KotiKilpailutUSDGCEnsikertalaisena USDGC:ssä - Onni Ruusunen avaa tunnelmia Etelä-Carolinasta

Ensikertalaisena USDGC:ssä – Onni Ruusunen avaa tunnelmia Etelä-Carolinasta

Torstaista sunnuntaihin 5.-8.10.2023 pelataan frisbeegolfin legendaarisin kilpailu: USDGC eli Yhdysvaltain mestaruuskisat. Suomalaisia on mukana 14 miestä ja joukkoon mahtuu reilusti ensikertalaisia. Selvitimme ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa pelaavan Onni Ruususen tunnelmia.

“Vihdoin täällä”

Onni Ruusunen on 17-vuotias Harjavallasta kotoisin oleva frisbeegolfin pelaaja. Hän on voittanut tänä vuonna junioreissa niin Suomen kuin Euroopan mestaruudet. Hän pelasi upeasti myös European Openissa, jossa hän pääsi esittelemään taitojaan jahtikortissa Disc Golf Networkin toisessa videokortissa.

Ruususelle aukesi paikka USDGC-kilpailuun EM-kisoissa Tallinnassa elokuun lopussa. Lähtöä USDGC:hen ei tarvinnut tuumailla sen enempää. Päätöstä helpotti myös, että Harjavallan kaupunki päätti tukea nuoren huippulupauksen matkaa Etelä-Carolinan Rock Hilliin.

Ensimmäinen matka Yhdysvaltoihin vei nuoren miehen suoraan legendaarisimpaan frisbeegolfturnaukseen, joka järjestetään jo 25. kerran.

“Onhan tämä aika jännä kokemus. Pitkään olen katsonut Youtubesta näitä kisoja ja nyt olen täällä”, Ruusunen tunnelmoi Frisbeegolfmedialle.

“Yhtenä unelmana on ollut myös käydä Innovan varastolla. Päästiin siellä käymään Joonan (Heinänen) ja Rasmuksen (Saukkoriipi) kanssa”, Ruusunen kertoo. “Kyllähän sieltä tarttui matkaan yli 20 kiekkoa, jotka Innova lupasi lähettää suoraan Harjavaltaan. Muutaman otin heti testiin.”

Haastava kisarata

Wintropin rata palkitsee tunnetusti fiksut pelaajat. Radalla ei tarvita äärimmäisen pitkää heittoa, mutta jokaisen heiton kanssa pitää olla äärimmäisen tarkka. “Jos pysyy OB-alueelta pois, saa tehtyä hyvää tulosta. Toisaalta täällä voi pelata tosi helposti huonon kierroksen. Pitää pelata siis fiksusti”, Ruusunen analysoi. “Layupitkin pitää olla todella tarkkoja.”

Ruusunen kertoo pyrkivänsä konservatiiviseen peliin haastavalla radalla. Valmistautuminen ei ole mennyt täysin suunnitelmien mukaan: “Takana on koeviikko ja olin kaiken lisäksi kipeänä. En ole ehtinyt reenaamaan siis kauheasti.”

Radan voittotulokset ovat olleet hyvin riippuvaisia tuuliolosuhteista, joten tuulisella säällä pelkästään virheiden välttäminen voi olla hyvin arvokasta. Viime vuoden voittotulos oli neljän kierroksen jälkeen -33. Esimerkiksi vuonna 2019 voittotulos oli vain -19, kun tuuli haastoi pelaajia aivan eri tavalla.

“Pystyn pelaamaan noin -6 kierroksen. Kaksinumeroinen miinuskierros olisi jo sairas. Kaikki -6 ja alaspäin on jo hyvä kierros”, Ruusunen tuumaa.

Vaikka Ruusunen on ensimmäistä kertaa USDGC:ssä ja valmistautuminen on ollut vaikeaa, nuoren miehen tavoite on silti kova: “TOP10 haluaisin päästä”, Ruusunen toteaa. TOP10 sijoituksella varmistaisi paikkansa myös ensi vuoden kisassa.

Frisbeegolfmedia seuraa tarkasti USDGC:n tapahtumia. Uutiset ja muut tiedot löytyvät kisasivuiltamme. Seuraa tuloksia täältä.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän