KotiKilpailutUSWDGCViime vuoden tulokas Silva Saarinen avaa kisakautensa Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Texasissa

Viime vuoden tulokas Silva Saarinen avaa kisakautensa Yhdysvaltain mestaruuskisoissa Texasissa

Frisbeegolfkausi 2024 alkoi vasta kuukausi sitten, mutta viikonloppuna 21.-24.3.2024 nähdään jo yksi vuoden 2024 arvoturnauksista, kun nelipäiväisessä kisassa ratkaistaan naisten Yhdysvaltojen mestaruus (USWDGC).

Mestaruutta puolustaa tittelin kaksi kertaa voittanut Kristin Tattar, joka voitti kyseisen kilpailun lisäksi muut kolme majoria vuonna 2023.

Suomalaisittain viikonloppu on äärimmäisen kiinnostava, sillä kisassa nähdään peräti neljä suomalaisnaista. Silva Saarinen avaa kautensa ja mukana ovat myös loistavassa vireessä olevat Eveliina Salonen, Henna Blomroos ja Heidi Laine.

Silva avaa kautensa suoraan majorissa

Silva Saarinen voitti viime vuonna peräti viisi kisaa – kaikki PDGA Euro Tourilla. MM-kisoissa hän ylsi sijalle kuusi ja hänet valittiin kauden päätteeksi Disc Golf Pro Tourin vuoden tulokkaaksi naisten luokassa. Lisäksi hän voitti EM-kisoissa hopeaa.

“Hyvät fiilikset lähtee jenkkeihin”, Silva Saarinen kertoo Frisbeegolfmedian haastattelussa. “Suoraan majoriin lähtö ei ole optimitilanne, mutta sille ei voi mitään.”

Katso koko haastattelu alta:

Viime kauden suomalaissensaatio vaihtoi syksyllä pääsponsoria ja hän on nykyään MVP Discs Sportin tiimipelaajana. Talven aikana Saarinen on panostanut paljon heittämiseen. Hän kertoo harjoitelleensa heittämistä lähes joka päivä kuluneen talven aikana. Tilastojen mukaan Silva oli peräti maailman toiseksi paras puttaaja, mutta heittämisessä on selvät kehityskohteet. Heittämisen lisäksi välillä tulleet mustat hetket ja koko kierrokset tekivät Yhdysvalloissa pärjäämisestä haastavaa.

Tänä vuonna Silva haluaa olla tasaisempi: “Kyl odotan, että pystyisin pelaamaan tasaisemmin kuin viime vuonna. Haluan nostaa tasoani, jotta huono kierros ei olisi niin huono.”

Lajia hallinnut Kristin Tattar tunnetaan juuri siitä, että hänellä ei tule samaan tapaan huonoja kierroksia kuin muilla pelaajilla. Saarinen pystyi haastamaan parhaiten Tattarin viime EM-kisoissa fantastisen viimeisen kierroksen myötä.

Silva ei aio asettaa itselleen konkreettisia tavoitteita Yhdysvaltoihin. “Voittaminen on tavoite, jos se on realistista”, Silva kertoo. “En tiedä, kuinka realistista on hakea voittoa. En tiedä kuinka kaukana kärki on. Sen näkee sitten.”

Kilpailu alkaa torstaina 21.3.2024 ja sitä pystyy seuraamaan suorana Disc Golf Network -palvelusta. Suomalaisten lähtöajat ja tulokset tulevat näkyviin PDGA Live -palveluun.

Uusimmat uutiset

Simon Lizotte liekeissä Nashvillessä kivuista huolimatta – “Kaikki tuntui niin pahalta”

Simon Lizotte oli hurjassa vireessä Music City Openin avauskierroksella...

Silva Saariselle upea startti – lähtee toiselta sijalta lauantain kierrokselle

Silva Saarinen oli huippuvireessä Music City Openin avauskierroksella Nashvillessä...

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän