KotiKilpailutEuropean Pro TourMikael Häme Tyyni Openin ensimmäisen päivän kuningas

Mikael Häme Tyyni Openin ensimmäisen päivän kuningas

Avoimessa luokassa Mikael Häme näytti kaikille kaapin paikan pelaten huikean -11 kierroksen. Tämä on alustavalla 1076 pisteen ratingilla Hämeen toiseksi paras kierros hänen urallaan. Peli oli koko kierroksen lähes virheetöntä, ei bogeyja ja vain yksi pelialueen ulkopuolelle päätynyt OB-heitto. Muilta ei löytynyt tähän hurjaan vauhtiin vastausta, Häme lähtee huomiseen neljän heiton johtoasemassa. Häme on viidentenä European Pro Tourin kokonaispistetilastoissa.

Hämeen takana on kuitenkin todella kovia pelimiehiä, kun kakkostilaa jakavat tuloksella -7 Lauri Lehtinen, Samuel Hänninen ja Taavi Mäkelä. Tilanne Hämeen takana on erittäin tasainen ja top20 mahtuukin kolmen heiton sisään. Tutut nimet kuten Mauri Villmann, Jesse Nieminen ja Daniel Davidsson ovat aivan kärjen kannoilla.

Erikoismainintana Monsterille nähtiin tänään kaksi birdietä, Kristian Kuoksa ja Otto Mäkinen. Väylä oli odotetusti koko radan vaikein, pelaten 1.18 heittoa yli par tuloksen. Neljän heiton tulosta voidaankin pitää tälle väylälle erinomaisena suorituksena.

KINDSTEDT JA LAINE KÄRKIKOLMIKOSSA

Naisten luokassa hieman yllättäen kärkipaikalta löytyy Anneli Tõugjas-Männiste (-3). Tõugjas-Männiste onnistui pysymään väylällä ja tuloskorttiin napsahti vain yksi bogey. Puttiprosentti kymmenen metrin ringistä oli kuitenkin vain 57%, joten siinä jäi reilusti parannettavaa tuleviin kierroksiin. Tõugjas-Männiste johtaa European Pro Tourin pistetilastoa ja ei ole tällä kaudella sijoittunut top4 ulkopuolelle EPT:n osakilpailuissa.

Kärkiryhmästä toiselle kierrokselle löytyy kaksi suomalaista, Olivia Kindstedt (-2) ja Heidi Laine (-1). Kindstedt mainitsi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa Sibben olevan hänen kotiratansa. Kindstedt suorittikin suurimman osan kierroksesta hyvällä tasolla, mutta viimeiseen kolmeen väylään kaksi bogeytä pudottivat hänet toiselle sijalle. Laineen peli ei ottanut tuulta alleen oikeastaan missään vaiheessa kierrosta. Haasteita oli kaikilla pelin osa-alueilla. Kärkiryhmän täydentää Rachel Turton (+1).

Anneli Tõugjas-Männiste, European Pro Tour Tyyni Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

TOISEN KIERROKSEN AIKATAULU

Kilpailun toista kierrosta voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa lauantaina 1.7 kello 09:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän