KotiKilpailutDisc Golf Pro TourTattar pysäyttämätön sunnuntaina, Buhrille voitto

Tattar pysäyttämätön sunnuntaina, Buhrille voitto

Disc Golf Pro Tourilla Des Moines Challengessa käytiin hurja taisto ennätyksellisistä rahasummista. Lauantain ukkosmyrsky sekoitti kilpailua; naiset pelasivat osan toisesta kierroksestaan varhain sunnuntaiaamuna, avoimessa luokassa ei pelattu ollenkaan lauantain kierrosta.

Tattar ylivoimainen naisissa

Kristin Tattar jatkaa riman nostoa koko naisten frisbeegolfissa. Kristin voitti selvällä erolla Des Moines Challengen tuloksella -17. Toiseksi sijoittui Missy Gannon tuloksella -11 ja kolmannen sijan jakoivat tuloksella -7 Jennifer Allen, Macie Velediaz ja Stacie Rawnsley. Tattar johti kilpailua käytännössä koko viikonlopun ajan. Paige Pierceltä odotettiin tiukkaa vastusta Tattarille, mutta Piercellä oli sunnuntaina todella vaikeaa. 27 väylää frisbeegolfia tiputti Piercen todella kauas kärkitaistosta jaetulle sijalle 9.

Tattar kuittasi voitostaan hurjat 12 250 dollaria eli yli 11 000 euroa, joka on enemmän kuin hän voitti viime vuonna maailmanmestaruudestaan. Summa on ennätys kolmen kierroksen kilpailusta. Kristin tienasi viime vuonna jo toiseksi eniten heti Ricky Wysockin jälkeen. Tattar on nostamassa lajia aivan uudelle tasolle. Jos vauhti jatkuu samanlaisena, hän tulee tienaamaan reilusti yli 100 000 euroa koko kaudesta – vaikka hän oli kuukauden kotimaassaan lomailemassa.

Gannon Buhr Des Moines Challenge 2023.
Gannon Buhr Des Moines Challenge 2023. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Buhr kuittasi tynkäkisan voiton

Gannon Buhr nappasi kahden kierroksen avoimen luokan voiton tuloksella -19. Toiseksi sijoittui Isaac Robinson tuloksella -16. Kolmas sija jaettiin neljän kilpailijan kesken, kun tulokseen -15 ylsivät: Gregg Barsby, Calvin Heimburg, Ezra Robinson ja Gavin Babcock.

Jahtikortissa ollut Isaac Robinson oli voittotaistelussa mukana viimeiselle väylälle asti, mutta hänen kirjattua tuplabogey-tuloksen, Buhrille jäi helppo työ napata voitto kotiin. Kotiosavaltiossa pelannut Buhr otti kauden toisen Elite-sarjan voiton. “Olen pelannut tällä kentällä niin kauan ja monta kertaa. Tämä on lempikenttäni koko osavaltiossa ja kilpailulayoutiin tehtyjen muutosten myötä, tämä on mielestäni yksi maailman parhaista radoista.” Gannon Buhr kertoi Disc Golf Pro Tourin haastattelussa.

Buhr kuittasi niin ikään voitosta 12 250 dollaria Kristin Tattarin tapaan, joka olisi ollut isoin kolmipäiväisestä kilpailusta jaettava summa myös avoimessa luokassa. Pääsponsorina ollut Trubank lisäsi palkintorahaa 50 000 dollaria ja vaati, että naisten sarjassa ja avoimessa sarjassa voittajalle annetaan saman verran palkintorahaa.

Disc Golf Pro Tour jatkuu jälleen tulevana viikonloppuna 30.6.-2.7.2023 The Preserve -kilpailulla, joka käydään Minnesotassa Cale Leiviskan suunnittelemalla frisbeegolfradalla.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...