KotiKilpailutMM-kisatViron Kristin Tattar on frisbeegolfin maailmanmestari

Viron Kristin Tattar on frisbeegolfin maailmanmestari

Kristin Tattar uusi viime vuotisen maailmanmestaruutensa ylivoimaisen esityksen jälkeen. Tattar on voittanut viimeiset neljä major-kilpailua.

Kristin Tattar oli voitossa kiinni koko viisipäiväisen kilpailun ajan. Hän kertoi Disc Golf Pro Tourin haastattelussa välittömästi voiton jälkeen, että viimeiset kolme kierrosta olivat vaikeita, mutta hän pystyi pelaamaan riittävän hyvällä tasolla. Toisena tullut Missy Gannon pääsi neljännellä kierroksella parhaimmillaan yhden heiton päähän Tattarista, mutta lopputuloksissa oli selvä ero.

Tattar voitti kilpailun tuloksella -26. Toiseksi sijoittui Missy Gannon tuloksella -20. Kolmanneksi ylsi Holyn Handley tuloksella -14.

Suomalaisnaisille kelpo kisat

Suomalaiset jäivät mitalisijojen ulkopuolelle. Eveliina Salonen ja Henna Blomroos jakoivat neljännen sijan tuloksella -9. Heidän edellään viimeiselle kierrokselle lähtenyt Holyn Handley sivusi rataennätystä, joka ei jättänyt palkintopallille hamuavalle suomalaiskaksikolle mahdollisuuksia. Vaikka Blomroosilta ja Saloselta löytyvät MM-hopeasijat, kellään muulla suomalaisella ei ole nelossijaa tai parempaa sijoitusta MM-kisoista. Nelossijasta ei voi olla siis liian pettynyt.

Silva Saarinen oli suomalaisittain myös iloinen yllätys MM-kisoissa. Ensi kertaa MM-kisoissa pelannut suomalainen nousi upean viimeisen kierroksen myötä kuudenneksi. Hän jäi yhteistuloksella -8 vain heiton Blomroosista ja Salosesta.

Neljäntenä suomalaisena kilpailussa ollut Heidi Laine oli lopputuloksissa 12. tuloksella +1.

Suomalaisille jää kotiinviemisiksi mukavat rahapalkinnot, vaikka mitaleita ei tullutkaan. Tattar nappaa voitosta ennätykselliset 15 000 dollaria (viime vuonna 11 000 dollaria). Salonen ja Blomroos saavat kumpikin 3675 dollaria. Saarinen nettoaa kuudennesta sijasta 2750 dollaria. Lainekin saa vielä mukavan lisän matkakassaan: 1600 dollaria.

Kaikki tulokset ovat nähtävillä PDGA:n viralliselta kilpailusivulta.

Naisten kilpailukausi jatkuu Yhdysvalloissa

Naiset jatkavat kisaamistaan Yhdysvalloissa loppukauden ajan. Salonen, Blomroos ja Laine kilpailevat 1,5 viikon päästä MVP Openissa Disc Golf Pro Tourin Playoff kisassa. Kilpailu järjestetään Maple Hillin frisbeegolfradalla, joka on valittu maailman parhaaksi frisbeegolfradaksi.

Siitä viikon päästä onkin vuorossa naisten Yhdysvaltojen mestaruuskisat, jossa ovat mukana kaikki neljä suomalaisnaista. Kyseinen kilpailu on naisten luokan osalta vuoden viimeinen major-kilpailu. Kristin Tattarilla on mahdollisuus voittaa ensimmäisenä naisena kaikki vuoden major-kisat eli niin sanotun “Grand Slamin”.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän