Koti Kilpailut European Pro Tour Suomalaisilla kaksoisjohto Nokia Openin ensimmäisen päivän jälkeen

Suomalaisilla kaksoisjohto Nokia Openin ensimmäisen päivän jälkeen

Lauri Lehtinen, European Pro Tour Nokia Open, © Marika Salmi / European Pro Tour
Mainos

Avoimessa luokassa nähtiin tänään huikeaa frisbeegolfia. Lauri Lehtinen ja Mikael Häme suoriutuivat molemmat erinomaisesti Nokian haastavista olosuhteista ja jakavat kärkipaikan tuloksella -8. Lehtisen heitto oli kovassa iskussa, mutta putti jätti parantamisen varaa. Lehtinen kommentoi, että peli tuntui tänään helpolta, vaikka tuuli oli paikoitellen melko navakka ja pyörivä. Suuremmilta virheiltä vältyttiin, mutta helpot putit on seuraavilla kierroksilla laitettava. Vastaavasti Hämeen heitto oli paikoitellen hieman epävarmaa, mutta lähes täydellinen puttaaminen piti Hämeen tuloksen erinomaisena.

Kolmantena löytyy kukas mukaan kuin Mauri Villmann. Villmann pelasi tuttuun tapaansa omaa, varmaa peliään, kolmea pelialueen ulkopuolelle päätynyttä OB-heittoa lukuunottamatta. Silti, jopa näiden kolmen rangaistusheiton kanssa Villmann on aivan suomalaisten kannoilla, tuloksella -7. Kärkiryhmää avoimessa luokassa täydentää Kristian Kuoksa. Kuoksa aloitti kierroksensa aivan karmealla triplabogeyllä ensimmäiseltä väylältä (+3). Neljännestä väylästä eteen päin Kuoksa kuitenkin otti peräti kahdeksan birdietä putkeen. Kierroksen loppupuoli olikin tasaista tekemistä ja Kuoksan lopullinen tulos ensimmäisen päivän jälkeen oli -5.

Nokian rata ei jättänyt tälläkään kertaa kylmäksi, vaan erotteli pelaajia runsaasti. Siinä missä kärki on tuloksessa -8, kärkikymmenikön loppupää on tuloksessa -4. Neljän heiton ero voi tapahtua näin haastavalla radalla jopa yhdellä väylällä, joten peli ei ole todellakaan vielä pelattu.

LAINE PALASI TAKAISIN VAHVALLA SUORITUKSELLA

Naisten luokassa Heidi Laine aloitti kilpailun erinomaisella +5 tuloksella. Laine jätti viime viikonlopun Estonian Openin välistä, mutta se ei peliin vaikuttanut, ainakaan negatiivisesti. Laine itse kommentoi väliviikon tehneen hyvää, vaikka kroppa ei ollutkaan ihan parhaassa iskussa. Avaimet hyvään kierrokseen tänään löytyivät varmasta peruspelistä, vaikkakin joitain putteja olisi voinut yrittää rohkeammin. Jaetulta toiselta sijalta löytyy ensimmäisen kierroksen jälkeen Tinja Väisänen ja Silva Saarinen, tuloksella +7. Kärkiryhmää huomiselle täydentää Jenni Karppinen (+9).

Ennakkoon Laineen haastajana pidetty Anneli Tõugjas-Männiste oli vaikeuksissa olosuhteiden kanssa. Puuskittainen tuuli sekoitti selvästi Tõugjas-Männisteen pelikirjaa. Vaikka pelialueen ulkopuolelle päätyneitä OB-heittoja oli vain kahden rangaistusheiton verran, tulos oli lopulta +12 ja sijoitus kuudes. Jääkin nähtäväksi saako Tõugjas-Männiste pelin kulkemaan tulevilla kierroksilla.

Heidi Laine, European Pro Tour Nokia Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

TOISEN KIERROKSEN AIKATAULU

Kilpailun toista kierrosta voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa lauantaina 10.6 kello 09:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version