Koti Uutiset Unohtiko PDGA Euroopan? Ultiworldin mukaan PDGA harkitsee taas Champions Cupin siirtoa

Unohtiko PDGA Euroopan? Ultiworldin mukaan PDGA harkitsee taas Champions Cupin siirtoa

Kristin Tattar Champions Cup
Kristin Tattar juhli viime kaudella Champions Cupin voittoa. Jättääkö Tattar Viron mestaruuskisat väliin Champions Cupin vuoksi? Kuva: DGPT
Mainos

PDGA ilmoitti torstaina siirtävänsä yhden ensi kauden major-kisoista eli Champions Cupin, loppusyksystä kesäkuun loppuun. Ultiworld kertoo, että negatiivisen palautevyöryn johdosta PDGA harkitsee jälleen Champions Cupin siirtoa.

Pelaajat herättivät PDGA:n

Alkuperäinen päätös siirtää Champions Cup pelattavaksi 27.-30.6.2023 oli selkeä pyllistys eurooppalaisen frisbeegolfin suuntaan. Lokakuussa uutisoitiin, kuinka Disc Golf Pro Tour laajenee Eurooppaan DGPT Europen myötä. Kesän kilpailut suunniteltiin siten, että yhdysvaltalaisia pelaajia kannustetaan matkustamaan Eurooppaan ilman, että pelaajat menettävät kiertuepisteitä.

Disc Golf Pro Tourin kilpailukalenteri rakennettiin major-kilpailuiden ympärille, jotta kesä-heinäkuussa on selvä Euroopan kiertue.

Sitten PDGA päätti yllättäen laittaa yhden kauden tärkeimmistä kilpailuista keskelle Euroopan kiertuetta ilman, että yhdelläkään yhdysvaltalaisella ei ole mitään järkeä lähteä Eurooppaan kesäkuussa. Kaiken lisäksi Champions Cup pelataan samana viikonloppuna kuin Swedish Open, joka on yksi viidestä DGPT Europen kilpailusta.

Ultiworldin uutisen mukaan PDGA “ei huomannut ristiriitaa DGPT Europen kisan kanssa”.

Kommentti kertoo kaiken siitä, mitkä ovat PDGA:n intressit Eurooppaan. On todella noloa, jos he eivät aidosti huomanneet katsoa, että mitä Atlantin toiselle puolelle on suunniteltu samoihin aikoihin – ikään kuin kaikki frisbeegolfaajat olisivat Yhdysvalloista. Toinen vaihtoehto on, että heitä ei kiinnostanut, mikä on yhtälailla harmillista eurooppalaisen frisbeegolfin näkökulmasta.

Myös pelaajat ärähtivät PDGA:lle. Erityisesti Väinö Mäkelä ja Niklas Anttila kommentoivat sosiaalisessa mediasssa, että heidän täytyy vakavasti harkita, aikovatko he matkustaa kesken Euroopan kisojen Yhdysvaltoihin.

PDGA:n Facebookissa Eagle McMahon kommentoi välittömästi: “Tämä ei ole hyvä. Monet pelaajat odottivat Euroopan kiertuetta. SIIRTÄKÄÄ UUDESTAAN!”

PDGA-johtajien tuolit tärisivät viimeistään, kun lajin suurin tähti Paul McBeth ilmoitti kylmän viileästi samaisessa Facebook-julkaisussa, että hän aikoo pelata Swedish Openin ja jättää Champions Cupin väliin.

Mainos

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version