KotiKilpailutProdigy Disc Pro TourProdigy Disc Pro Tour jatkuu Oulussa - kuka nappaa Pikkaralan herruuden?

Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Oulussa – kuka nappaa Pikkaralan herruuden?

Kansallinen ammattilaiskiertue Prodigy Disc Pro Tour (PDPT) jatkuu toisella osakilpailulla Oulussa Pikkaralan radalla 16.-18.6.2023. Kilpailu houkuttelee Ouluun avoimeen luokkaan mielenkiintoisia nimiä. Naisten luokassa kilpailijat metsästävät vuoden ensimmäistä voittoaan.

Heinänen palaa viivalle

Oulussa nähdään Yhdysvalloissa pitkän kevään pelannut Joona Heinänen. Heinäsen hyvät otteet Disc Golf Pro Tourilla nosti Joonan myös frisbeegolfia vähemmän seuraavien tutkalle. Heinänen lähtee kilpailemaan toiseksi korkeimmalla ratingilla. Ennakkoon vahvin kilpailija avoimessa luokassa on Lauri Lehtinen, joka nappasi viime viikonloppuna kauden ensimmäisen voiton Nokia Openissa European Pro Tourilla. Lehtinen oli viime vuonna Oulussa toinen heti Niklas Anttilan jälkeen, joka kilpailee viikonloppuna Tšekkissä, Konopiště Openissa.

Paikallisten suosikkina kilpailuun lähtee Kristian Kuoksa, joka kommentoi omia mahdollisuuksiaan Frisbeegolfmedialle: “Voitto vaatii erinomaista ja tasaista viikonloppua. Sitä lähdetään tavoittelemaan, vaikka en ole päässyt harjoittelemaan puoleen vuoteen normaaliin tapaan intin vuoksi. Tämäkin viikko on mennyt jälleen kokonaan armeijassa. Menee vielä tovi, että pääsen omalle tasolleni.”

Pikkarala on Kuoksan yksi kotiradoista, jonka Kuoksa on pelannut viimeisen parin vuoden aikana satoja kertoja. Pikkaralan layoutia on muokattu Prodigy Disc Pro Tourille ja Kuoksalla on selvä mielipide tämän vuoden layoutista: “Vaikka luulisi, että kannustettaisiin pidempiin ja näyttäviin heittoihin pelaajien haastamiseksi ja katsojien viihdyttämiseksi, niin ei. Tämän vuoden radoista on otettu hauskuus pois. Pikkaralassakin perusvarmat heitot riittää.”

Kuka naisista nappaa kauden ensimmäisen voittonsa?

Naisten luokassa nähdään tiukka kamppailu vuoden ensimmäisestä Prodigy Disc Pro Tourin voitosta, kun Suomen kolme kärkinaista ovat poissa. Ennakkoasetelmissa korkeimmalla ratingilla (917) ovat Tinja Väisänen ja Jenni Karppinen. Tinja oli kärkikortissa viime viikonloppuna European Pro Tourilla Nokialla, mutta tuskaili pelinsä kanssa viimeisellä kierroksella todella pahasti. Onko Tinja saanut pelinsä kasaan vajaassa viikossa? Kolmanneksi korkeimmalla ratingilla kilpailuun lähtee Olivia Kindstedt. Näiden lisäksi seurattavien pelaajien listalla on ehdottomasti kaiken nähnyt Oulusta lähtöisin oleva veteraanipelaaja Hannele Määttä.

PDPT 2023 Oulu, asiantuntijoiden valinnat
PDPT 2023 Oulu, asiantuntijoiden valinnat

Aikataulu, lähetykset ja kilpailun seuraaminen

Kilpailun seuraaminen on parasta paikan päällä. Mikäli olet siis Oulussa, kannattaa tehdä viikonlopun aikatauluista tilaa ja suunnata Pikkaralaan. Lähtöajat on nähtävillä UDisc Live-palvelusta. Avoimesta luokasta tulee jälkilähetykset Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalle ja naisten luokan lähetykset on nähtävillä Disc Golf Stream Suomi -kanavalla.

Seurantakortissa pelaavat Lauri Lehtinen, Kristian Kuoksa, Teemu Talikainen ja Antti Turpeinen. Naisten luokassa ensimmäisellä kierroksella seurataan Tinja Väisästä, Jenni Karppista, Olivia Kindstedtiä ja Hannele Määttää.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Lue lisää Prodigy Disc Pro Tourista kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

Niklas Anttila otti ylivoimaisen voiton Yhdysvalloissa

Niklas Anttila oli loistavassa vireessä, kun suomalaismiehet pelasivat Disc...

Niklas Anttila on hurjassa vireessä Yhdysvalloissa – pelasi kaikkien aikojen suomalaiskierroksen?

Niklas Anttila pelasi perjantai-lauantai välisenä yönä Yhdysvalloissa mahdollisesti kaikkien...

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän