KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tourin viides osakilpailu osana Euroopan suurinta frisbeegolftapahtumaa

European Pro Tourin viides osakilpailu osana Euroopan suurinta frisbeegolftapahtumaa

European Pro Tour jatkuu viidennellä osakilpailulla Suomen Sipoossa, Sibben radalla. Tyyni Open on osa Euroopan suurinta frisbeegolftapahtumaa. Tyyni alkoi pienimuotoisena frisbeegolftapahtumana kymmenen vuotta sitten, ja on siitä lähtien kasvanut ensiksi Suomen suurimmaksi frisbeegolftapahtumaksi ja viime vuosina Euroopan suurimmaksi frisbeegolftapahtumaksi. Tyyni kerää tapahtumana frisbeegolfaajia ympäri maailman, tapahtuma tarjoaa kaiken tasoisille heittäjille huikeita kokemuksia. Tänä vuonna Tyyni on suurempi kuin koskaan ja tapahtuma huipentuu yli tuhannen pelaajan kilpailuun kuudella eri radalla. Kokonaisuudessaan tapahtumassa tulee pelaamaan yli 1600 pelaajaa tänä vuonna.

Poikkeuksellista tämän vuoden Tyyni Openissa on eri layoutit avoimen ja naisten luokissa. Tähän mennessä European Pro Tourilla avoin ja naisten luokka ovat pelanneet saman radan ja saman layoutin. Avoin luokka pelaa 125m väylien keskipituudella varustetun par 60 layoutin, kun taas naisten luokka hieman lyhyemmän 114m väylien keskipituudet omaavan par 61 layoutin. Hieman lyhyempi keskipituus ja yhden heiton suurempi par-luku tekee naisten layoutista ainakin paperilla helpomman.

LEHTINEN PUOLUSTAA MESTARUUTTAAN AVOIMESSA LUOKASSA

Viime vuoden Tyyni Openin avoimen luokan voittaja Lauri Lehtinen lähtee puolustamaan mestaruuttaan. Lehtinen on niin ikään myös edellisen European Pro Tourin osakilpailun Nokia Openin voittaja. Lehtinen kertoi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa luottavansa viime vuoden voittavaan pelisuunnitelmaan. Lehtisen pelissä näkyi kuitenkin hieman haasteita Prodigy Disc Pro Tourin Oulun osakilpailussa kaksi viikkoa sitten. Rata on monille suomalaisille tuttu, vaikkakin layout muuttuu vuosittain aina hieman. Selvää voittajasuosikkia onkin todella vaikea ennustaa. Esiin on kuitenkin nostettava jälleen Mauri Villmann. Toinen sija Nokia Openissa osoitti, että Villmann on edelleen EPT:n terävintä kärkeä tällä kaudella. Myös Jesse Nieminen on pelannut Sipoossa aina hyvin. Siitä osoituksena vuoden 2021 Tyynen avoimen luokan voitto, ja 2020 niin ikään Sipoossa pelattujen SM-kilpailuiden toinen sija.

Avoimen luokan layout on tänä vuonna tehty vain ja ainoastaan avoimelle luokalle, joten haastetta on luvassa. Pelaajien taitoja koetellaan heti alkukierroksesta, väylällä #2. Tämä 220m pitkä par4 väylä on yksi radan vaikeimmista birdieistä. Väylä #5 on paljon puhuttu “Monsteri”. Monsteri on huimat 311m pitkä par5 väylä ja on samalla kiistatta radan vaikein väylä. Tällä väylällä tullaan näkemään isoa hajontaa tuloksissa. Kierros loppuu todella kuumottavaan 115m veden ylitykseen väylällä #18. Sibben rata tulee vaatimaan pelaajilta tarkkaa keskittymistä läpi koko kierroksen.

Kilpailussa on 116 avoimen luokan pelaajaa, joista peräti 101 on suomalaisia. Kuten todettu, rata on monelle suomalaiselle tuttu ennestään, joten voidaan pitää hyvin todennäköisenä, että suomalaisväriä nähdään kärkikahinoissa.

Nate Perkins Monsterilla, European Pro Tour Tyyni Open 2022, © Marika Salmi / European Pro Tour

LAINE VAKUUTTAVASSA VOITTOPUTKESSA

Naisten luokassa ehdottoman ennakkosuosikin paikalta löytyy Heidi Laine. Laineella on kolmen kilpailun voittoputki, eikä tahti näytä hidastuvan. Laine on myös viime vuoden Tyyni Openin naisten luokan mestari. Laine kertoi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa luottavansa hieman hitaampiin kiekkoihin Sibben radalla. Haastajaa Laineelle tulee olemaan vaikea löytää. Euro Tourin Konopisteen osakilpailun voittanut Rachel Turton on ollut hyvässä pelivireessä. Myös alkukaudesta erinomaisesti suorittanut Kaidi Allsalu voisi olla haastaja, tai Prodigy Disc Pro Tourin Oulun osakilpailun voittanut Olivia Kindstedt.

Naisten luokan layout Sibbessä tarjoaa hieman enemmän mahdollisuuksia onnistumisiin, kuin aiemmissa osakilpailuissa pelatut yhteiset layoutit. Naisilta tullaan vaatimaan tarkkoja heittoja ja väylällä pysymistä. Myös puttaaminen nousee merkittävään rooliin kun paikkoja birdieille on tarjolla useammin.

Heidi Laine, European Pro Tour Nokia Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

AIKATAULU JA LÄHETYKSET

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card). Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisissä videokorteissa nähdään lukuisia suomalaisia niin avoimesta kuin naisten luokasta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Katso myös Frisbeegolfmedian aiemmin julkaistu pidempi juttu koko kiertueesta: European Pro Tour -kiertue ennakko.

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän