KotiKilpailutPDGA Euro TourViikonloppuna kaksi frisbeegolfin ammattilaiskisaa Suomessa

Viikonloppuna kaksi frisbeegolfin ammattilaiskisaa Suomessa

Tulevana viikonloppuna kamppaillaan kahdella ammattilaiskiertueella Suomessa. Sieravuoressa pelataan PDGA Euro Tourin kilpailu Sieravuori Challenge. Kuopiossa taistellaan Prodigy Disc Pro Tourin kolmannessa osakilpailussa Puijon herruudesta.

Sieravuori – viimeiset kisaliput USDGC:hen

Viikonlopun kiinnostavin kamppailu nähdään Sieravuoressa, jossa taistellaan major-paikoista. Avoimen ja naisten luokan voittajat saavat kutsun ensi kevään Champions Cupiin, joka on yksi vuoden neljästä major-kisasta. Katseet kiinnittyvät kuitenkin viimeisiin Euroopassa jaettaviin USDGC-paikkoihin.

USDGC eli Yhdysvaltojen mestaruuskisat kilpaillaan 5.-8.10.2023 Yhdysvalloissa legendaarisella Winthorpin Yliopiston frisbeegolfradalla, jossa kisat on järjestetty vuodesta 1999. Viime vuonna Niklas Anttila oli kisassa toinen, joka on paras suomalaispelaajan sijoitus koskaan.

Sieravuoressa on jaossa kaksi USDGC-paikkaa. Kaksi parasta, joilla ei vielä ole kisapaikkaa, saavat osallistumisoikeuden. Paikan on voittanut tänä vuonna hyvä määrä suomalaismiehiä Euroopan kilpailuista. Kahdesta jäljellä olevasta paikasta taistelevat ainakin Pyry Joutsen, Niilo Hongisto, Severi Saviniemi, Teemu Talikainen, Mikael Häme ja Teemu Lampainen. Joutsen jäi tylysti viime viikonloppuna ilman paikkaa. Hän luuli jo voittaneensa paikan EM-kisoissa, mutta paikka myönnettiinkin yllättäen Onni Ruususelle, joka voitti junioreiden EM-kisat samalla radalla hieman paremmalla tuloksella kuin Joutsen.

Sieravuori Challenge on viimeinen kisa Euroopassa, jossa on jaossa USDGC-paikkoja. Paikat ovat jaossa vain avoimessa luokassa.

Kuopiossa kansallisen kiertueen kisa

Prodigy Disc Pro Tour (PDPT) jatkuu Kuopiossa. Kyseessä on Prodigy Discin ja Suomen frisbeegolfliiton järjestämä kansallinen ammattilaiskiertue. Osallistujien määrää rokottaa pahasti Sieravuori Challenge, mutta myös ensi viikolla järjestettävät frisbeegolfin MM-kisat, jossa kilpailevat Suomen kärkiheittäjät.

PDPT on saanut houkuteltua Puijon näyttävälle frisbeegolfradalle hyviä kilpailijoita, kun esimerkiksi Kristian Kuoksa, Samuel Hänninen, Joonas Aalto ja Ville Ahokas kamppailevat Puijon herruudesta. Lisäksi kisassa nähdään kuopiolainen Mikael Räsänen, joka ei ole kisannut tänä vuonna yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina, mutta on edellisvuosien kestomenestyjä. Naisten luokassa Olivia Kindstedt jahtaa toista PDPT-voittoaan.

Asiantuntijoiden valinnat / Prodigy Disc Pro Tour
Ykkösringin ja Frisbeegolfmedian asiantuntijoiden valinnat PDPT:lle

Kisojen seuraaminen

Frisbeegolf on parasta paikan päällä ja kilpailuihin on vapaa pääsy. Kisoista tulee myös jälkilähetykset, kun MDG Media kuvaa Sieravuori Challengen omalle Youtube-tililleen. Disc Golf Finland kuvaa avoimen luokan kärkikortin Kuopion PDPT-kisan omalle Youtube-kanavalleen. Naisten luokan kärkikortti kuvataan Disc Golf Streamin Youtube-kanavalle. Jälkilähetykset julkaistaan usein seuraavana päivänä.

Tuloksia voi seurata reaaliajassa UDiscLive-palvelusta. Sieravuoren tulokset löydät täältä, PDPT Kuopion tulokset täältä.

Uusimmat uutiset

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue...

European Openin yleisökierrokset tulevat pian myyntiin

Monille tärkeä osa European Open elämystä ovat European Openin...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän