KotiUutisetSuomalainen tuloskirjaussovellus Upsi julkaisee uuden ratingjärjestelmän frisbeegolfiin

Suomalainen tuloskirjaussovellus Upsi julkaisee uuden ratingjärjestelmän frisbeegolfiin

Suomen yksi suosituimmista frisbeegolf-sovelluksista lanseeraa uuden ratingjärjestelmän.

Upsin omakehittämä ratingjärjestelmä tarjoaa yhtiön tiedotteen mukaan pelaajille entistä tarkemman ja mielenkiintoisemman tavan seurata ja parantaa omaa suoritustaan sekä vertailla taitotasoaan kavereihin ja muihin frisbeegolfareihin. Upsi-ratingjärjestelmä huomioi ensimmäistä kertaa myös ratojen vaikeustason.

Nämä ovat yhtiön mukaan tärkeimmät uudet ratingjärjestelmän ominaisuudet:

  1. Henkilökohtainen rating: Upsi-rating on jokaiselle pelaajalle pelihistorian perusteella laskettava numeroarvo, joka edustaa pelaajan taitotasoa. Se antaa pelaajille mahdollisuuden seurata omaa kehitystään ajan mittaan. Tarkemmat kehitystä kuvaavat tarkemmat tilastot tulossa pian.
  2. Dynaaminen laskenta: Kehittyneiden algoritmien ansiosta ratingjärjestelmä mukautuu dynaamisesti ratojen vaikeuden ja pelaajan suoritusten perusteella. Tämä takaa reilun ja kilpailullisen ympäristön, jossa pelaajat näkevät, kuinka he pärjäävät verrattuna muihin.
  3. Ratojen vaikeustason arviointi: Ensimmäistä kertaa frisbeegolfissa myös radat arvioidaan vaikeustason mukaan. Tämä uraauurtava ominaisuus varmistaa, että rating voidaan laskea riippumatta siitä, onko pelaaja koskaan pelannut siellä tai miten muut pelaajat radalla heittävät. Merkittävän osan Upsista löytyvistä radoista vaikeustaso on jo arvioitu ja määrä lisääntyy jatkuvasti. Vaikeustaso ei toistaiseksi näy sovelluksessa käyttäjälle.
  4. Yhteisön osallistaminen: Pelaajat voivat verrata ratingiaan kavereihin kaverirankingin avulla sekä muihin Upsi-yhteisön jäseniin erityisen rating-luokan ja -tason avulla, joka näyttää pelaajan sijoituksen suhteessa muihin Upsi-käyttäjiin. Tämä näkyy myös pelaajan profiilissa erityisenä merkkinä.

Näin rating-järjestelmä toimii:

  • Mukaan laskettavat kierrokset: Mukaan lasketaan kierrokset, jotka on pelattu vaikeusarvioiduilla radoilla ja joissa ryhmässä on ainakin yksi toinen pelaaja mukana.
  • Ratingin muodostuminen: Henkilökohtainen rating lasketaan ja päivitetään kaikille käyttäjille, jotka ovat pelanneet edellisen päivityksen jälkeen, kerralla kerran vuorokaudessa. Se vaatii, että käyttäjältä löytyy vähintään 8 mukaan laskettavaa kierrosta. Enimmillään ratingiin lasketaan edelliset 20 ehdot täyttävää kierrosta.
  • Rankingin päivitykset: Pelaajat näkevät sijoituksensa kavereiden suhteen sekä rating-luokan ja -tason perusteella suhteessa koko Upsi-yhteisöön. Tieto löytyy sovelluksen tilastot-näkymästä.

Upsi-ratingissä pienempi arvio on parempi, aivan kuten perinteisessä golfissa. Rating ei ole suoraan linkittynyt muihin ratingjärjestelmiin, kuten PDGA-ratingiin.

Lue myös: PDGA-rating: Miten se lasketaan?

Uusi ratingjärjestelmä on julkaistu ja se tulee vaiheittain käyttäjien sovelluksiin kuluvan viikon aikana. Rating on kaikkien käyttäjien käytettävissä ilman maksua.

Vuonna 2016 julkaistu Upsi-frisbeegolfsovellus yksi Suomen suosituimmista frisbeegolfsovelluksista.

Lisätietoja Upsista ja rating-ohjeista.

Uusimmat uutiset

16-vuotias suomalaisyllättäjä nousi toiseksi – Viron Villmann lähtee johdossa finaalikierrokselle

DGPT Europen Turku Open jatkui toisella kierroksella Luolavuoren frisbeegolfpuistossa....

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän