KotiKilpailutEuropean Pro TourHeidi Laine ja Teemu Talikainen kärjessä päätöspäivään Belgian Openissa

Heidi Laine ja Teemu Talikainen kärjessä päätöspäivään Belgian Openissa

Europen Pro Tourin Belgian Openin toinen kilpailupäivä mentiin vahvasti suomalaisten komennossa ja sunnuntain finaalipäivään lähdetäänkin molemmissa luokissa hyvistä suomalaisasemista. Heidi Laine on jaetulla kärkipaikalla naisten luokassa ja Teemu Talikainen johtaa avointa luokkaa.

Heidi Laine nousi kärkeen naisten luokassa

Naisten luokassa kierroksen parhaan tuloksen pelasi Heidi Laine, joka nousi hyvän +1 kierroksen avulla kilpailun jaetulle kärkisijalle. Laineelta nähtiin toisella kierroksella huikeaa heittämistä, mutta pienet virheet puttirinkissä maksoi useamman heiton. Tinja Väisänen pelasi päivän toiseksi parhaan kierroksen (+2) ja nousi kolme sijaa jaetulle kolmannelle sijalla yhteistuloksella +13.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut virolainen Anneli Tõugjas-Männiste pelasi +4 kierroksen ja on kokonaistuloksella +4 Laineen kanssa jaetulla kärkisijalla. Myös kolmas suomalainen Jenni Karppinen paranteli hieman asemiaan ja nousi yhden sijan jaetulle kuudennelle sijalle. Karppinen pelasi +8 kierroksen ja on kahden päivän jälkeen kokonaistuloksessa +20.

Teemu Talikainen rataennätyksellä kärkipaikalle

Teemu Talikainen
Teemu Talikainen © Marika Salmi / European Pro Tour

Avoimessa luokassa kilpailun toiseen päivään toiselta sijalta lähtenyt Teemu Talikainen pelasi huiman kierroksen ja paranteli rataennätyksen tulokseen -11. Talikainen oli lähellä pelata jopa -13 kierroksen, mutta viimeisen väylällä birdie-putti lipsahti ohi ja muuttui toisenkin epäonnistuneen putin jälkeen bogeyksi. Kierroksen ratingiksi on alustavasti määritetty 1069, joka on kauden korkein kierrosrating tämän vuoden EPT-kiertueella ja kolmanneksi korkein koko European Pro Tourin historiassa.

Avoimessa luokassa oli myös muuten erittäin vahvaa suorittamista suomalaisilta. Päivän kymmenen parasta kierrostulosta on kaikki suomalaisten käsialaa. Talikaisen jälkeen listalta löytyy mm. Rasmus Saukkoriipi -9, Otto Mäkinen -8, Ville Ahokas -8, Mikael Häme -7 ja Elias Luukkonen -7. Sunnuntain finaalipäivään saadaan kokonaan suomalaisista koostuva kärkikortti kun Talikaisen (kokonaistulos -19) lisäksi siellä nähdään Mäkinen (-17), Saukkoriipi (-15) ja Ahokas (-13).

Finaalipäivän aikataulu

Kilpailun finaalipäivää voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta tai Youtubesta, jossa naisten luokan lähetys alkaa sunnuntaina 21.5. kello 10.20 ja avoimen luokan lähetys kello 16.50. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän