KotiKilpailutDisc Golf Pro TourScott vahvisti johtoaan avoimessa luokassa, Tattar menee menojaan naisissa

Scott vahvisti johtoaan avoimessa luokassa, Tattar menee menojaan naisissa

Avoimessa luokassa jo edellisellä kierroksella yllättänyt Evan Scott (yht. -23) jatkoi huikeaa peliään ja kasvatti johtoaan. Scott pelasi -12 kierrostuloksen, joka oli päivän paras kierros. Scottilla on vain yks bogey kilpailussa tähän mennessä, eikä hän ole vielä epäonnistunut alle kymmenen metrin C1 putissa. Mikäli tämä tahti jatkuu, Scott kruunataan aivan varmasti finaalikierroksen jälkeen Disc Golf Pro Tour Silver Series voittajaksi ensimmäistä kertaa urallaan. Scott on näyttänyt nousujohteisia otteita ja sijoittuikin toiseksi Ricky Wysockin taakse Zoo Town Openia edeltävässä Cascade Challengessa kaksi viikkoa sitten.

Toiselta sijalta löytyy myös hieman yllättävä nimi, Clay Edwards (yht. -19). Edwards ei ole ennen tätä kilpailu sijoittunut koskaan edes kymmenen parhaan joukkoon Disc Golf Pro Tourin kilpailuissa ja on nyt taistelemassa voitosta. Edwards nousi jahtikortista toiselle sijalle -11 kierrostuloksella. Matkaa Scottiin on neljä heittoa.

Kärkiryhmää täydentää jaetulla kolmannella sijalla Anthony Barela (yht. -18) ja Ty Love (yht. -18). Barela nousi komealla -10 kierrostuloksella jahtikortista finaalipäivän kärkiryhmään. Barelalla on jälleen mahdollisuus ottaa Disc Golf Pro Tour osakilpailun voitto, jota onkin odotettu jo pitkään. Ty Love ei saanut peliin aivan samaa vauhtia kuin ensimmäisellä kierroksella ja jäi lopulta viisi heittoa kärjen vauhdista. Love pelasi kuitenkin hyvän -7 kierroksen eikä tälläkään kierroksella epäonnistunut yhdessäkään C1 putissa.

TATTAR JATKAA KÄRJESSÄ TONNIN TAHTIA

Naisten luokassa Kristin Tattar (yht. -19) pelasi toisen kierroksensa tulokseen -9, joka oli niin ikään päivän paras kierros yhdessä Missy Gannonin ja Catrina Allenin kanssa. Tattar jatkaa peliään yli tuhannen pisteen tahdissa kokonaiskilpailun osalta, toisen kierroksen alustavan kierrosratingin ollessa 991. Tattarin pelissä kuitenkin näkyi toisella kierroksella haparointia. Puttaaminen ei ollut niin varmaa kuin ensimmäisellä kierroksella ja osa heitoistakin karkaili hieman väylän ulkopuolelle. Tattarilla on kuitenkin vielä kolmen heiton johto finaalikierrokselle lähdettäessä.

Tattarin lähes ja jopa ainoa haastaja viimeiselle kierrokselle on Missy Gannon (yht -16). Gannon pysyi Tattarin tahdissa toisella kierroksella, jääden lopulta kolmen heiton päähän. Gannonin putti onnistui paremmin kuin Tattarilla, mutta heitoissa jäi parantamisen varaa. Mikäli Gannon saa huomiselle paketin kasaan pelin kaikilta osa-alueilta, on Tattar voitettavissa.

Kolmantena finaalipäivän kärkiryhmästä löytyy Sarah Hokom (yht. -12). Hokom nousi jahtikortista kolmannelle sijalle hyvällä -8 kierroksella. Hokomin heitto kulki komeasti koko kierroksen ajan, mutta puttaamisessa oli enemmän ongelmia kuin Gannonilla tai Tattarilla. Hokom on kuitenkin jo seitsemän heiton päässä kärjestä, joten voitto näyttää todella kaukaiselta.

Kärkiryhmän finaalipäivälle täydentää Sai Ananda (yht. -11). Ananda oli kierroksen alussa aivan liekeissä ja pelasi ensimmäiset yhdeksän väylää tulokseen -7. Näytti jo siltä että Ananda painelee Tattarin ohi ja kamppailusta tulee todella tiukka. Anandan peli alkoi kuitenkin kierroksen loppupuoliskolla hajoamaan pahasti. Heitot suuntautuivat oikealle halutusta linjasta ja putti ei mennyt enää. Ananda pelasi lopulta loput yhdeksän väylää tulokseen +3, ja päätti kierroksensa tulokseen -4, joka pudottaa hänet kahdeksan heittoa Tattarin taakse.

Kristin Tattar, Zoo Town Open 2023. Kuva: Disc Golf Pro Tour

KILPAILUN FINAALI SUNNUNTAI-ILTANAA

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa sunnuntaina kello 18:20 ja avoimen luokan lähetys kello 00:10.

Live-tuloksia on mahdollista seurata aiemmin jo UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän