KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tour | Copenhagen Open – Kierros 1

European Pro Tour | Copenhagen Open – Kierros 1

European Pro Tour käynnistyi Copenhagen Openin ensimmäisellä kierroksella. Olosuhteet olivat erittäin haastavat ja tämä näkyi tuloksissa, varsinkin naisten puolella. Kova tuuli ja kylmyys tekivät temppuja niin heitoissa, kuin myös puteissa.

Ensimmäisen kierroksen parhaan tuloksen pelasi Kaidi Allsalu, +5. Vaikeat olosuhteet vaikuttivat kaikkiin, mutta Allsalu pystyi suorittamaan niistä huolimatta. Kirsikkana kakun päälle vielä pitkä par-putti väylällä 18. Toiseksi tänään itsensä pelasi Anneli Tõugjas-Männiste tuloksella +7. Kärkiryhmästä löytyy huomenna myös suomalaista väriä, kun Olivia Kindstedt pelasi itsensä jaetulle kolmannelle sijalle tuloksella +8. Kärkiryhmää täydentää Islannista María Eldey Kristínardóttir, niin ikään tuloksella +8. Näiden jälkeen tuloslistalta löytyykin melkoinen määrä suomalaisia. Heidi Laine ja Silva Saarinen jaetulla sijalla 5 tuloksella +9, Tinja Väisänen ja Jenni Karppinen jaetulla sijalla 8 tuloksella +11 ja Sonja Laine jaetulla sijalla 20, tuloksella +17.

Hienoisena yllätyksenä täytyy mainita kilpailun toiseksi korkeimman ratingin omaavan Rachel Turtonin vaikeudet. Olosuhteet olivat toki kaikille haastavat, mutta Turton näytti kärsivän niistä huolella. Varsinkin viimeisellä väylällä, kun tuloskorttiin napsahti yhdeksän heittoa. Turton löytyy sijalta jaettu 13, tuloksella +14.

Mikäli olosuhteet jatkuvat yhtä haastavana tullaan tuloksissa näkemään luultavasti melkoista vaihtelua. Peli on vielä täysin auki.

Heidi Laine, Copenhagen Open 2023
Heidi Laine, Copenhagen Open 2023 Kuva: © Marika Salmi and European Pro Tour

Miehissä tilanne erittäin tasainen

Miesten sarjassa saatiin niin ikään nauttia samoista olosuhteista kuin naiset. Tuuli kävi ja radalla ei varsinaisesti kovin lämmin ollut. Tulokset sen sijaan näyttävät toista, varsinkin kärjen osalta.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjestä löytyy Otto Mäkinen tuloksella -8. Mäkinen kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa, että luotti ylivakaisiin kiekkoihin näissä olosuhteissa. Mäkinen oli myös koko sarjassa toinen pelaaja joka onnistui pitämään kierroksensa puhtaana bogeysta. Toinen heistä oli Jens Wendelboe.

Huomista kärkiryhmää täydentää Mauri Villmann tuloksella -7. Villman aloitti kierroksen melko karmeasti, ensimmäiseltä väylältä bogey, ja kolmannelta väylältä peräti tuplabogey. Tähän perään kuitenkin seurasi neljän birdien putki, jonka jälkeen Villmann paukutti vielä kuusi birdietä korttiinsa. Jaettua kakkossijaa täydentää Hjalte Jensen. Jensen pelasi erinoimaista, niin ikään bogey-vapaata kierrosta aina viimeiselle väylälle asti. Jensenin kolmas heitto lipsahti korin taakse OB-alueelle, eikä par-putti uponnut. Jenseniltä nähtiin myös väylällä 13 huikea avaus, joka osuikin alarautaan. Hänen epäonnekseen kiekko pomppasi noin 20 metriä korin taakse, ja väylän tulos oli lopulta par.

Kärkiryhmän viimeistä paikkaa pitää Rasmus Saukkoriipi. Rasmuksella oli melko aikainen lähtö aamusta, ja hän olikin käytännössä kierroksensa pelannut kun kuvauskortit lähtivät liikkeelle. Haastattelussa Saukkoriipi kertoi luottaneensa ylivakaisiin kiekkoihin kovassa tuulessa, eikä missattuja puttejakaan tullut kymmenen metrin ringistä kuin yksi.

Muut suomalaiset top10 sijoilla ovat Niko Rättyä, Jesse Nieminen, Juho Pylkkänen jaettu sija 5, tuloksella -5. Jaetulta sijalta 9 löytyy peräti viisi suomalaista, Daniel Davidsson, Samuel Hänninen, Joni Peltonen, Rasmus Tuominen ja Tomi Tikko. Tästä porukasta on nostettava esiin erityisesti Davidssonin avaus väylällä 16. Aivan uskomattoman hieno pitkä ja suora heitto keskelle väylää. Davidsson viimeistelikin väylältä hienon birdien. Toisena mainintana Jesse Nieminen, joka pelasi tulikuumaa kierrosta ennen viimeistä väylää. Valitettavasti viimeisen väylän triplabogey pudotti Niemisen kärjestä.

Silverin Lättin pelikunto puhutti paljon ennen kilpailua. Ilmeisesti Lätt on kärsinyt jonkinlaisesta puttikammosta. Tätä ei kuitenkaan nähty ensimmäisellä yhdeksällä väylällä, kun Lätt tykitti kuusi birdietä putkeen. Vauhti kuitenkin hiipui ja Lätt löytää itsensä sijalta jaettu 16, tuloksella -3. Hienoisena yllätyksenä voidaan myös mainita Niilo Hongisto, kilpailun etukäteen korkeimman ratingin omannut pelaaja kohtasi tänään vaikeuksia ja löytää itsensä sijalta jaettu 31 tuloksella -1.

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.20 ja avoimen luokan lähetys kello 16.20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta. Live-tulokset löydät UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän