KotiKilpailutPDGA Euro TourHeidi Laine omaa luokkaansa PDGA Euro Tourilla

Heidi Laine omaa luokkaansa PDGA Euro Tourilla

Heidi Laine oli täysin ylivoimainen PDGA Euro Tourin Alutaguse Openissa, joka pelattiin Virossa 10.-12.8.2023. Heidi nappasi voiton tuloksella -19. Avoimessa luokassa hyvin pelanneet suomalaismiehet sulivat lopussa ja virolainen Mauri Villmann nappasi voiton.

Heidi Laine kovassa iskussa

Laine jätti naisten luokassa takana olleet haastajat jopa yhdeksän heiton päähän. Heidi Laine sai voitosta 2000 euron palkintopotin. Toiseksi nousi hienosti Jenni Karppinen, joka nappasi 1350 euroa. Summa on Karppiselle kauden isoin rahapalkinto. Kolmanneksi kilpailussa ylsi virolainen Kristi Unt tuloksella -7.

Heidin pelissä toimi enemmän tai vähemmän kaikki, mikä lupaa todella hyvää ensi viikon EM-kisoja ajatellen. Hyvistä avausheitoistaan tunnettu Laine upotti myös putit todella hyvällä itsevarmuudella läpi kilpailun. Viimeisellä kierroksella oli hieman haasteita, mutta sillä ei ollut mitään merkitystä lopputuloksen kannalta.

Heidi Laine pelaa EM-kisojen (16.-19.8.) ja MM-kisojen (30.8.-3.9.) kynnyksellä eittämättä uransa parasta frisbeegolfia.

Suomen miehet sulivat

Avoin luokka sai suomalaisittain ikävän päätöksen. Johtoasemassa kaksi kierrosta ollut Daniel Davidsson ei saanut peliään kulkemaan. Muut ottivat heti ensimmäisillä väylillä Davidssonin kiinni, joten koko kilpailusta muodostui neljän pelaajan taistelu, kun Jesse Nieminen ja virolaiset Mauri Villmann sekä Albert Tamm olivat tasatuloksissa.

Peli eteni tasaisesti, mutta lopussa Jesse Nieminen vältti parhaiten virheet ja näytti marssivan uransa ensimmäiseen PDGA Euro Tourin voittoon. Hän johti toisena olevaa Mauri Villmannia yhdellä heitolla ennen viimeistä väylää.

Viimeisellä väylällä Jesse Nieminen kuitenkin sortui pahaan virheeseen ja heitti ulos pelialueelta. Jessen lähestymisheittokin jäi yhdeksään metriin eikä hän onnistunut upottamaan puttia, jolloin lopputuloksena oli bogey. Mauri nappasi rutiini birdien ja kiilasi Niemisen ohi kärkeen ja voittoon. Villmann sai voitosta 4500 euroa. Niemistä lohduttaa 3000 euroa, joka on hänen kymmenvuotisen peliuransa isoin palkintosumma.

Mauri Villmann on noussut kohisten Euroopan kärkeen tänä vuonna. Hänen ratinginsa oli alkuvuonna 1005, mutta se on noussut jo lukemaan 1024. Hän on voittanut useita kilpailuita Euroopassa. Villmann on yksi ennakkosuosikeista EM-kisoissa ensi viikolla.

Uusimmat uutiset

Disc Golf Pro Tour 2024 alkaa – nämä asiat muuttuvat edellisvuodesta

Maailman kovin frisbeegolfin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT)...

DGPT:n All Stars kisattiin surkeassa kelissä Floridassa

Disc Golf Pro Tourilla saatiin ensimmäiset maistiaiset kaudesta 2024,...

Henna Blomroos avasi kautensa hole-in-onella

Henna Blomroos osallistui ainoana suomalaisena Disc Golf Pro Tourin...

Henna Blomroos avaa kautensa All Starsissa uudella puttitekniikalla – ”Aloitetaan puhtaalta pöydältä”

Henna Blomroos avaa ensimmäisenä suomalaisena frisbeegolfkautensa Disc Golf Pro...

Frisbeegolfin EM-kisat 2025 kilpaillaan Norjassa

Vuoden 2025 EM-kisat käydään heinäkuussa 9.-12.7.2025 keskiviikosta lauantaihin. Paikkana...

Suomalainen Clash Discs julkaisi biomuovista valmistetun frisbeegolfkiekon – tiettävästi ensimmäisenä maailmassa

Clash Discs julkaisi jälleen uuden innovaation. Yhtiö julkisti uudenlaisen...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän