KotiKilpailutDGPT EuropeVäinö Mäkelä sivusi uransa parasta sijoitusta ammattilaiskiertueella - Wysocki ylivoimaiseen voittoon

Väinö Mäkelä sivusi uransa parasta sijoitusta ammattilaiskiertueella – Wysocki ylivoimaiseen voittoon

Väinö Mäkelä on löytänyt pelivireensä vaikean kevään jälkeen. Mäkelä oli kolmas kaikkien aikojen kovimmassa Euroopassa järjestetyssä Disc Golf Pro Tourin Elite-kisassa, Krokhol Openissa Norjassa. Mäkelä on aikaisemmin ollut ainoastaan kerran Disc Golf Pro Tourin Elite-kisassa kolmantena: Dynamic Discs Openissa vuonna 2022.

Toisena finaalikierrokselle lähteneen Väinö Mäkelän alkukierros lähti vaikeasti käyntiin. Hän onnistui kuitenkin parantamaan peliään kierroksen ajan. Viimeisellä väylällä napattu maukas birdie varmisti Mäkelälle kolmannen sijan; ja samalla tiputti Niklas Anttilan neljänneksi.

Kilpailun voitti ylivoimaisen esityksen jälkeen Yhdysvaltojen Richard Wysocki tuloksella -33. Kyseessä oli yksi kaikkien aikojen kovimmista kisasuorituksista Disc Golf Pro Tourin Elite-kisassa (alustava PDGA-rating 1081). Toisena kisassa oli Tsekin Jakub Semerád tuloksella -28.

Kilpailu sujui suomalaisittain loistavasti. Välittömästi Mäkelän takana neljäntenä oli Niklas Anttila tuloksella -22. Sijalla 12 olivat tuore Suomen mestari Teemu Talikainen sekä Joona Heinänen. Kilpailijat matkaavat välittömästi Suomeen, sillä ensi viikolla kisataan vuoden toisesta Major-tittelistä Tampereella ja Nokialla European Openin merkeissä 18.-21.7.2024. Viime vuonna European Openin paras suomalainen oli Väinö Mäkelä, joka sijoittui sijalle 11.

Katso Krokhol Openin tulokset täältä.

Uusimmat uutiset

Luvattomia sukeltajia kiinni frisbeegolfradalla Vihdissä

Rock Valleyn frisbeegolfradalla Vihdissä tavattiin tällä viikolla luvattomia frisbeegolfkiekkojen...

Heidi Laine vahvassa vireessä Yhdysvalloissa – “Tämä rata on vaikea”

Heidi Laineen heitto oli kunnossa Great Lakes Openin avauskierroksella....

Näkökulma: Onko frisbeegolfin painopiste siirtymässä Eurooppaan?

Frisbeegolf on saanut alkunsa Yhdysvalloista. Lajin kehittäjänä pidetään Ed...

Frisbeegolflegendan nimikkosäätiö haluaa laajentua Eurooppaan

Frisbeegolfin kasvu on ollut hurjaa kaikkialla maailmassa. Euroopassa laji...

Lauri Lehtinen vei jännitysnäytelmän Tampereella – “Aikamoista sekoilua”

Lauri Lehtinen otti voiton Prodigy Disc Pro Tourin kolmannessa...

Virolaisnainen ylsi Tampereella ensimmäiseen voittoonsa yli viiteen vuoteen

Virolainen Keiti Tätte voitti Tampereen osakilpailun kansallisella kärkikiertueella, Prodigy...