KotiKilpailutUSWDGCBlomroos pelasi hienosti arvoturnauksen kärjessä - virheet viimeisellä väylällä tiputtivat toiseksi

Blomroos pelasi hienosti arvoturnauksen kärjessä – virheet viimeisellä väylällä tiputtivat toiseksi

Julkaistu

Yhdysvaltain naisten mestaruuskilpailut ovat viimeistä kierrosta vaille pelattu. Suomen Henna Blomroos johti kahden ensimmäisen kierroksen ajan, mutta tippui kolmannella kierroksella toiseksi virolaisen Kristin Tattarin taakse.

Blomroos pelasi erinomaisesti koko kolmannen kierroksen. Hän ja Tattar olivat omalla tasollaan jättäen muut kilpailijat kauas taakse. Blomroos johti Tattaria kahden heiton turvin vielä viimeistä edellisellä väylällä.

Sitten Blomroosin peli hajosi.

Hän heitti avausheiton ensimmäiseen mahdolliseen puuhun, mutta taisteli itsensä takaisin väylälle kahdella heitolla.

Blomroos selvästi menetti keskittymisensä puuosumista ja teki nolon virheen – hän heitti neljännen heittonsa väärältä frisbeegolfkiekolta. Hän huomasi oman virheensä, ilmoitti siitä kanssakilpailijoille ja jatkoi rangaistusheiton kera peliään oikealta kiekolta.

Lopputuloksena oli peräti kahdeksikko viimeiselle väylälle, jolla hän hävisi neljä heittoa virolaiselle – yhdellä väylällä.

Tattar lähtee viimeiselle kierrokselle kärjestä tuloksessa -13. Blomroos on toisena tuloksella -11. Ohn Scoggins on kolmantena tuloksessa -7.

Sade sekoitti muut suomalaiset

Muut suomalaiset eivät pärjänneet haastavissa olosuhteissa. Sade ja tuulinen sää haastoivat erityisesti Eveliina Salosen, joka tippui neljänneltä sijalta kuudenneksi tulokseen -4. Silva Saarinen onnistui vielä huonommin ja löytää itsensä tuloksesta 0 jaetulta sijalta 12. Ensimmäiset kierrokset tuskaillut Heidi Laine taas onnistui vaihteeksi ja nousi jaetulle sijalle 16 tulokseen +2.

Voittaja saa palkinnoksi kilpailiusta peräti 11 000 dollaria. Hopeamitalin kylkiäisiksi saa 6 600 dollaria ja kolmannesta sijasta 4 900 dollaria. Kristin Tattar on voittanut kaikki kolme arvoturnausta tänä vuonna: Champions Cupin, European Openin ja MM-kisat. Mikäli hän voittaa myös Yhdysvaltojen mestaruuden, hänestä tulee ensimmäinen nainen, joka on voittanut kaikki arvoturnaukset yhden kauden aikana.

Henna Blomroos hakee ensimmäistä voittoaan arvoturnauksesta. Vain Eveliina Salonen on onnistunut voittamaan arvoturnauksen suomalaisista. Hän voitti Tsekeissä pelatun Konopiste Openin vuonna 2018.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa lähetys alkaa päivittäin kello 21.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset kärkikortin osalta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Heidi Laine20.36UDisc Live
Silva Saarinen20.55UDisc Live
Eveliina Salonen21.10UDisc Live, Disc Golf Network
Henna Blomroos21.25UDisc Live, Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat viimeisellä kierroksella

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän