KotiKilpailutUSDGCEnsikertalaisena USDGC:ssä - Onni Ruusunen avaa tunnelmia Etelä-Carolinasta

Ensikertalaisena USDGC:ssä – Onni Ruusunen avaa tunnelmia Etelä-Carolinasta

Torstaista sunnuntaihin 5.-8.10.2023 pelataan frisbeegolfin legendaarisin kilpailu: USDGC eli Yhdysvaltain mestaruuskisat. Suomalaisia on mukana 14 miestä ja joukkoon mahtuu reilusti ensikertalaisia. Selvitimme ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa pelaavan Onni Ruususen tunnelmia.

“Vihdoin täällä”

Onni Ruusunen on 17-vuotias Harjavallasta kotoisin oleva frisbeegolfin pelaaja. Hän on voittanut tänä vuonna junioreissa niin Suomen kuin Euroopan mestaruudet. Hän pelasi upeasti myös European Openissa, jossa hän pääsi esittelemään taitojaan jahtikortissa Disc Golf Networkin toisessa videokortissa.

Ruususelle aukesi paikka USDGC-kilpailuun EM-kisoissa Tallinnassa elokuun lopussa. Lähtöä USDGC:hen ei tarvinnut tuumailla sen enempää. Päätöstä helpotti myös, että Harjavallan kaupunki päätti tukea nuoren huippulupauksen matkaa Etelä-Carolinan Rock Hilliin.

Ensimmäinen matka Yhdysvaltoihin vei nuoren miehen suoraan legendaarisimpaan frisbeegolfturnaukseen, joka järjestetään jo 25. kerran.

“Onhan tämä aika jännä kokemus. Pitkään olen katsonut Youtubesta näitä kisoja ja nyt olen täällä”, Ruusunen tunnelmoi Frisbeegolfmedialle.

“Yhtenä unelmana on ollut myös käydä Innovan varastolla. Päästiin siellä käymään Joonan (Heinänen) ja Rasmuksen (Saukkoriipi) kanssa”, Ruusunen kertoo. “Kyllähän sieltä tarttui matkaan yli 20 kiekkoa, jotka Innova lupasi lähettää suoraan Harjavaltaan. Muutaman otin heti testiin.”

Haastava kisarata

Wintropin rata palkitsee tunnetusti fiksut pelaajat. Radalla ei tarvita äärimmäisen pitkää heittoa, mutta jokaisen heiton kanssa pitää olla äärimmäisen tarkka. “Jos pysyy OB-alueelta pois, saa tehtyä hyvää tulosta. Toisaalta täällä voi pelata tosi helposti huonon kierroksen. Pitää pelata siis fiksusti”, Ruusunen analysoi. “Layupitkin pitää olla todella tarkkoja.”

Ruusunen kertoo pyrkivänsä konservatiiviseen peliin haastavalla radalla. Valmistautuminen ei ole mennyt täysin suunnitelmien mukaan: “Takana on koeviikko ja olin kaiken lisäksi kipeänä. En ole ehtinyt reenaamaan siis kauheasti.”

Radan voittotulokset ovat olleet hyvin riippuvaisia tuuliolosuhteista, joten tuulisella säällä pelkästään virheiden välttäminen voi olla hyvin arvokasta. Viime vuoden voittotulos oli neljän kierroksen jälkeen -33. Esimerkiksi vuonna 2019 voittotulos oli vain -19, kun tuuli haastoi pelaajia aivan eri tavalla.

“Pystyn pelaamaan noin -6 kierroksen. Kaksinumeroinen miinuskierros olisi jo sairas. Kaikki -6 ja alaspäin on jo hyvä kierros”, Ruusunen tuumaa.

Vaikka Ruusunen on ensimmäistä kertaa USDGC:ssä ja valmistautuminen on ollut vaikeaa, nuoren miehen tavoite on silti kova: “TOP10 haluaisin päästä”, Ruusunen toteaa. TOP10 sijoituksella varmistaisi paikkansa myös ensi vuoden kisassa.

Frisbeegolfmedia seuraa tarkasti USDGC:n tapahtumia. Uutiset ja muut tiedot löytyvät kisasivuiltamme. Seuraa tuloksia täältä.

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän