KotiKilpailutPDGA Euro TourSaarinen uskomattomalla kierroksella karkumatkalle Euro Tourilla - Luukkonen jatkaa myös kärjessä

Saarinen uskomattomalla kierroksella karkumatkalle Euro Tourilla – Luukkonen jatkaa myös kärjessä

PDGA Euro Tourin kolmas osakilpailu jatkui juhannuspäivänä Norjassa Krokhol Openissa. Molempien luokkien kärjessä oli toiseen päivään lähdettäessä suomalaisväriä. Naisten luokassa Silva Saarinen onnistui pitämään johtopaikkansa ja kasvatti johdon jo seitsemään heittoon. Avoimessa luokassa Elias Luukkonen siirtyi yksin kärkipaikalle johtaen kilpailua finaalipäivään siirryttäessä yhdellä heitolla.

Saariselta uran paras kierros

Oittilainen Silva Saarinen lähti kilpailun toiseen päivään kolmen heiton etumatkalta. Toiselta sijalta päivään lähtenyt Jenni Karppinen pelasi kierroksen alun hyvin ja johtikin kilpailua toisella kierroksella 11 väylän jälkeen. Saarinen pelasi kuitenkin huiman kierroksen lopun ottamalla 5 birdietä radan viimeisellä kahdeksalla väylällä. Samaan aikaan kaikki kilpakumppanit pelasivat samat viimeiset väylät yli-par tuloksen.

Saarisen kierrostulokseksi kirjattiin lopulta -6 ja kokonaistuloksella -9 hän johtaa kilpailua seitsemällä heitolla ennen jaetulla toisella sijalla olevia Sofie Björlyckeä ja Jenni Karppista. Saarisen kierros on alustavasti arvioitu PDGA-ratingilla 990 arvoiseksi. Tämä on Saarisen kauden ja koko uran paras kierros PDGA-ratingilla mitattuna.

Naisten luokan jaetulta neljänneltä sijalta kokonaistuloksella +6 löytyy Ingvild Lønvik ja jaetulta toiselta sijalta toiseen päivään lähtenyt Rachel Turton. Finaalipäivän kärkikortin Saarisen, Björlycken ja Karppisen kanssa täydentään Lønvik, jonka lauantain kierros oli parempi kuin samalla sijalla olevan Turtonin.

Avoimen luokan kärkikortissa kaksi suomalaista

Koko avoimen luokan kärkikortti pelasi toisen kierroksen vaatimattomasti. Elias Luukkonen onnistui välttämään virheitä parhaiten ja pelasi -3 kierroksen ja johtaa kilpailua kokonaistuloksella -10. “Kun kenenkään peli ei kulkenut, sillä oli selkeästi vaikutus koko ryhmän fiilikseen” Luukkonen kommentoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa. Yhdysvaltalainen Paul McBeth pelasi -2 kierroksen ja tuskaili kierroksen aikana varsinkin puttiringissä. Kolmannelta sijalta löytyy toinen yhdysvaltalainen Bradley Williams, joka aloitti kierroksen hyvin, mutta myös hänellä oli loppukierroksella isoja ongelmia puttiringissä.

Neljäntenä kärkikortissa lauantaipäivään lähtenyt norjan Øyvind Jarnes teki huiman eaglen väylällä 5, mutta tämäkään ei sytyttänyt ryhmää tuloksellisesti. Jarnes pelasi kierroksen -2 tulokseen ja putosi kokonaistuloksissa viidennelle sijalle. Huimaa alkukautta pelaava 18-vuotias Miro Ryhänen nousi huomiseen kärkikorttiin pelaamalla -3 kierroksen ja ollen kokonaistuloksessa -7, kolme heittoa johtavaa Luukkosta perässä.

Päivän kuumimmasta kierroksesta vastasi norjan Knut Valen Håland pelaamalla -8 tuloksen. Håland nousi 36 sijaa ja lähtee päätöspäivään kokonaistuloksesta -5 ja sijalta 9.

Muista suomalaisista kahdenkymmenen parhaan joukkoon mahtuu Pekka Hyvönen on sijalla 10 (-2), Roni Rönkkönen sijalla 15 (+1) ja Juho Pylkkänen sijalla 20 (+2).

Elias Luukkonen, Krokhol Open 2023
Elias Luukkonen, PDGA Euro Tour Krokhol Open 2023 © 2023 PDGA Europe

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan kilpailu jatkuu sunnuntaina 25.6. kello 10.00 ja avoimen luokan kello 17.00. Molempien luokan lähetyksissä nähdään varmasti suomalaisväriä kun molempien luokkien kärkikorteissa on kaksi suomalaista.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Uusimmat uutiset

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

Suomalaisnaiset kaksoisjohdossa European Openin finaalipäivään!

Eveliina Salonen ja Silva Saarinen lähtevät kaksoisjohdossa huomenna pelattavaan...

Kahden kierroksen päivä European Openissa – tutut nimet nousivat kärkeen

Frisbeegolfin European Openissa avoimella luokalla on edessään todellinen kestävyyskoe....

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän