KotiKilpailutUSWDGCNaiset kisaavat vuoden viimeisestä major-tittelistä

Naiset kisaavat vuoden viimeisestä major-tittelistä

Loppuviikosta nähdään naisfrisbeegolfin juhlaa, kun naisten luokka kamppailee vuoden viimeisestä major-tittelistä ja Yhdysvaltojen mestaruudesta. USWDGC-kisassa nähdään myös Suomen kärkiheittäjät, kun Eveliina Salonen, Henna Blomroos, Heidi Laine ja Silva Saarinen jahtaavat voittoa.

Joko nyt olisi suomalaisten vuoro?

Suomen naisten kausi on ollut hieman kaksijakoinen. Viime kauteen nähden Eveliina Salonen ja Henna Blomroos eivät ole yltäneet yhtä hyville sijoituksille tänä vuonna. Blomroos oli viime vuonna MM-kisoissa hopealla. Hänen heittonsa oli muutenkin huipputasolla erityisesti viime kauden loppumetreillä. Salonen sen sijaan on parantanut hieman peliään viime kauteen nähden pitkälti putin ansiosta. Kokonaisuudessaan kaksikko ei ole täyttänyt korkeita odotuksia eivätkä he pystyneet parantamaan peliään viime kaudesta. Tämä jättää toistaiseksi penkkiurheilijan hieman pettyneeksi.

Iloinen yllätys on sen sijaan ollut Heidi Laineen ja Silva Saarisen nousu maailman terävimmän kärjen tuntumaan. Heidi Laine oli sensaatiomaisesti European Openissa hopealla. Silva Saarinen dominoi Euroopan kilpailuja. Hän on kerännyt myös tulokkaista eniten pisteitä Disc Golf Pro Tourilla ja valitaan todennäköisesti vuoden 2023 tulokkaaksi.

Suomella on nyt neljä huippupelaajaa, joilla on kyky haastaa kenet tahansa maailmassa. Kyse on siitä, kuka pystyy pelaamaan huipputasolla kaikki neljä kierrosta.

  • Eveliina Salonen pelasi viime viikon koko kauden parasta frisbeegolfia. Pystyykö Salonen jatkamaan hyvää trendiä ja taistelemaan jopa voitosta?
  • Silva Saarinen lähti muista poiketen MM-kisojen jälkeen käymään kotona. Onko pieni tauko tehnyt Saariselle hyvää? Pystyykö Saarinen pitämään heiton ja putin kasassa kaikki neljä kierrosta?
  • Henna Blomroos ei ole yltänyt tällä kaudella kertaakaan palkintokorokkeelle missään kisassa. Blomroos ei ole pelannut koskaan koko kautta ilman mitalisijaa. Pystyykö Blomroos nappaamaan kauden ensimmäisen mitalinsa tulevana viikonloppuna?
  • Heidi Laine kärsi flunssasta viime viikolla ja joutui lähtemään lähes puolikuntoisena MVP Openiin. Nelipäiväisen kisan viimeinen kierros oli jo tuttua Heidiä. Pystyykö Laine palaamaan heinä-elokuun huippukuntoon ja haastamaan maailman parhaat?

Muut ennakkosuosikit

Kristin Tattar lähtee tuttuun tapaan ennakkosuosikkina Yhdysvaltojen mestaruuskisoihin. Tattar voitti Yhdysvaltojen mestaruuden vuonna 2019 hieman yllättäen. Nyt Tattar palaa hakemaan toista Yhdysvaltojen mestaruutta. Hän on voittanut kaikki kolme major-kisaa tänä vuonna. Hän hakee neljättä major-voittoa yhteen vuoteen, joka olisi todella poikkeuksellinen suoritus. Yksikään naispelaaja ei ole pystynyt samaan.

Lisäksi isäntämaan kovat heittäjät hakevat niskalenkkiä Tattarista. Viime viikolla MVP Openin voittanut Hailey King luo uskon, että Tattar on voitettavissa. Missy Gannon haastoi erinomaisesti Tattarin MM-kisoissa ja hänellä on kaikki avaimet virolaisen lyömiseen.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa lähetys alkaa päivittäin kello 21.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset kärkikortin osalta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Silva Saarinen16.10UDisc Live
Eveliina Salonen17.34UDisc Live
Heidi Laine17.34UDisc Live
Henna Blomroos21.10UDisc Live, Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän