KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tour rantautuu Viroon

European Pro Tour rantautuu Viroon

European Pro Tourin kolmas osakilpailu rantautuu Viroon 2-4. kesäkuuta. Osakilpailu pelataan jo tutuksi muodostuneella Kõrvemaan radalla. Rata tarjoaa erittäin monipuolisesti erilaisia heittoja ja haastaa pelaajia monella eri tavalla. Kõrvemaan rata on osa Sportland Kõrvemaata, joka tarjoaa harrastusmahdollisuuksia vaeltamisen, sunnistuksen ja jousiammunan muodossa. Kokonaisuutena Sportland Kõrvemaa tarjoaa erinomaiset puitteet frisbeegolfin ja monien muiden lajien harrastamiseen.

PAUL MCBETH ALOITTAA EUROOPAN KIERTUEENSA

Suomalaiset ja muut eurooppalaiset saavat Estonian Openiin melkoisen haastajan, kuusinkertaisen maailmanmestarin Paul McBethin. McBethillä on kilpailjoista selvästi korkein rating, joten voisi olettaa, että hän löytyy kilpailun kärkikahinoista. McBethin alkukausi Amerikassa on kuitenkin ollut normaalia vaisumpi, ja hänen paras sijoitus Disc Golf Pro Tourilta on kuudes. McBeth kertoi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa pitävänsä Kõrvemaan metsäradasta ja odottaa pääsevänsä pelaamaan metsärataa Amerikan avoimempien ratojen sijaan. McBeth kertoo, että hänellä ei varsinaisesti ole odotuksia kilpailun tuloksista, vaan haluaa pelata parhaalla mahdollisella tasollaan.

McBethin kovimmaksi haastajaksi nousevat suomalaisista Lauri Lehtinen, Jesse Nieminen ja Mikael Häme. Lehtinen aloitti kautensa vahvasti sijoittumalla neljänneksi Prodigy Disc Pro Tourin Talin osakilpailussa. Lehtinen kertoi myös pitävänsä Kõrvemaan radasta, hän kuitenkin lisäisi radalle muutaman hieman pidemmän heiton, jos saisi itse vaikuttaa radan suunnitteluun. Lehtinen sijoittui viime vuonna toiseksi ja tähtää tällä kertaa korkeimmalle korokkeelle. Muista eurooppalaisista mainittakoon Mauri Villmann, joka otti voiton kotiin Talin osakilpailussa, ja voitti Estonia Openia edeltävän maanantain karsintakilpailun.

Kilpailussa on avoimessa luokassa 120 kilpailijaa, suomalaisia on mukana huimat 47 osallistujaa.

Naisten sarjassa tilanne ennakkoasetelmiltaan huomattavasti tasaisempi. Virolaiskaksikko Keiti Tätte ja Kaidi Allsalu ovat ratingin puolesta samalla viivalla. Tätte kertoi mediatilaisuudessa voiton salaisuuden olevan väylään osuminen ja puttien onnistuminen. Hän kertoi myös että taso on erittäin kova, hyviä naispelaajia on paljon. Kärkikahinoissa voisi odottaa näkevänsä myös Anneli Tõugjas-Männisten, joka johtaa tällä hetkellä Euro Pro Tourin pistetilastoa. Suomalaisista Tinja Väisänen, Silva Saarinen ja Jenni Karppinen lähtevät haastamaan virolaisia. Naisten sarjassa on 19 kilpailijaa, joista niin ikään kolme suomalaista.

Estonian Open -Asiantuntijoiden valinnat

AIKATAULU JA LÄHETYKSET

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:30. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card). Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisissä videokorteissa pelaavat suomalaisista avoimessa Lauri Lehtinen ja Joonas Aalto sekä naisissa Tinja Väisänen.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Katso myös Frisbeegolfmedian aiemmin julkaistu pidempi juttu koko kiertueesta: European Pro Tour -kiertue ennakko.



Uusimmat uutiset

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

Anthony Barela voitti jälleen – “Tämä on vasta alkua”

Arizonasta kotoisin oleva Anthony Barela voitti jälleen Disc Golf...

Kristin Tattar ylivoimaiseen voittoon – kolme suomalaista kymmenen parhaan joukossa

Kristin Tattar otti ylivoimaisen voiton Jonesboro Openissa Disc Golf...

“Olen kyllästynyt pelaamaan huonosti” – puolustava maailmanmestari nousi kärkipaikalle

Disc Golf Pro Tourin Jonesboro Openin toinen kierros kilpailtiin...

Kristin Tattar meni menojaan – kolme suomalaista videokorteissa

Viron Kristin Tattar oli omaa luokkaansa Disc Golf Pro...

Anthony Barela kärkeen puttivaikeuksista huolimatta – Anttila paras suomalainen

Yhdysvaltain Anthony Barela kiilasi Disc Golf Pro Tourin Jonesboro...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän