Koti Kilpailut USWDGC “Yritin taistella” – Eveliina Salonen hopealle Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa

“Yritin taistella” – Eveliina Salonen hopealle Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa

Eveliina Salonen USWDGC 4. kierros
Eveliina Salosen alkukausi on ollut viikonlopun pettymyksestä huolimatta loistava. Kuva: DGPT
Mainos

Eveliina Salonen ylsi toiseksi Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa, joka oli samalla ensimmäinen vuoden neljästä major-turnauksesta. Voittajaksi selvityi Yhdysvaltojen Missy Gannon, joka voitti ensimmäistä kertaa urallaan major-kisan.

Kaksikko oli selvässä karussa muilta kilpailijoilta ennen viimeistä kierrosta. Tuulisissa olosuhteissa pelatun finaalikierroksen tulostaso jäi edellispäivältä eikä Salonen ei onnistunut haastamaan Missy Gannonia.

Viimeisen kierroksen tulokseen +2 pelannut Missy Gannon juhli voittoa lopputuloksella -12. Eveliina Salosen kierrostulos +5 toi silti toisen sijan kokonaistuloksella -7.

Mainos

“Olen todella pettynyt omaan suoritukseeni tänään”, Eveliina Salonen myönsi Disc Golf Pro Tourin haastattelussa välittömästi kierroksen jälkeen. “Yritin taistella, mutta se ei riittänyt. En tiedä miksi pelasin näin huonosti.”

“Kilpailun ensimmäiset kolme kierrosta olivat hyviä. Minun pitää muistella niitä”, Salonen summasi kilpailun.

Eveliina nettosi toisesta sijastaan 7 200 dollaria eli noin 6 600 euroa.

Laine nousuvireessä

Heidi Laine pelasi loistavan kilpailun, kun hän ylsi viidenneksi. Laine on parantanut joka kisassa peliään ja viikonlopun otteet lupaavat hyvää seuraavia kisoja ajatellen. Muutamia virheitä lukuunottamatta, Heidin pelissä vaikutti toimivan kaikki heitoista puttiin.

Laine sai viidennestä sijastaan 3 700 dollaria eli noin 3 400 euroa

Muut suomalaiset Henna Blomroos ja Silva Saarinen eivät onnistuneet toivotulla tavalla. Viime vuoden pronssimitalista Blomroos oli lopputuloksissa jaetulla sijalla 11 tuloksessa +3. Silva Saarinen tippui viimeisellä kierroksella jaetulle sijalle 34 tulokseen +19.

Mainos

Katso kilpailun kaikki tulokset täältä.

Pääsiäisviikonloppuna kilpaillaan jälleen Disc Golf Pro Tourilla, kun Texas States Championship kisataan 29.-31.3.2024. Kisassa ovat mukana edellä mainitut suomalaisnaiset sekä neljä suomalaismiestä (Anttila, Mäkelä, Nieminen, Hyytiäinen).