KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tour | Copenhagen Open – Kierros 2

European Pro Tour | Copenhagen Open – Kierros 2

Copenhagen Openin toinen päivä käynnistyi hyvinkin samankaltaisissa olosuhteissa kun eilen. Naisten kärkiryhmä lähti liikkeelle Kaidi Allsalun johdolla.

Allsalu jatkoi vahvoja otteitaan haastavista olosuhteista huolimatta, pelaten päivän parhaan kierrostuloksen +4. Allsalu jatkaa finaalikierrokselle kärkipaikalta yhteistuloksella +9. Toiseksi onnistui nousemaan Jenni Karppinen, niin ikään kierrostuloksella +4. Karppinen oli hurjassa -1 tuloksessa ennen neljää viimeistä väylää, mutta radan haastavin osuus tuotti Karppiselle muutaman bogeyn tuloskorttiin. Karppisen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on +15. Kärkiryhmässä nähdään myös lisää suomalaisväriä, kun Silva Saarinen nousi jahtikortista kärkikorttiin finaalikierrokselle. Saarisen kierrostulos +7, kokonaistuloksen ollessa +16. Kärkiryhmää täydentää Anneli Tõugjas-Männiste, kierrostulos +9, kokonaistulos +16.

Muut suomalaiset kärkikymmenikössä ovat Heidi Laine sijalla 5, tuloksella +17 ja Tinja Väisänen sijalla 6, tuloksella +18.

Mikäli säätiedotusta on uskominen, olosuhteiden pitäisi hieman parantua finaalikierrokselle. Jää nähtäväksi pystyykö Allsalu jatkamaan erittäin varmaa peliä myös viimeisellä kierroksella, vai tullaanko takaa ohi.

Avoimen sarjan tilanne jatkuu erittäin tasaisena

Daniel Davidsson, Copenhagen Open 2023
Daniel Davidsson, Copenhagen Open 2023 © Marika Salmi and European Pro Tour

Avoimelle sarjalle oli tänään tarjolla hieman paremmat olosuhteet kuin naisilla. Lämpötila nousi muutaman asteen ja tuulikin paikoitellen tyyntyi. Tämä näkyikin tulostasossa, joka oli tänään huomattavasti kovempi kuin eilen.

Kärjessä nähtiin melkoisia muutoksia, kun viime vuonna voiton napannut Daniel Davidsson pelasi erittäin hienon -9 kierroksen. Davidssonin lisäksi Samuel Hänninen pelasi myös kierroksensa tulokseen -9. Näillä tuloksilla Davidsson ja Hänninen nousivat kilpailun jaetulle kärkipaikalle Mauri Villmannin kanssa. Villman pelasi vahvan -6 kierroksen. Kärkiryhmää täydentää Hjalmar Fredriksson tuloksella -11. Fredriksson pelasi toisen kierroksen tulokseen -8 ja otti ainoan bogeynsa väylältä 18.

Avoimen luokan toiselta kierrokselta on nostettava esiin Pyry Joutsen. Joutsen tykitti aivan uskomatonta kierrosta pelaten ensimmäiset 12 väylää tulokseen -12. Joutsen jopa johti kilpailua, kun päivän kärkiryhmä lähti liikkeelle. Vauhti kuitenkin hieman hiipui ja Joutsenen kierrostulokseksi tuli lopulta -11, kokonaistuloksen ollessa -9. Tällä noustiin kuitenkin tuloslistassa huimat 49 sijaa sijalle jaettu 8.

Lisää suomalaisväriä kärkikymmenikköön tuovat Juho Pylkkänen ja Otto Mäkinen jaetulla sijalla 4, tulos -11. Kilpailuun toiseksi korkeimmalla ratingilla lähtenyt Jesse Nieminen on sijalla 7 tuloksella -10. Rasmus Tuominen, Onni Ruusunen ja Pyry Joutsen ovat jaetulla sijalla 8, tuloksella -9.

Toisella kierroksella nähtiin myös kilpailun ensimmäinen hole-in-one, kun Henric Hagman laittoi kiekon avausheitolla sisään väylällä 13.

Kuten aiemmin todettu, olosuhteiden pitäisi parantua finaalikierrokselle. Tilanne on edelleen erittäin tiukka ja käytännössä kenellä tahansa kärkikymmeniköstä on mahdollisuudet voittoon.

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.20 ja avoimen luokan lähetys kello 16.20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta. Live-tulokset löydät UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän