KotiKilpailutPDGA Euro TourNiklas Anttila ylivoimaiseen voittoon Euro Tourilla

Niklas Anttila ylivoimaiseen voittoon Euro Tourilla

PDGA Euro Tourin toisesta osakilpailusta Konopiště Openista odotettiin Euroopan mestari Niklas Anttilan ja 6x maailmanmestarin Paul McBethin kaksinkamppailua. Toisen kilpailupäivän jälkeen vielä näyttikin siltä, että kilpailuun saadaan huima lopetus. McBeth ei kuitenkaan saanut viimeisenä kilpailupäivänä peliään käyntiin missään vaiheessa ja kun kuopiolaisen Anttilan peli kulki, ei voittajasta ollut epäselvyyttä.

Niklas Anttila lähti kahden heiton etumatkalta päätöspäivään. Etumatka kaventui kuitenkin heti ensimmäisellä väylällä kun Anttilan heitto karkasi pelialueen ulkopuolelle. Tämä kuitenkin herätti Anttilan ja ensimmäisen väylän bogin jälkeen hän ottikin 7 birdietä seuraavalta kahdeksalta väylältä. Anttila pelasi lopulta huiman -12 kierroksen ja voitti kokonaistuloksella -35 kilpailun ylivoimaisesti. Voitto oli Anttilalle kauden ensimmäinen ja hän kuittasi voitostaan palkintorahaa reilut 2700 euroa.

Daniel Davidsson täydensi hienon suomalaispäivän

Tamperelainen Daniel Davidsson lähti päätöspäivään kolmannelta sijalta. Hitaan alun jälkeen Davidssonin peli lähti rullaamaan ja hän otti viimeiselle yhdeksälle väylälle 6 birdietä. Hän nousi kilpailu toiseksi kokonaistuloksella -27 ja kuittasi palkintorahaa reilut 1800e. Lisäksi hän sai paikan syksyllä käytävään legendaariseen Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuun (USDGC). Niklakselta tämä jo löytyy hyvän USDGC-menestyksen myötä viime vuodelta.

Palkintopallin täydensivät paikallinen Jakub Semerád ja nuori ruotsalainen Hjalmar Fredriksson, jotka jakoivat kolmannen sijan kokonaistuloksella -25. Paul McBeth jäi kokonaistuloksella -23 sijalle 6.

Kymmenen parhaan joukossa oli yhteensä viisi suomalaista kun Anttilan ja Daviddson lisäksi Pekka Hyvönen (yht. -24) löytyy sijalta 5 ja Samuel Hänninen ja Lauri Hämäläinen jaetulta sijalta 7 (-22).

Rachel Turton naisten luokan voittoon

Iso-britannialainen Rachel Turton lähti kolmen heiton etumatkalta kilpailun päätöspäivään ja hän onnistui pitämään eron loppuun asti. Turton pelasi oman kilpailunsa heikoimman kierroksen (-1), mutta jahtaajat eivät onnistuneet hyödyntämään tätä. Turton pääsikin juhlimaan kierroksen päätteeksi ensimmäistään Euro Tourin voittoa kokonaistuloksella -8.

Toisen sijan jakoivat ruotsalainen Sofie Björlycke ja virolainen Kaidi Allsalu tuloksella -5. Suomalainen Anni Mäkelä pelasi parhaan kierroksensa viimeisenä päivänä (+6) ja oli kokonaistuloksella -26 sijalla 15.

PDGA Euro Tour jatkuu Norjassa

Euro Tour jatkaa seuraavaksi matkaansa heti ensi viikonloppuna pelattavaan Norjan Krokhol Openiin. Paul McBeth jatkaa Euroopan reissuaan norjassa ja seurakseen kova kilpailijan Yhdysvalloista kun Bradley Williams löytyy myös lähtölistalta. Suomalaisväriä kisassa ensi viikolla edustavat avoimessa luokassa mm. Teemu Talikainen, Elias Luukkonen ja Miro Ryhänen

Naisten luokassa nähdään suomalaista Silva Saarinen ja Jenni Karppinen, jotka lähtevät haastamaan kovaa norjaiskaksikkoa Anniken Steeniä ja Lykke Lorentzenia sekä Konopištěestä Norjaan lentäviä Rachel Turtonia ja Sofie Björlyckea.

Krokhol Openistakin saadaan seurata livelähetystä Disc Golf Networkin tuottamana.

Uusimmat uutiset

16-vuotias suomalaisyllättäjä nousi toiseksi – Viron Villmann lähtee johdossa finaalikierrokselle

DGPT Europen Turku Open jatkui toisella kierroksella Luolavuoren frisbeegolfpuistossa....

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän