KotiKilpailutEuropean Pro TourSuomalaiset jyräsivät muiden yli avoimessa luokassa - Turku Open Finaali

Suomalaiset jyräsivät muiden yli avoimessa luokassa – Turku Open Finaali

Turku Openin avoimen luokan finaalikierros lähti käyntiin Jesse Niemisen ja Kristian Kuoksan johdolla. Kun viimeinen putti putosi koriin, Nieminen nousi voittajana palkintokorokkeelle huimalla -32 tuloksella. Lauri Hämäläinen(-28) haastoi Niemistä aivan viimeisille metreille saakka, mutta lopulta sai tyytyä jaettuun toiseen sijaan Mikael Hämeen(-28) kanssa.

Nieminen pelasi koko viikonlopun todella varmaa peliä. Jopa rystyheitot, jotka ovat yleensä akilleen kantapää, toimivat tänä viikonloppuna. Onnistuneiden rystyheittojen lisäksi maailmanluokan kämmenheitto ja koko kilpailun paras C2 puttiprosentti takasivat Niemiselle voiton. Koko kilpailun tuloskortista löytyy vain kolme bogeyta ja yksi OB-heitto. Virheitä tuli todella vähän. Nieminen kertoi kilpailun jälkeisessä haastattelussa tämän olleen erinoimainen kenraaliharjoitus tulevana viikonloppuna pelattavaan European Open major-kilpailuun.

Jaetulta kärkipaikalta finaaliin lähtenyt Kristian Kuoksa(-27) ei löytänyt pelivirettä enää viimeisellä kierroksella. Varsinaisia virheitä ei tullut, mutta avausheitot eivät tarjonneet Kuoksalle riittävästi birdie paikkoja. Kuoksa löytyy jaetulta neljänneltä sijalta Joonas Aallon(-27) kanssa.

Turku Open oli lopulta melkoista suomalaisjuhlaa, sillä ensimmäinen ulkomaalainen pelaaja löytyy vasta sijalta T8 Isaac Robinsonin(-22) ja Mauri Villmannin(-22) muodossa. Robinson lähti kilpailuun jopa selvänä ennakkosuosikkina maailman rankingin kuudennelta sijalta. Robinsonilla on myös major-voitto tältä vuodelta Champions Cupista, joten peli on todellakin kulkenut. Viimeinen kierros olikin selkeästi Robinsonin kilpailun paras (-12), vaikka se loppuikin ikävään tuplabogiin.

TURTON TOISEEN PERÄKKÄISEEN VOITTOON

Naisten luokassa Rachel Turton(-3) otti melko selvän voiton. Turton oli pelaamassa todella hyvää kierrosta, mutta väylän #15 triplabogey teki tilanteesta hetkellisesti jännittävän. Suomalaiset olivat kuitenkin jo niin kaukana takana, että voitto oli selvä. Tinja Väisänen(0) sijoittui toiseksi, erinomaisella -3 viimeisellä kierroksella. Tämä on Väisäsen paras sijoitus EPT:llä tällä kaudella ja koko hänen urallaan. Silva Saarinen(+1) onnistui vihdoin kolmannella kierroksella ja pelasi koko kilpailun parhaimman -5 kierroksen nousten kolmannelle sijalle.

Turtonin kolmas kierros, -1, oli samaa varmaa peliä kuin kaksi edellistä. Vaikka kierros alkoi bogeylla, peli oli erittäin varmaa ja sujuvaa aina tuonne väylään #15 asti. Turton kertoi kilpailun jälkeisessä haastattelussa keskittyneensä omaan peliin, eikä niinkään miettinyt mitä muut tekivät. Tämän voiton myötä Turtonilla on eniten EPT osakilpailuvoittoja kaikista naisten luokan pelaajista. Lisäksi hän on Heidi Laineen lisäksi toinen naispelaaja jolla on kaksi osakilpailuvoittoa tältä kaudelta.

Ennalta selväksi suosikiksi povattu Silva Saarinen löysi pelivireensä vasta kolmannella kierroksella. Saarinen aloitti kierroksensa ryminällä, ensimmäiset viisi väylää -4. Tutuksi tullut todella varma puttaaminen näytti tehneen paluun ja heitto löysi tiensä korille. Kierroksen loppupuolella peli lähti hieman raiteiltaan ja samoin mahdollisuudet voittoon. Tinja Väisäsen viimeinen kierros oli hänen toiseksi paras kierros hänen urallaan ratingin valossa. Tärkeät putit upposivat ja tuloskorttista löytyy vain yksi bogey.

Ensi viikonloppuna pelattavassa European Open major kilpailussa nähdään kuinka Turton ja muut Euroopan kärkinaiset pystyvät haastamaan Yhdysvaltojen tähtiä.

Rachel Turton, European Pro Tour Turku Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

EUROPEAN PRO TOUR MATKUSTAA RUOTSIIN

European Pro Tourin seitsemäs osakilpailu, Järva Open, pelataan kahden viikon päästä Järva Discgolf Parkissa. Järvan rata on jo legendaariseksi muodostunut puistorata Ruotsin Tukholmassa. Tällä radalla on pelattu aikoinaan European Masters major-kilpailuja ja sitä pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista radoista. Järva Openia voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta ja live-tuloksia UDisc Live-palvelusta. Lisää kiertueen aikataulusta voit lukea kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

Suomalaisnaiset kaksoisjohdossa European Openin finaalipäivään!

Eveliina Salonen ja Silva Saarinen lähtevät kaksoisjohdossa huomenna pelattavaan...

Kahden kierroksen päivä European Openissa – tutut nimet nousivat kärkeen

Frisbeegolfin European Openissa avoimella luokalla on edessään todellinen kestävyyskoe....

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän