KotiKilpailutPDGA Euro TourVäinö Mäkelä palaa kilpailutauolta: "Pienetkin heikkoudet pelistä on hiottu"

Väinö Mäkelä palaa kilpailutauolta: “Pienetkin heikkoudet pelistä on hiottu”

Viikonloppuna hellitään frisbeegolfareita, kun Euroopan parhaimmisto kilpailee upealla Skellefteån radalla Ruotsissa. PDGA Euro Tourin Skellefteå Open 7.-9.7.2023 kertoo huippupelaajien kunnosta, kun European Open – vuoden toinen Major-kilpailu – on vain kahden viikon päässä.

Väinö Mäkelän kausi jatkuu viimein

Väinö Mäkelä palaa yli kuukauden tauon jälkeen kilpailukentille. Mäkelä kiersi koko helmikuusta kesäkuun alkuun Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourin kilpailuita ja kisaa nyt ensimmäistä kertaa Euroopassa. “Palaan todella hyvin mielin takaisin kilpailukentille. Teki erittäin hyvää pitää taukoa, koska kevät oli todella raskas,” Mäkelä kommentoi Fribeegolfmedialle.

“Tauon aikana olen keskittynyt paljon puttaamiseen ja pelaamiseen. Pelin pienet heikkoudet on yritetty hioa paremmaksi.” Mäkelä kuvaa harjoitteluaan kesäkuun kilpailutauon aikana.

Skellefteån tekninen rata sopii Väinölle hyvin. Radalla on useita väyliä, joissa hän pystyy pelaamaan vahvuuksilla ja omilla lempiheitoillaan. “Radalla pitää pelata fiksua peliä. Ei voi lähteä hölmöilemään – se kostautuu tällä radalla nopeasti.” Väinö kommentoi rataa.

Haastaako Väinö Paul McBethin?

Väinöllä on vastassa Ruotsissa kuusinkertainen maailmanmestari Paul McBeth. Väinö on voittanut kaksikon kuudesta tämän kauden kohtaamisesta kolme, viimeisin päättyi tasatulokseen. Kaikkinensa McBeth on voittanut Mäkelän 28 kertaa, kun Väinöllä on yhteensä kuusi päänahkaa Paulista (Lähde: Statmando).

Euroopassa kiertävällä Paul McBethilla on hurja saldo Euroopan kilpailuista. Alavireisen Estonian Openin jälkeen McBeth on saanut pelinsä kasaan. Hän oli toinen Norjassa Krokhol Openissa juhannuksena. Viime viikolla hän ryösti Niklas Anttilalta voiton Swedish Openista.

“Viikonloppuna pitää keskittyä omaan peliin ja nauttia tekemisestä. Hyvällä ja tasaisella golfilla pitäisi päästä McBethin kanssa samoihin tuloksiin ja ohi.” Väinö analysoi voittomahdollisuuksiaan Paul McBethista.

Seuraa myös näitä viikonloppuna

Naisten luokassa riittää jännitystä, kun hurjassa iskussa oleva Silva Saarinen metsästää peräti kolmatta perättäistä voittoaan PDGA Euro Tourilla. Silva saa viikonloppuna lisää haastajia, kun yhdysvaltalainen Ella Hansen kilpailee ensimmäistä kertaa Euroopassa. Viime viikolla Tyyni Openin voittanut Rachel Turton nähdään niinikään taistelemassa voitosta Ruotsissa.

Avoimessa luokassa nähdään Väinön ja Paulin lisäksi huippunimiä, kun Lauri Lehtinen kilpailee ensimmäistä kisaansa PDGA Euro Tourilla vuonna 2023. Peliään parantanut Lehtinen on ennakkoasetelmissa neljänneksi parhaalla ratingilla. Skellefteå Openissa nähdään myös kevään äärimmäisen hyvässä vireessä ollut yhdysvaltalainen James Proctor.

Silva Saarinen, Swedish Open 2023
Silva Saarinen metsästää kolmatta perättäistä voittoaan. Kuva: PDGA Euro Tour

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.00 ja avoimen luokan lähetys kello 17.00.

Ensimmäinen kierros katsottavissa ilmaiseksi Disc Golf Pro Tourin YouTube-kanavalta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän