Koti Kilpailut USWDGC Eveliina Salonen rataennätyksellä voittotaisteluun – Heidi Laine nousi kärkikorttiin

Eveliina Salonen rataennätyksellä voittotaisteluun – Heidi Laine nousi kärkikorttiin

Eveliina Salosen PDGA-kierrosrating oli kolmannella kierroksella kivenkova 1023. Kuva: DGPT
Mainos

Eveliina Salonen on hurjassa vireessä Texasissa naisten Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa. Salonen pelasi vuoden ensimmäisen major-kilpailun kolmannella kierroksella rataennätyksen (-7), mikä nosti Salosen toiseksi tulokseen -12.

Kilpailua johtaa Missy Gannon tuloksella -14. Gannon on ollut kärkipaikalla koko kilpailun ajan. Kaksikko on selvässä karussa, sillä kolmantena olevat Holyn Handley on tuloksessa -6.

Mainos

Eveliina Salosen peli on todella hyvässä kunnossa. Hänen heittonsa kämmeneltä ja rystyltä ovat todella tarkkoja, mutta ennen kaikkea myös puttipeli on loistavaa. “Eveliina on kuin uudesti syntynyt vuodelle 2024. Häntä on häirinneet ongelmat putterin kanssa, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä”, selostajana toimiva Terry Miller hehkuttaa.

“Meillä on hyvä positiivinen kisafiilis Missyn kanssa”, Eveliina hymyilee haastattelussa. Finaalikierrokselle odotetaan tuulisempaa säätä, johon Salosella on suunnitelma valmiina: “Huomenna minun pitää lukea tuulta tarkasti. Pitää heittää kiekot myös lähelle koria, ettei minun tarvitse putata kaukaa.”

Mikäli ihmeitä ei tapahdu, huomenna mestaruutta juhlivat joko ensimmäistä major-voittoaan hakeva Missy Gannon tai kerran major-voiton saavuttanut Eveliina Salonen. Salonen on ainoa suomalainen major-voittaja. Hän on voittanut major-tason kilpailun vuonna 2018 Tsekeissä järjestetyssä kisassa.

Mainos

Heidi Laine nousi kärkikorttiin

Suomalaisista myös Heidi Laine pelasi loistavan kierroksen. Unelma-alun saanut Laine piti tuloskorttinsa pääosin puhtaana ja se riitti nostamaan hänet tulokseen -5 ja aina kärkikorttiin asti.

Heidi Laine USWDGC
Laine on hurjassa nousuvireessä. Pystyykö Heidi vielä parantamaan peliään ja nousemaan palkintopallille? Kuva: DGPT

“Alkuni kierrokselle oli erittäin hyvä. Minua jännitti jonkin verran kaikki kamerat ja katsojat”, Laine kertoi haastattelussa kierroksen jälkeen. “Huomenna minun pitää muuttaa hieman kiekkovalintojani ja heittää matalampia heittoja tuulen vuoksi.”

Muista suomalaisista Henna Blomroos on tuloksessa +3 jaetulla sijalla 12. Silva Saarinen (+10) on jaetulla sijalla 27.

Kilpailun viimeinen kierros käydään sunnuntaina illalla Suomen aikaa. Salosen ja Laineen kärkikortti aloittaa pelinsä klo 21.25. Kisaa voi seurata suorana Disc Golf Network -palvelusta.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version