KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tourin seuraava näyttämö Suomessa

European Pro Tourin seuraava näyttämö Suomessa

European Pro Tourin neljäs osakilpailu käydään Nokialla 9.-11.6. Nokia Open oli viime vuonna osa Euro Touria, mutta tänä vuonna kilpailu käydään European Pro Tourin osakilpailuna. Kilpailu käydään jo lähes kaikkien tuntemalla Nokian legendaarisella “The Beast” radalla. Rata tunnetaan yhtenä koko Suomen haastavimmista radoista. Luvassa on todella tiukkoja väyliä jotka vaativat tarkkuutta, mutta myös pituutta. Sää näyttäisi ennusteen mukaan olevan kilpailijoille suosiollinen, mutta Nokian pyörivät tuulet ovat yllättäneet pelaajat ennenkin. Nokian radalla pelattavat kilpailut ovat keskeinen osa Suomen frisbeegolfkautta. Katsojia on aina runsaasti ja radalla käy pelaajia kaikkialta Suomesta. Myöhemmin kesällä pelattavassa European Openissa huippupelaajia on ollut katsomassa tuhansia ihmisiä.

VOIKO KUKAAN PYSÄYTTÄÄ MAURI VILLMANNIA?

Suomalaisia on tähän asti pidetty Euroopan kirkkaimpana kärkenä, etenkin avoimessa luokassa. Mauri Villmann on kuitenkin tehnyt tällä kaudella kovaa tulosta ja saanutkin monet pohtimaan tätä. Villmann on voittanut kolmesta pelatusta osakilpailusta kaksi, ja sijoittui Belgian osakilpailussa viidenneksi. Kun tähän lisätään Prodigy Disc Pro Tourin Helsingin osakilpailun voitto Talissa, Villmann on ollut käytännössä pysäyttämätön koko kauden. Villmann kommentoi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa voivansa vieläkin parantaa peliään nykyisestä ja pitää itseään ennakkosuosikkina.

Kenestä Villmannin haastajaksi? Tällä kaudella pelaajat kuten Samuel Hänninen, Ville Ahokas ja Lauri Lehtinen ovat osoittaneet vakuuttavia otteita. Mainittakoon myös Daniel Davidsson, jonka heitto on ollut erinomaista, mutta puttaamisen kanssa on ollut haasteita. Ja tietenkin viime vuoden Nokia Openin voittaja, Jesse Nieminen, joka on niin ikään pelannut Nokialla aina hyvin. Nieminen kommentoi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa, että rata on tänä vuonna vielä aiempia vuosia haastavampi ja mahdollisuus virheille on suuri.

Kilpailun avoimessa luokassa on kokonaisuudessaan 120 pelaajaa, joista suomalaisia peräti 111. Mikäli Villmannille löytyy voittaja, suomalaisjuhlat näyttävät finaalipäivän jälkeen erittäin todennäköisiltä.

HEIDI LAINE PALAA PELIKENTILLE

Naisten luokassa ennakkosuosikki on selvä. Heidi Laine palaa takaisin kilpailemaan jätettyään Estonian Openin välistä. Laine aloitti Euroopan kilpailukautensa vahvasti kolmannella sijalla Copenhagen Openissa. Tämän jälkeen tilastot näyttävätkin pelkkää voittoa Belgiassa ja Helsingissä. Laineen suurimmaksi haastajaksi on pakko nostaa Anneli Tõugjas-Männiste. Tõugjas-Männiste on ollut jokaisessa aikaisemmassa European Pro Tourin osakilpailussa tällä kaudella toinen. Estonian Openissa voitto oli todella lähellä, kun kilpailu ratkesi vasta viimeisellä väylällä. Tõugjas-Männiste kommentoi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa, että avaimet voittoon ovat yksinkertaisesti virheiden vähentämisessä.

Muista suomalaisista potentiaalisia haastajia ovat Silva Saarinen, Tinja Väisänen ja Jenni Karppinen. Kuten Euroopassa on tapana, naiset pelaavat saman radan ja layoutin kuin avoin luokka. Nokian rata tulee olemaan naisten luokalle äärimmäisen haastava, keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään.

Naisten luokassa kilpailijoita on tällä kertaa 11, joista kaikki muut ovat suomalaisia, paitsi Anneli Tõugjas-Männiste. Voidaankin olettaa, että palkintokorokkeella nähdään vähintään kaksi suomalaista.

Heidi Laine, European Pro Tour Belgian Open, © Marika Salmi / European Pro Tour
Nokia Open -Asiantuntijoiden valinnat

AIKATAULU JA LÄHETYKSET

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card). Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisissä videokorteissa nähdään lukuisia suomalaisia niin avoimesta kuin naisten luokasta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Katso myös Frisbeegolfmedian aiemmin julkaistu pidempi juttu koko kiertueesta: European Pro Tour -kiertue ennakko.

Uusimmat uutiset

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue...

European Openin yleisökierrokset tulevat pian myyntiin

Monille tärkeä osa European Open elämystä ovat European Openin...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän