KotiKilpailutDisc Golf Pro TourTattar jälleen voittoon naisissa, avoimessa luokassa yllätysratkaisu

Tattar jälleen voittoon naisissa, avoimessa luokassa yllätysratkaisu

Naisten luokassa Kristin Tattar lähti finaalikierrokselle kolmen heiton johdossa. Tattar otti heti ensimmäisellä väylällä yhden heiton eroa toisella sijalla olevaan Missy Gannoniin. Tämä asetelma jatkui läpi kierroksen, aina kun Gannon kuroi eroa umpeen yhdellä heitolla, Tattar nappasi sen takaisin. Lopulta saimme jälleen kerran todistaa Tattarin voittoa (yht. -26). Tattar pelasi -7 kierroksen, joka on selkeästi heikoin niin tuloksen, kuin ratingin puolesta. Finaalikierroksen alustava rating on vain 979, joka laskee Tattarin kilpailun ratingin keskiarvon alle tuhanteen.

Toiseksi tullut Missy Gannon (-22) ei varsinaisesti tehnyt virheitä, mutta taso ei vain riittänyt Tattarin voittoon. Gannon ei kuitenkaan pelannut niin hyvin, että olisi puskenut Tattaria pitämään tuon tuhannen pisteen keskiarvon yllä. Kolmanneksi sijoittunut Catrina Allen (-21) pelasi finaalipäivän kuumimman kierroksen, -10. Tällä kierroksella Allen nousi lopulta kärkikolmikkoon ja jäi vain yhden heiton päähän Gannonista.

Tattarille tämä oli jo viides Disc Golf Pro Tour osakilpailun voitto tänä vuonna, eikä vauhti näytä hidastuvan. Vaikka tuo maaginen tonnin raja pelaajaratingissa ei välttämättä mene vielä rikki, Paige Piercen ylläpitämä ennätys, 996, pitäisi rikkoontua. Ensi viikonloppuna pelataan Kansasin tuulissa Dynamic Discs Open, jonka Tattar niin ikään voitti viime vuonna. Nähtäväksi jääkin löytyykö Tattarille sielläkään haastajaa.

EVAN SCOTT ENSIMMÄISEEN DISC GOLF PRO TOUR VOITTOONSA

Avoimessa luokassa päädyttiin melko harvinaiseen ratkaisuun. Finaalikierros jouduttiin perumaan vaarallisten olosuhteiden vuoksi. Siinä missä naisten kilpailun aikana aurinko paistoi ja sää oli hyvin rauhallinen, avointa luokkaa odotti useampi myrskyrintama. Disc Golf Pro Tourin päätöksellä finaalikierros peruttiin. Jotta kierros olisi tuloskelpoinen, väyliä olisi pitänyt pelata vähintään 13, eikä tämä ollut vaihtelevien olosuhteiden vuoksi mahdollista.

Näin ollen toisen kierroksen jälkeen johtanut Evan Scott (-23) nappasi ensimmäisen Disc Golf Pro Tour osakilpailun voiton urallaan. Scott oli todella lähellä voittoa jo viime viikonloppuna, tänä viikonloppuna rahkeet riittivät voittoon asti. Scott pelasi ensimmäiset kaksi kierrosta virheetöntä peliä eikä epäonnistunut puteissa käytännössä ollenkaan. Scott kertoi DGPT:n haastattelussa unelmoineensa voitosta jo nuoresta asti.

Toiseksi sijoittui Clay Edwards (-19) ja jaetulle kolmannelle sijalle Anthony Barela ja Ty Love (-18). Tällä kertaa Barela ei päässyt edes yrittämään ensimmäistä DGPT osakilpailuvoittoa. Ensi viikonloppuna pelattavassa Dynamic Discs Openissa Barelalla on kuitenkin loistava mahdollisuus, rata sopii hänelle erinomaisesti.

Evan Scott, Zoo Town Open 2023. Kuva: Disc Golf Pro Tour

DISC GOLF PRO TOUR JATKUU KANSASISSA

Disc Golf Pro Tour jatkuu ensi viikonloppuna Emporia, Kansasissa Dynamic Discs Openilla. Emporia tunnetaan yhtenä Yhdysvaltojen suurimmista frisbeegolfkaupungeista ja onkin Dynamic Discsin kotikaupunki. Kilpailu pelataan Emporia Country Clubin golfkentän ympäristössä. Portland Openin tapaan, luvassa on jälleen pitkiä kaaria ja tiukkoja OB-linjoja. Kansas on myös tunnettu todella kovista tuulistaan, jotka ovat aiheuttaneet pelaajille haasteita menneinä vuosina.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...