaiseksi Disc Golf Pro Tourin YouTube-kanavalta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän