KotiKilpailutMM-kisatFrisbeegolfin MM-kisat Suomeen

Frisbeegolfin MM-kisat Suomeen

Suomi on saanut järjestettäväksi frisbeegolfin MM-kisat. Lajin kattojärjestö, PDGA, on myöntänyt Frisbeegolfin MM-kisat pelattavaksi Tampereella ja Nokialla heinäkuussa 2025.

Suomi tekee samalla historiaa: lajin merkittävimmät kisat järjestetään ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella, missä MM-kisoja on pelattu vuodesta 1982. Kisojen osallistujamääräksi kaavaillaan noin 300 pelaajaa yli 30 maasta.

“Frisbeegolfin MM-kisojen tuominen Suomeen on ollut tavoitteenani yli kymmenen vuotta. Maailman arvostetuimman frisbeegolftapahtuman saaminen Tampereelle ja Nokialle on osoitus siitä työstä mitä olemme vuosien saatossa lajin eteen tehneet. Olen vakuuttunut, että pystymme järjestämään historialliset kisat yhdessä isäntäkaupunkien sekä Suomalaisen lajiväen kanssa”, kertoo tapahtuman johtaja, Jussi Meresmaa.

Frisbeegolf on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisten vuosien aikana. Suomessa lajilla on satoja tuhansia harrastajia. Erityisesti kilpafrisbeegolfin kasvu on ollut todella nopeaa.

MM-kisat pelataan kahdella huippuradalla. European Openista tuttu Nokian “The Beast” tarjoaa lähes täydellisen yhdistelmän teknisiä ja avoimia väyliä. Tampereelle vuonna 2018 perustettu Tampere Disc Golf Center on moderni huipputason rata, joka haastaa pelaajat kaikilla osa-alueilla, etenkin henkisesti.

MM-kisat ovat lajin ylivoimaisesti merkittävin kilpailu. Tapahtuma tuo Suomeen kaikki maailman parhaat pelaajat, sekä arviolta noin 25 000 katsojaa. Kilpailun aluetaloudellinen merkitys Pirkanmaalle on arviolta 3-4 miljoonaa euroa. Sekä Tampere, että Nokia ovat innolla mukana järjestämässä tätä ainutlaatuista kilpailua.

“Tampereen kaupunki toivottaa koko ammattilaisjoukon tervetulleeksi ja on erityisen ylpeä saadessaan olla ensimmäinen Amerikan ulkopuolinen destinaatio, joka saa toimia MM-isäntäkaupunkina. Pitkään asiaa on suunniteltu ja nyt pääsemme yhdessä töihin”, kertoo Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

“Nokialla on vuosien ajan järjestetty menestyksekkäästi kansainvälisiä European Open -frisbeegolfkilpailuja, jotka ovat keränneet kaupunkiin noin 15 000 kävijää tapahtumaviikon aikana. On hienoa, että voimme tarjota laadukkaat puitteet maailmanmestaruuskilpailuille yhdessä Tampereen kanssa. Frisbeegolfin maailmanmestaruuskilpailut tuovat Nokialle runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä, tapahtumavieraita sekä positiivisia vaikutuksia koko Pirkanmaan aluetalouteen”, sanoo Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen.

Frisbeegolfmedia on MM-kisojen tiedotuskumppani.

Lue myös Väinö Mäkelän ja Niklas Anttilan mietteet uutisesta: Suomi isännöi frisbeegolfin MM-kisoja vuonna 2025: “Tästä tulee spektaakkeli”

Uusimmat uutiset

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue...

3 KOMMENTTIA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän