Koti Kilpailut DGPT Europe Turussa valmistaudutaan järjestämään Suomen ensimmäistä Disc Golf Pro Tourin Elite-kisaa

Turussa valmistaudutaan järjestämään Suomen ensimmäistä Disc Golf Pro Tourin Elite-kisaa

Turku Open Disc Golf Pro Tour
Turku Open on ensimmäinen Suomessa kisattava Disc Golf Pro Tourin Elite-kisa.
Mainos

Kesä ja DGPT Europe ovat pian täällä. Mitä kuuluu Suomessa kesäkuussa Disc Golf Pro Tourin Elite kilpailua järjestettävälle Turku Openille?

Turku Open pelataan nyt järjestyksessään kolmatta kertaa peräkkäisinä vuosina kuuluen kaksi ensimmäistä vuottaan European Pro Tourin kisakalenteriin. Tämän vuoden Turku Openin järjestelyistä ja tapahtumasta vastaa kilpailun pääyhteistyökumppani Prodigy Disc Europe yhdessä turkulaisen Frisbeegolfseura FORE:n kanssa.

– DGPT vaatii tapahtumiltaan aivan eri luokan valmistelut ja puitteet verrattuna aikaisempien vuosien järjestelyihin. Muun muassa alueen lipunmyynti ja sulkeminen vaativat yleisönohjauksen kannalta merkittävää suunnittelua. Suunnittelua on tehty kisaporukkamme kesken viikoittain jo marras-joulukuusta lähtien, kun tourin muutokset oli saatu tietoon. Olemme aikataulullisesti jopa hieman myöhässä, sillä päätös muutoksesta tuli melko myöhään tällaista tapahtumaa ajatellen. Tämän vuoksi asioita edistetään välillä melkoisella tahdilla. Ensi vuonna toki tilanne on jo varmasti toinen, kun kilpailupaikkakunnat aikatauluineen voidaan julkaista aikaisemmin, kertoo Turku Openin event manager Eemeli Kouki.

– Olemme tehneet aikaisempina vuosina paljon yhteistyötä onnistuneesti FORE:n kanssa Luolavuoren Frisbeegolfpuistossa. Tarkoitus on luoda jokavuotinen suuri kilpailu, jonka rooli ja arvo kasvaa vuosien kuluessa frisbeegolfin saralla – hieman, kuten vaikkapa European Open suhteen on käynyt. Turun Kaupunki on lähtenyt tämän vuoden järjestelyihin mahtavasti mukaan auttamaan meitä ja myös heidän toiveenaan on tapahtuman jatkumo tulevinakin vuosina, Kouki jatkaa.

Luolavuoren kisarataan muutoksia

Luolavuoren Frisbeegolfpuisto (ent. Aninkainen Frisbeegolfpuisto) on toiminut neljä vuotta peräkkäin isännöiden ensin kahta Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailua ja näiden perään kahta European Pro Touria. Tapahtumat ovat olleet pitkälti juuri Prodigyn järjestämiä, joten aivan uutena asiana ei suurempien kilpailujen järjestäminen turkulaisille tule.

– Odotamme innolla, miten Disc Golf Pro Tourin tulo Eurooppaan näkyy tulevan kesän kisatapahtumissa. Uusi kiertueorganisaatio tuo mukanaan valtavan määrän resursseja ja osaamista, joten uskon tulevan kesän tarjoilevan huikeita frisbeegolfelämyksiä eurooppalaisille frisbeegolfin ystäville. Olemme pyrkineet suunnittelemaan ja rakentamaan Turku Openia juuri katsojien näkökulmasta. Kisaan ilmoittautuneiden kilpailijoiden taso on maailman luokkaa, joten Turkuun saapuvat fanit pääsevät varmasti todistamaan upeita suorituksia, tuumii Prodigy Disc Europen markkinointipäällikkö Eetu Rantanen.

Kilpailun pelaajalistalta löytyvät muun muassa omassa sarjassaan maailman kärkinimiin lukeutuvat Calvin Heimburg (USA) sekä Kristin Tattar (EST). Kotimaisista heittäjistä kilpailussa nähdään käytännössä koko Suomen kärki mukaan lukien Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Eveliina Salonen ja Henna Blomroos. Kilpailu on herättänyt selvää kiinnostusta myös ympäri maailman, sillä kilpailuun on ilmoittautunut pelaajia niin Yhdysvalloista, Kanadasta, Australiasta ja Uudesta Seelannista, Thaimaasta sekä tietysti monista Euroopan maista. Itse kisaradan suunnittelusta vastaa Seppo Paju.

– Olemme tehneet merkittäviä väliaikaisia muutoksia Luolavuoren radan normaaliin layouttiin, jotta radasta saadaan samalla haastavampi, mutta myös yleisöystävällisempi. Aluehan on juuri seurattavuudeltaan erinomainen, sillä monesta kohdasta pystyy seuraamaan muutamaa väylää samanaikaisesti. Mikään golfkenttä tämä ei kuitenkaan ole ja puustoa tai pientä metsäaluettakin löytyy sopivasti. Yhdessä nämä tekevät paikasta hyvin otollisen pelata ja järjestää suuria frisbeegolfkilpailuja, valottaa Paju.

Turku Open kilpaillaan 14.-16.6.2024 Luolavuoren frisbeegolfradalla.

Lue lisää: Disc Golf Pro Tourin Euroopan liput tulivat myyntiin 

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version