KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tour jatkuu Belgiassa

European Pro Tour jatkuu Belgiassa

Viikonloppuna 19.-21. toukokuuta järjestettävä Belgian Open, vuoden 2023 Euroopan Pro Tourin toinen pysäkki, lähenee kovaa vauhtia. Tämä ikoninen frisbeegolf-turnaus on nopeasti kasvattanut suosiotaan yhtenä Länsi-Euroopan huipputapahtumista. Belgian Open lupaa jännittävän viikonlopun puoliksi metsäisellä, puoliksi avoimella kentällä, jota on parannettu vuosi vuodelta.

Turnaus järjestetään viehättävässä Braine-l’Alleudin kaupungissa Belgiassa, joka tarjoaa paitsi korkeatasoista frisbeegolfia, myös lumoavat maisemat. Braine-l’Alleud sijaitsee aivan Belgian vilkkaan pääkaupungin Brysselin eteläpuolella. Kaupunki on tunnettu rikkaasta historiastaan ja upeasta arkkitehtuuristaan, jotka luovat kiehtovan taustan Belgian Openille.

Mikael Häme ja Kristian Kuoksa aloittavat kilpailukauden

European Pro Tourille saadaan mukaan kaksi Euroopan kärkinimeä kun Mikael Häme ja Kristian Kuoksa aloittavat kilpailukautensa Belgiassa. Molempien rating on kilpailuun lähdettäessä 1021. Viime vuoden European Pro Tourin kokonaiskilpailun voittaja Häme jätti väliin kauden ensimmäisen kilpailun pienen loukkaantumisen vuoksi. Nyt vaivat ovat takana päin ja Mikael kertoi torstaina Frisbeegolfmedialle pystyvänsä pelamaan kilpailun täydellä teholla.

Avoimessa luokassa on mukana yhteensä 17 yli 1000 ratingin pelaajaa. Mukana on esimerkiksi European Pro Tourin ensimmäisen osakilpailun koko voittajakolmikko Mauri Villmann, Samuel Hänninen ja Daniel Davidsson. Huomioitta ei voi myöskään jättää kautta aloittavaa Elias Luukkosta, joka voitti viime vuonna osana Euro Touria olleen Belgian Openin. Luukkonen kertoi kisaa edeltävässä mediatilaisuudessa, että viime kauden jälkeen on kehitetty paljon fyysisiä ominaisuuksia ja nopeutta. “Aloitin heittotreenit vasta lähempänä kisakauden alkua ja heittäminen on tuntunut todella hyvältä.” Elias jatkaa.

Avoimessa luokassa kilpailee yhteensä 100 pelaajaa, joista suomalaisia on huimat 32. Osallistujia on yhteensä 13 eri maasta.

Naisten luokassa kilpailijoita on 13. Suomalaisista mukana ovat Heidi Laine, Jenni Karppinen ja Tinja Väisänen. Laine lähtee kilpailuun kovimmalla ratingilla (950). Kilpailijoiden ratingien perusteella kovimman vastuksen suomalaisille antaa Kööpenhaminassa toiseksi sijoittunut virolainen Anneli Tõugjas-Männiste ja sveitsiläinen Natalie Holloköi. Tõugjas-Männiste on tehnyt kovaa nousua Euroopan huipulle viime aikoina ja kertoi hyvän vireen taustalla olevan paljon heittotreenejä. “Älä usko onneen vaan kovaan työhön” Anneli tiivisti vinkkinsä muille huippua tavoitteleville.

EPT Belgian Open Asiantuntijoiden valinnat
Belgian Open -Asiantuntijoiden valinnat

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.20 ja avoimen luokan lähetys kello 16.50. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card). Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisissä videokorteissa pelaavat suomalaisista avoimessa Kristian Kuoksa ja Elias Luukkonen sekä naisissa Jenni Karppinen ja Heidi Laine.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Katso myös Frisbeegolfmedian aiemmin julkaistu pidempi juttu koko kiertueesta: European Pro Tour -kiertue ennakko.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän