KotiKilpailutMM-kisatIsaac Robinson frisbeegolfin maailmanmestari - Lauri Lehtinen paras suomalainen

Isaac Robinson frisbeegolfin maailmanmestari – Lauri Lehtinen paras suomalainen

Yhdysvaltalainen Isaac Robinson nappasi frisbeegolfin maailmanmestaruuden. Hän lähti kolmen heiton turvin viimeiselle kierrokselle ja näytti välittömästi muille olevansa hurjalla pelipäällä.

“Tunsin oloni hyvin itsevarmaksi ensimmäisten väylien aikana. Kun Eagle McMahon oli jo kahden heiton päässä väylällä 12, minua alkoi jännittämään”, Robinson paljasti Disc Golf Pro Tourin haastattelussa. “Isäni, joka oli repunkantajana piti minut kuitenkin rauhallisena ja keskittymään omaan peliin. Onnistuin nappaamaan vielä muutaman birdien lopussa, joka riitti voittoon.”

Robinson voitti lopulta maailmanmestaruuden tuloksella -46. Toiseksi tuli Anthony Barela tuloksella -44. Kolmannen sijan jakoivat Eagle McMahon ja Matthew Orum tuloksella -43.

Robinson nappasi voitostaan ennätykselliset 30 000 dollaria. Tämä on Robinsonin ensimmäinen maailmanmestaruus ja toinen major-voitto. Hän voitti ensimmäisen major-voittonsa aikaisemmin keväällä Champions Cup -kilpailussa ennen Suomen Niklas Anttilaa, joka oli silloin toinen.

Lehtinen paras suomalainen

Lauri Lehtinen oli paras suomalainen frisbeegolfin MM-kisoissa. Viisipäiväisen kilpailun kolmas kierros oli Lehtiseltä mainio, joka nosti hänet kärkikahinoihin. Lehtinen onnistui kohtuullisen hyvin neljännellä ja viidennellä kierroksella, joka toi hänelle jaetun sijan 13 tuloksella -35.

Lehtinen kertoi kisan jälkeen Frisbeegolfmedialle olevansa tyytyväinen sijoitukseen: “Vaikka kierroksiin mahtui paljon haasteita, pääsin niistä hyvin yli. Mentaalinen peli oli hyvällä tasolla näissä kisoissa”.

Lehtisen tuloskortista löytyy kisan ajalta useampi tuplabogey, jota ei kärkipelaajien korteissa juuri näkynyt. “Ne on pahoja virheitä, melkein kolme heittoa per tuplabogi häviää kärjelle”, Lehtinen kertasi viiden päivän kisasuoritustaan.

Lehtisen kanssa sijan 13 jakoi kuusinkertainen maailmanmestari Paul McBeth, joka jäi ensimmäistä kertaa TOP2 ulkopuolelle sitten vuoden 2012.

Lehtinen saa palkinnoksi noin 2700 dollaria.

Lauri Lehtinen oli 13. mm-kisoissa
Lauri Lehtinen oli parhaana suomalaisena jaetulla sijalla 13 frisbeegolfin MM-kisoissa. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Niklas Anttila oli lopputuloksissa 19. tuloksella -32. Anttila johti kilpailua toisen kierroksen jälkeen, mutta hän ei pysynyt kärjen vauhdissa mukana. Jesse Nieminen oli kolmanneksi parhaana suomalaisena jaetulla sijalla 29 tuloksella -27. Kaksi viikkoa sitten EM-hopeaa napannut Nieminen pelasi kelpo kisat. Alkuviikon korvatulehdus ja kuume eivät haitanneet Niemisen menoa.

Väinö Mäkelä oli lopputuloksissa jaetulla sijalla 33 tuloksella -26. Daniel Davidsson ylsi toiseksi viimeisenä pelaajana rahapalkinnoille (505 dollaria) ollen sijalla 86 tuloksessa -13.

Palkintorahat löytyvät Frisbeegolfmedian MM-kisasivulta.

Suomalaismiesten kausi jatkuu Yhdysvalloissa

Osa suomalaisista jää Yhdysvaltoihin kilpailemaan kauden loppuun asti. Jo puolentoista viikon päästä kilpaillaan Disc Golf Pro Tourin Playoff-kilpailu, johon mahtuvat suomalaisista Väinö Mäkelä, Niklas Anttila ja Tuomas Hyytiäinen. Kisa käydään maailman parhaaksi valitulla frisbeegolfradalla Maple Hillillä.

Lokakuun alussa nähdään iso joukko suomalaisia USDGC:ssä eli Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuissa. Kyseessä on vuoden neljäs ja viimeinen major-kisa. Niklas Anttila oli viime vuonna toinen USDGC:ssä.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...