KotiKilpailutPDGA Euro TourSaarinen uskomattomalla kierroksella karkumatkalle Euro Tourilla - Luukkonen jatkaa myös kärjessä

Saarinen uskomattomalla kierroksella karkumatkalle Euro Tourilla – Luukkonen jatkaa myös kärjessä

PDGA Euro Tourin kolmas osakilpailu jatkui juhannuspäivänä Norjassa Krokhol Openissa. Molempien luokkien kärjessä oli toiseen päivään lähdettäessä suomalaisväriä. Naisten luokassa Silva Saarinen onnistui pitämään johtopaikkansa ja kasvatti johdon jo seitsemään heittoon. Avoimessa luokassa Elias Luukkonen siirtyi yksin kärkipaikalle johtaen kilpailua finaalipäivään siirryttäessä yhdellä heitolla.

Saariselta uran paras kierros

Oittilainen Silva Saarinen lähti kilpailun toiseen päivään kolmen heiton etumatkalta. Toiselta sijalta päivään lähtenyt Jenni Karppinen pelasi kierroksen alun hyvin ja johtikin kilpailua toisella kierroksella 11 väylän jälkeen. Saarinen pelasi kuitenkin huiman kierroksen lopun ottamalla 5 birdietä radan viimeisellä kahdeksalla väylällä. Samaan aikaan kaikki kilpakumppanit pelasivat samat viimeiset väylät yli-par tuloksen.

Saarisen kierrostulokseksi kirjattiin lopulta -6 ja kokonaistuloksella -9 hän johtaa kilpailua seitsemällä heitolla ennen jaetulla toisella sijalla olevia Sofie Björlyckeä ja Jenni Karppista. Saarisen kierros on alustavasti arvioitu PDGA-ratingilla 990 arvoiseksi. Tämä on Saarisen kauden ja koko uran paras kierros PDGA-ratingilla mitattuna.

Naisten luokan jaetulta neljänneltä sijalta kokonaistuloksella +6 löytyy Ingvild Lønvik ja jaetulta toiselta sijalta toiseen päivään lähtenyt Rachel Turton. Finaalipäivän kärkikortin Saarisen, Björlycken ja Karppisen kanssa täydentään Lønvik, jonka lauantain kierros oli parempi kuin samalla sijalla olevan Turtonin.

Avoimen luokan kärkikortissa kaksi suomalaista

Koko avoimen luokan kärkikortti pelasi toisen kierroksen vaatimattomasti. Elias Luukkonen onnistui välttämään virheitä parhaiten ja pelasi -3 kierroksen ja johtaa kilpailua kokonaistuloksella -10. ”Kun kenenkään peli ei kulkenut, sillä oli selkeästi vaikutus koko ryhmän fiilikseen” Luukkonen kommentoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa. Yhdysvaltalainen Paul McBeth pelasi -2 kierroksen ja tuskaili kierroksen aikana varsinkin puttiringissä. Kolmannelta sijalta löytyy toinen yhdysvaltalainen Bradley Williams, joka aloitti kierroksen hyvin, mutta myös hänellä oli loppukierroksella isoja ongelmia puttiringissä.

Neljäntenä kärkikortissa lauantaipäivään lähtenyt norjan Øyvind Jarnes teki huiman eaglen väylällä 5, mutta tämäkään ei sytyttänyt ryhmää tuloksellisesti. Jarnes pelasi kierroksen -2 tulokseen ja putosi kokonaistuloksissa viidennelle sijalle. Huimaa alkukautta pelaava 18-vuotias Miro Ryhänen nousi huomiseen kärkikorttiin pelaamalla -3 kierroksen ja ollen kokonaistuloksessa -7, kolme heittoa johtavaa Luukkosta perässä.

Päivän kuumimmasta kierroksesta vastasi norjan Knut Valen Håland pelaamalla -8 tuloksen. Håland nousi 36 sijaa ja lähtee päätöspäivään kokonaistuloksesta -5 ja sijalta 9.

Muista suomalaisista kahdenkymmenen parhaan joukkoon mahtuu Pekka Hyvönen on sijalla 10 (-2), Roni Rönkkönen sijalla 15 (+1) ja Juho Pylkkänen sijalla 20 (+2).

Elias Luukkonen, Krokhol Open 2023
Elias Luukkonen, PDGA Euro Tour Krokhol Open 2023 © 2023 PDGA Europe

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan kilpailu jatkuu sunnuntaina 25.6. kello 10.00 ja avoimen luokan kello 17.00. Molempien luokan lähetyksissä nähdään varmasti suomalaisväriä kun molempien luokkien kärkikorteissa on kaksi suomalaista.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Uusimmat uutiset

Disc Golf Pro Tour 2024 alkaa – nämä asiat muuttuvat edellisvuodesta

Maailman kovin frisbeegolfin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT)...

DGPT:n All Stars kisattiin surkeassa kelissä Floridassa

Disc Golf Pro Tourilla saatiin ensimmäiset maistiaiset kaudesta 2024,...

Henna Blomroos avasi kautensa hole-in-onella

Henna Blomroos osallistui ainoana suomalaisena Disc Golf Pro Tourin...

Henna Blomroos avaa kautensa All Starsissa uudella puttitekniikalla – ”Aloitetaan puhtaalta pöydältä”

Henna Blomroos avaa ensimmäisenä suomalaisena frisbeegolfkautensa Disc Golf Pro...

Frisbeegolfin EM-kisat 2025 kilpaillaan Norjassa

Vuoden 2025 EM-kisat käydään heinäkuussa 9.-12.7.2025 keskiviikosta lauantaihin. Paikkana...

Suomalainen Clash Discs julkaisi biomuovista valmistetun frisbeegolfkiekon – tiettävästi ensimmäisenä maailmassa

Clash Discs julkaisi jälleen uuden innovaation. Yhtiö julkisti uudenlaisen...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän