KotiKilpailutDisc Golf Pro TourTattar pysäyttämätön sunnuntaina, Buhrille voitto

Tattar pysäyttämätön sunnuntaina, Buhrille voitto

Disc Golf Pro Tourilla Des Moines Challengessa käytiin hurja taisto ennätyksellisistä rahasummista. Lauantain ukkosmyrsky sekoitti kilpailua; naiset pelasivat osan toisesta kierroksestaan varhain sunnuntaiaamuna, avoimessa luokassa ei pelattu ollenkaan lauantain kierrosta.

Tattar ylivoimainen naisissa

Kristin Tattar jatkaa riman nostoa koko naisten frisbeegolfissa. Kristin voitti selvällä erolla Des Moines Challengen tuloksella -17. Toiseksi sijoittui Missy Gannon tuloksella -11 ja kolmannen sijan jakoivat tuloksella -7 Jennifer Allen, Macie Velediaz ja Stacie Rawnsley. Tattar johti kilpailua käytännössä koko viikonlopun ajan. Paige Pierceltä odotettiin tiukkaa vastusta Tattarille, mutta Piercellä oli sunnuntaina todella vaikeaa. 27 väylää frisbeegolfia tiputti Piercen todella kauas kärkitaistosta jaetulle sijalle 9.

Tattar kuittasi voitostaan hurjat 12 250 dollaria eli yli 11 000 euroa, joka on enemmän kuin hän voitti viime vuonna maailmanmestaruudestaan. Summa on ennätys kolmen kierroksen kilpailusta. Kristin tienasi viime vuonna jo toiseksi eniten heti Ricky Wysockin jälkeen. Tattar on nostamassa lajia aivan uudelle tasolle. Jos vauhti jatkuu samanlaisena, hän tulee tienaamaan reilusti yli 100 000 euroa koko kaudesta – vaikka hän oli kuukauden kotimaassaan lomailemassa.

Gannon Buhr Des Moines Challenge 2023.
Gannon Buhr Des Moines Challenge 2023. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Buhr kuittasi tynkäkisan voiton

Gannon Buhr nappasi kahden kierroksen avoimen luokan voiton tuloksella -19. Toiseksi sijoittui Isaac Robinson tuloksella -16. Kolmas sija jaettiin neljän kilpailijan kesken, kun tulokseen -15 ylsivät: Gregg Barsby, Calvin Heimburg, Ezra Robinson ja Gavin Babcock.

Jahtikortissa ollut Isaac Robinson oli voittotaistelussa mukana viimeiselle väylälle asti, mutta hänen kirjattua tuplabogey-tuloksen, Buhrille jäi helppo työ napata voitto kotiin. Kotiosavaltiossa pelannut Buhr otti kauden toisen Elite-sarjan voiton. “Olen pelannut tällä kentällä niin kauan ja monta kertaa. Tämä on lempikenttäni koko osavaltiossa ja kilpailulayoutiin tehtyjen muutosten myötä, tämä on mielestäni yksi maailman parhaista radoista.” Gannon Buhr kertoi Disc Golf Pro Tourin haastattelussa.

Buhr kuittasi niin ikään voitosta 12 250 dollaria Kristin Tattarin tapaan, joka olisi ollut isoin kolmipäiväisestä kilpailusta jaettava summa myös avoimessa luokassa. Pääsponsorina ollut Trubank lisäsi palkintorahaa 50 000 dollaria ja vaati, että naisten sarjassa ja avoimessa sarjassa voittajalle annetaan saman verran palkintorahaa.

Disc Golf Pro Tour jatkuu jälleen tulevana viikonloppuna 30.6.-2.7.2023 The Preserve -kilpailulla, joka käydään Minnesotassa Cale Leiviskan suunnittelemalla frisbeegolfradalla.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän