Koti Kilpailut DGPT Europe Väinö Mäkelä sivusi uransa parasta sijoitusta ammattilaiskiertueella – Wysocki ylivoimaiseen voittoon

Väinö Mäkelä Krokhol Open 2024
Väinö Mäkelä on löytänyt uusien kiekkojen myötä loistavan pelivireen. Kuva: DGPT / Marika Salmi
Mainos

Väinö Mäkelä on löytänyt pelivireensä vaikean kevään jälkeen. Mäkelä oli kolmas kaikkien aikojen kovimmassa Euroopassa järjestetyssä Disc Golf Pro Tourin Elite-kisassa, Krokhol Openissa Norjassa. Mäkelä on aikaisemmin ollut ainoastaan kerran Disc Golf Pro Tourin Elite-kisassa kolmantena: Dynamic Discs Openissa vuonna 2022.

Toisena finaalikierrokselle lähteneen Väinö Mäkelän alkukierros lähti vaikeasti käyntiin. Hän onnistui kuitenkin parantamaan peliään kierroksen ajan. Viimeisellä väylällä napattu maukas birdie varmisti Mäkelälle kolmannen sijan; ja samalla tiputti Niklas Anttilan neljänneksi.

Kilpailun voitti ylivoimaisen esityksen jälkeen Yhdysvaltojen Richard Wysocki tuloksella -33. Kyseessä oli yksi kaikkien aikojen kovimmista kisasuorituksista Disc Golf Pro Tourin Elite-kisassa (alustava PDGA-rating 1081). Toisena kisassa oli Tsekin Jakub Semerád tuloksella -28.

Kilpailu sujui suomalaisittain loistavasti. Välittömästi Mäkelän takana neljäntenä oli Niklas Anttila tuloksella -22. Sijalla 12 olivat tuore Suomen mestari Teemu Talikainen sekä Joona Heinänen. Kilpailijat matkaavat välittömästi Suomeen, sillä ensi viikolla kisataan vuoden toisesta Major-tittelistä Tampereella ja Nokialla European Openin merkeissä 18.-21.7.2024. Viime vuonna European Openin paras suomalainen oli Väinö Mäkelä, joka sijoittui sijalle 11.