KotiKilpailutEuropean Pro TourAvoimessa luokassa tiukka kamppailu - Turku Open 2. kierros

Avoimessa luokassa tiukka kamppailu – Turku Open 2. kierros

Turku Openin toinen päivä tarjosi avoimessa luokassa melkoista myllerrystä kärkiryhmässä. Eilen erinomaisen -14 kierroksen pelannut Mikael Häme(-20) ei saanut peliään kulkemaan kuin aivan kierroksen loppumetreillä. Viiden birdien putki viimeisille väylille riitti pitämään Hämeen kärkiryhmässä finaalikierrokselle. Hämeen lähin haastaja Mauri Villmann(-14) ei pystynyt samaan loppukiriin, päin vastoin. Villmann aloitti kierroksen pelaamalla etuysin tulokseen -7. Tämän jälkeen peli suli totaalisesti ja Villmannin kierroksen lopputulema oli erittäin vaisu -2.

Kilpailua tällä hetkellä johtava Jesse Nieminen(-21) onnistui nostamaan itsensä jahtikortista kärkeen loistavalla -11 kierroksella. Tuloskortista löytyy vain yksi bogey ja puttaaminen sujui erittäin hyvin. Nieminen jakaa kärkipaikan Kristian Kuoksan(-21) kanssa. Kuoksa pelasi käytännössä virheetöntä peliä viimeiselle väylälle asti, jonka avaus kuitenkin lipsahti pelialueen ulkopuolelle ja korttiin kirjattiin lopulta bogey.

Vain yhden heiton kärkikaksikon takana ovat Lauri Hämäläinen(-20) ja jo aiemmin mainittu Mikael Häme. Tähän kun lisätään takana vaanivat Joonas Aalto(-19), Väinö Mäkelä(-18) ja Niilo Hongisto(-17), on huomisesta finaalista tulossa erittäin tiukka kilpailu. Yhdysvaltojen tähtipelaajista ainoastaan Ezra Robinson(-13) löysi paremman pelivireen ja löytyy sijalta T12. Isaac Robinson(-10) jatkoi tasapaksua suorittamistaan -5 kierroksella, sijalla T20. Alden Harris(-8) löytyy tuloslistalta vielä alempaa sijalta T29 melko heikon -3 kierroksen jälkeen.

TURTON JATKAA KÄRJESSÄ, SAARISELLA VAIKEUKSIA

Rachel Turton, European Pro Tour Turku Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

Rachel Turton(-2) jatkoi toisella kierroksella varmaa peliään. Turton pelasi saman tuloksen kuin ensimmäisellä kierroksella ja ottaa tällä suorituksella kolmen heiton johtoaseman finaaliin. Väylään osuminen ei ollut aivan samalla tasolla, mutta C1-puttiprosentti oli 30% parempi. Tähän asti suoritettu varma peruspelaaminen ilman suurempia virheitä on ollut Turtonin omaa tasoa. Ennakossa Saarisen suurimmaksi haastajaksi podattu Turton onkin kuronut jo peräti kahdeksan heiton kaulan Saariseen.

Silva Saarinen(+6) ei saanut peliään kulkemaan toisella kierroksella käytännössä lainkaan. Saariselle tutut C2 (10-20m) putit puuttuivat kokonaan ja ylipäätään birdien saaminen tuloskorttiin tuotti vaikeuksia. Saarinen putosi melko kauas voittokamppailusta sijalle T5.

Viimeisen päivän kärkiryhmä on kuitenkin täynnä suomalaisväriä muilta osin. Olivia Kindstedt(+1), Jenni Karppinen(+2) ja Tinja Väisänen(+3) lähtevät haastamaan Turtonia. Karppinen pelasi päivän kuumimman -2 kierroksen ja nousi tällä jahtikortista kärkiryhmään.

Kierroksella nähtiin myös yksi hole in one, kun Anneli Tõugjas-Männiste laittoi kiekon ensimmäisellä heitolla korin pohjalle väylällä #14. Tõugjas-Männisteen loistava suoritus nähtiin suorana Disc Golf Streamista.

FINAALIKIERROKSEN AIKATAULU

Kilpailun finaalikierrosta voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa lauantaina 15.7 kello 09:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Finaalikierros on myös katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta. Kilpailua saa myös tulla seuraamaan paikan päälle Luolavuoren frisbeegolfradalle maksutta.

Uusimmat uutiset

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue...

European Openin yleisökierrokset tulevat pian myyntiin

Monille tärkeä osa European Open elämystä ovat European Openin...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän