KotiKilpailutEuropean Pro TourHänninen lähellä voittoa Kööpenhaminassa

Hänninen lähellä voittoa Kööpenhaminassa

European Pro Tourin ensimmäisen osakilpailun viimeinen päivä tarjosi upeaa ja tasaista frisbeegolfia Kööpenhaminassa. Ensimmäiset kaksi kierrosta kärjessä tapahtui paljon muutoksia. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kolme miestä jakoivat kärkipaikan ja tilanne koko kärkikymmenikössä oli täysin auki.

Kaksi suomalaista taistelivat voitosta viimeiselle väylille asti, kun tamperelainen Daniel Davidsson ja Espoossa majaileva Samuel Hänninen taistelivat voitosta virolaista Mauri Villmannia vastaan. Davidssonin ongelmat lähipelissä avasivat kuitenkin oven Hänniselle ja Villmannille, jotka taistelivat voitosta viimeiselle väylälle tultaessa.

Villmann nappasi radan vaikeimmalta väylältä birdien ja nousi tasoihin Samuel Hännisen kanssa. Kilpailun ratkaisua lähdettiin hakemaan ratkaisuväyliltä. Villmann osoitti todellisia kilpailijan hermoja ratkaisuväylillä ja upotti kaksi upeaa pitkää puttia, joihin Hänninen ei pystynyt vastaamaan. Näin ollen Mauri Villmann nappasi kauden ensimmäisen European Pro Tour osakilpailun voiton ja 2500 dollaria. Hänninen nettosi viikonlopusta noin 1850 dollaria. Kumpikin näistä herrasmiehistä nappasi myös arvokkaan paikan syksyllä järjestettävään legendaariseen Yhdysvaltain mestaruuskilpailuun, joka on yksi vuoden viidestä Major-turnauksesta.

Mauri Villmann, Copenhagen Open 2023
Mauri Villmann, Copenhagen Open 2023 © Marika Salmi and European Pro Tour

Viime vuoden mestari Daniel Davidsson jäi yhden heiton kärjestä ja päätyi kolmannelle sijalle tuloksella -20. Kärkikymmenikköä suomalaisten osalta täydentää Onni Ruusunen sijalla jaettu 4, Aapo Karhi sijalla jaettu 7, Otto Mäkinen sijalla jaettu 10. Tästä porukasta on nostettava esiin Aapo Karhi, kuka pelasi aivan uskomattoman -13 kierroksen joka samalla rikkoo Mikael Hämeen viime vuoden rataennätyksen yhdellä heitolla. Tällä tuloksella noustiin tuloslistalla huimat 28 sijaa.

Naisten sarjan voitto myös Viroon

Copenhagen Openin viimeinen päivä starttasi aurinkoisempana ja hieman tyynempänä kuin aiemmat. Naisten sarjassa Kaidi Allsalulla oli kuuden heiton johto.

Kaidi Allsalu, Copenhagen Open 2023
Kaidi Allsalu, Copenhagen Open 2023 © Marika Salmi and European Pro Tour

Allsalun peli pysyi erittäin varmana, joka lopulta riitti koko kilpailun voittoon. Allsalu pelasi kierroksen alkupuoliskolla lähes virheetöntä peliä, eikä hänelle löytynyt tänään haastajaa. Allsalu pelasi viimeisen kierroksen tulokseen +3, kokonaistuloksen ollessa +12. Copenhagen Openin voitto oli Allsalulle uran ensimmäinen European Pro Tour osakilpailun voitto. Allsalu ansaitsi voitollaan myös osallistumisoikeuden Major turnaukseen Throw Pink Women’s Disc Golf Championship-kilpailuun, joka pelataan Yhdysvalloissa syksyllä.

Toinen sija meni myös Viron suuntaan. Anneli Tõugjas-Männiste pelasi vahvan +3 kierroksen, joka johti yhteistulokseen +19. Kilpailu toisesta sijasta oli erittäin tiukka. Kolmatta sijaa jakoivat lopulta kaksi pelaajaa: Heidi Laine ja Jenni Karppinen yhteistuloksella +20. Laine taisteli hienosti jahtikortista itsensä palkintosijoille.

Kärkikymmenikköä täydentää suomalaisista Silva Saarinen sijalla 5, Tinja Väisänen sijalla 8 ja Olivia Kindstedt sijalla 10.

Päivän parhaan kierroksen pelasi yksi ennakkosuosikeista Rachel Turton. Turtonin kauden avauksen ensimmäiset kierrokset osoittautuivat haastaviksi, jonka vuoksi hän ei ollut voittokamppailussa. Hän onnistui pelaamaan viimeisellä kierroksella par-tuloksen. Turtonin sijoitus oli lopulta 7.

European Pro Tour on Euroopan kovatasoisin ammattilaiskiertue. Kauden ensimmäinen European Pro Tourin osakilpailu tarjosi huikean jännitysnäytelmän. European Pro Tour jatkuu kahden viikon päästä Belgian Openissa, jonka jälkeen kuusin kertainen maailmanmestari Paul McBeth saapuu Yhdysvalloista haastamaan Euroopan parhaimmiston Estonian Openiin Viroon kesäkuun alussa. Lisää kiertueen aikataulusta kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

Kuka selviää maailman vaikeimmalta radalta voittajana?

Frisbeegolfin Champions Cup kilpaillaan 25.-28.4.2024 Mortonissa Illinoisissa. Champions Cup...

Simon Lizotte tyrmäsi muut ja uusi mestaruutensa – Anttila viides

Saksan Simon Lizotte uusi Music City Openin voittonsa viime...

Kristin Tattar marssi vakuuttavaan voittoon Nashvillessä – Henna Blomroos kolmas

Viron Kristin Tattar eteni vakuuttavaan voittoon Music City Openissa...

Niklas Anttila nousi voittotaisteluun – Lizotte jatkaa kärjessä

Simon Lizotte jatkaa vakuuttavasti Music City Openin kärjessä toisen...

Tappouhkaus keskeytti pelin Music City Openissa – Saarinen kiinni palkintopallisijoituksessa

Disc Golf Pro Touria pelataan tänä viikonloppuna Nashvillessä, jossa...

Simon Lizotte liekeissä Nashvillessä kivuista huolimatta – “Kaikki tuntui niin pahalta”

Simon Lizotte oli hurjassa vireessä Music City Openin avauskierroksella...