KotiKilpailutEuropean Pro TourVillmann liekeissä avoimessa luokassa, Laine kärjessä naisissa

Villmann liekeissä avoimessa luokassa, Laine kärjessä naisissa

Nokia Openin toinen kilpailupäivä käynnistyi aurinkoisena ja lähes tyynenä avoimen luokan osalta. Suomalaiset Mikael Häme ja Lauri Lehtinen onnistuivat pitämään Mauri Villmannin takana vain yhden kierroksen ajan. Villmann onnistui nostamaan tasoaan ensimmäisestä kierroksesta ja paransi tulostaan peräti kolmella heitolla. Villmann pelasi päivän parhaimman kierrostuloksen, -10 ja lähtee kärkipaikalta huomiseen finaalipäivään yhteistuloksella -17. Villmann kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa olevansa erittäin tyytyväinen kierrokseen muutamaa puttia lukuunottamatta.

Kärkiryhmän suomalaiset jäivät pahasti Villmannin vauhdista ja lähin haastaja löytyykin tämän päivän jahtikortista, kun tamperelainen Daniel Davidsson pelasi päivän kuumimman suomalaiskierroksen tulokseen -9. Davidsson nousee tällä kierroksella kilpailun toiselle sijalle yhteistuloksella -13. Väylällä #9 nähtiin yksi tämän kauden erikoisimmista suorituksista, kun Davidssonin täydellinen avaus osui korin kattoon ja kimposi usean kymmenen metriä pelialueen ulkopuolelle lampeen. Tämä oli käytännössä ainoa Davidssonin epäonnistuminen tänään ja senkin voi melkein laittaa epäonnen piikkiin. Davidsson kertoi pelin jokaisen osa-alueen toimineen erinomaisesti ja kaikki virheet lukuunottamatta väylän #9 epäonnea saatiin kuitattua. “Pelaaminen oli rentoa ja onnistumisia tuli paljon. Aion lähteä tosissani haastamaan Villmannia. Tavoitteenani on -14 kierrostulos, jonka uskon riittävän kilpailun voittoon.” Daniel Davidsson kommentoi Frisbeegolfmedialle.

Lauri Lehtinen onnistui pitämään paikkansa kärkiryhmässä. Toinen kierros oli täynnä tapahtumia ja kierrostulos oli lopulta -4. Täten Lehtisen yhteistulos finaalipäivälle on -12 ja matkaa on Villmannin kärkipaikkaan jo viisi heittoa. Kärkiryhmän täydentää Jesse Nieminen, huikealla nousulla sijalta 21 sijalle T4. Nieminen laittoi kaikki alle kymmenen metrin putit sisään, ja upposihan siellä pari pidempääkin. Eroa kärkeen on kuitenkin melkoisen paljon, kahdeksan heittoa.

Erityismainintana täytyy nostaa Kristian Kuoksan aivan huikea eagle väylälle #7. Kuoksan avaus oli suhteellisen varma heitto keskelle väylää. Jatkoheitto sen sijaan oli uskomattoman hieno korkea kaari puiden yli, laskeutuen noin seitsemän metrin päähän korista. Tästä varma putti sisään ja päivän ainoa eagle tuloskorttiin.

Kristian Kuoksa, European Pro Tour Nokia Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

LÖYTYYKÖ LAINEELLE HAASTAJA?

Naisten luokassa ei sen suurempia yllätyksiä nähty toisena kilpailupäivänä. Heidi Laine jatkoi tasaisen varmaa suorittamistaan, uusimalla eilisen +5 kierroksensa. Selkeän pelikirjan myötä Laineen peli näyttää varmalta, ja kun toteutus on hyvällä tasolla, se näkyy tuloksessa. Laine lähtee finaalipäivään neljän heiton johtoasemassa tuloksella +10, ja uskoo varman pelin riittävän voittoon huomenna.

Jaetulta toiselta sijalta löytyy Olivia Kindstedt ja Silva Saarinen. Vaikka Kindstedtin putti oli paikoitellen hieman hukassa, onnistui hän parantamaan ensimmäisestä kierroksesta tulostaan neljällä heitolla. Saarisen peli oli niin ikään hyvää, lukuunottamatta väylää #7, jossa kirjattiin tulokseksi yhdeksän heittoa. Kyseinen väylä oli toisella kierroksella kilpailun toiseksi vaikein naisten sarjassa. Saarisella oli toisella kierroksella peräti viisi OB-rangaistusheittoa, jotka verottivat tulosta. Kindstedt ja Saarinen lähtevät haastamaan Lainetta tuloksesta +14.

Kärkiryhmän täydentää Tinja Väisänen. Väisänen pelasi hyvin samantasoisen kierroksen kuin ensimmäisenä päivänä. Pelissä on vielä varmasti parannettavaa finaalipäivää ajatellen, eivätkä mahdollisuudet voittoon ole suinkaan menetetyt. Väisänen on vain yhden heiton jaettua toista sijaa perässä, tuloksella +15.

Anneli Tõugjas-Männiste onnistui toisena kilpailupäivänä paljon paremmin ja paransi ensimmäisen päivän tulostaan peräti kuudella heitolla. Ensimmäisen päivän kehnompi kierros kuitenkin jättää Tõugjas-Männisteen kahdeksan heiton päähän kärjestä, tulokseen +18.

FINAALIKIERROKSEN AIKATAULU

Kilpailun viimeistä kierrosta voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa sunnuntaina 11.6 kello 09:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Kilpailua voi myös mennä seuraamaan paikan päälle maksutta. Sunnuntain naisten luokan kärkiryhmän lähtöaika on klo 09:30 ja avoimen luokan 15:30. Finaalikierros on myös katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän