KotiKilpailutEuropean Pro TourVillmann ylivoimaiseen voittoon Estonian Openissa, naisten sarjassa yllätysvoittaja

Villmann ylivoimaiseen voittoon Estonian Openissa, naisten sarjassa yllätysvoittaja

European Pro Tourin kolmas osakilpailu, Estonian Open, päättyi jälleen Mauri Villmannin pokaalin nosteluun. Villmann pelasi uskomattoman tasaista ja varmaa peliä viimeisellä kierroksella, eikä antanut muille edes mahdollisuuksia. Villmann kuitenkin kertoi haastattelussa, että tunsi hieman painetta, vaikka hänen johtoa ei varsinaisesti uhattu missään vaiheessa. Villmann pelasi lopulta yhteistuloksen -32, joka riitti voittoon kuuden heiton erolla.

Villmannista tuli toisen osakilpailuvoiton myötä ensimmäinen avoimen luokan pelaaja, joka on voittanut European Pro Tourin osakilpailun kahdesti. European Pro Tourin seuraava pysäkki on ensi viikonloppuna Nokialla täysin erilaisella radalla. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka Villmannin peli sopii Kõrvemaan metsäradan lisäksi Nokian puistoradalle.

Toiseksi itsensä jahtikortista pelasi -11 kierroksella Ville Ahokas. Ahokas osoitti varmoja otteita läpi koko kilpailun, mutta Villmann oli yksinkertaisesti voittamaton tällä kertaa. Kolmannen sijan palkintokorokkeella nappasi jaetusti Severi Saviniemi ja Mikael Häme, tuloksella -24. Saviniemi teki finaalikierroksella hienon nousun jahtikortista, sijalta 7. Muista suomalaissuorituksista mainittakoon Rasmus Tuominen, joka nousi huikealla -12 kierroksella sijalta 40 sijalle 12.

Mitä tapahtui Paul McBethille?

Kilpailun kiistaton ennakkosuosikki, kuusinkertainen maailmanmestari Paul McBeth, ei saanut koko viikonloppuna peliään kulkemaan. Ensimmäinen kierros oli McBethille jo hieman alavireinen, mutta kuitenkin vielä kelvollinen. Toinen kierros jäänee historiankirjoihin McBethin huonoimpana kierroksena sitten vuoden 2012 Charleston Classicin. Finaalikierros ei parantanut McBethin asemia, päinvastoin. McBeth putosi finaalipäivänä kymmenen sijaa alaspäin ja löytyy lopulta sijalta T31 tuloksella -13. Hyvänä vertailukohtana voinee pitää Villmannin viimeisen kierroksen -12 tulosta, joka on vain yhden heiton heikompi kuin McBethin koko kilpailun suoritus. Nähtäväksi jääkin kuinka McBethin Euroopan kiertue jatkuu.

Paul McBeth, European Pro Tour Estonian Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

Teele Toomsalu voittoon naisten sarjassa

Naisten sarjassa kamppailu jatkui tiukkana aivan viimeiseen puttiin asti. Anneli Tõugjas-Männiste ja Teele Toomsalu olivat tasatilanteessa ennen viimeistä väylää. Molemmilla oli suhteellisen lyhyt putti jäljellä ja voittajaa oltiin jo lähdössä hakemaan ratkaisuväyliltä. Tõugjas-Männiste kuitenkin epäonnistui suorituksessaan ja Toomsalu sai nostaa kiekon koriin voiton merkiksi.

Teele Toomsalun voitto on todellinen yllätys. Toomsalu pelasi itsensä kilpailuun maanantaina karsinnasta ja oli ratingin mukaan osallistujalistan häntäpäässä. Jotain kertoo varmasti myös se, että maailmanlistalla Toomsalu on naisten sarjassa sijalla 199. Toomsalulla on ennen tätä voittoa vain yksi voitto PDGA-kilpailuista, joten European Pro Tourin osakilpailun voitto oli hänelle huikea suoritus. Toomsalu oli erittäin tunteikas kilpailun jälkeisessä haastettelussa ja kertoi juhlistavansa voittoa kotiväen kanssa.

Anneli Tõugjas-Männiste sijoittui jälleen toiseksi. Tõugjas-Männiste on sijoittanut toiseksi jokaisessa tämän vuoden European Pro Tourin osakilpailussa. Kolmanneksi sijoittui Kaidi Allsalu. Naisten sarja oli erittäin tiukka koko kilpailun ajan, ja kärkikolmikon ero oli lopulta vain kaksi heittoa.

Anneli Tõugjas-Männiste, Teele Toomsalu ja Kaidi Allsalu, European Pro Tour Estonian Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

European Pro Tour jatkuu ensi viikonloppuna Suomessa

European Pro Tour matkustaa ensi viikonlopuksi Suomeen, Nokialle. Luvassa on erittäin haastava rata runsailla korkeuseroilla, tiukoilla metsäväylillä ja tuulisilla puistoväylillä. Nokian rataa pidetään yhtenä vaikeimmista radoista koko European Pro Tourilla, joten pelaajia tullaan koettelemaan jokaisella osa-alueella. Nokia Openia voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta ja live-tuloksia UDisc Live-palvelusta. Lisää kiertueen aikataulusta voit lukea kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

Disc Golf Pro Tour 2024 alkaa – nämä asiat muuttuvat edellisvuodesta

Maailman kovin frisbeegolfin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT)...

DGPT:n All Stars kisattiin surkeassa kelissä Floridassa

Disc Golf Pro Tourilla saatiin ensimmäiset maistiaiset kaudesta 2024,...

Henna Blomroos avasi kautensa hole-in-onella

Henna Blomroos osallistui ainoana suomalaisena Disc Golf Pro Tourin...

Henna Blomroos avaa kautensa All Starsissa uudella puttitekniikalla – ”Aloitetaan puhtaalta pöydältä”

Henna Blomroos avaa ensimmäisenä suomalaisena frisbeegolfkautensa Disc Golf Pro...

Frisbeegolfin EM-kisat 2025 kilpaillaan Norjassa

Vuoden 2025 EM-kisat käydään heinäkuussa 9.-12.7.2025 keskiviikosta lauantaihin. Paikkana...

Suomalainen Clash Discs julkaisi biomuovista valmistetun frisbeegolfkiekon – tiettävästi ensimmäisenä maailmassa

Clash Discs julkaisi jälleen uuden innovaation. Yhtiö julkisti uudenlaisen...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän