KotiKilpailutEuropean OpenOnko kenestäkään pysäyttämään Kristin Tattaria European Openissa?

Onko kenestäkään pysäyttämään Kristin Tattaria European Openissa?

European Openin toinen kierros Nokian Beastilla on pelattu. Naisten luokan kärkipaikkaa pitää virolainen Kristin Tattar. Lähimmät Tattarin haastajat Missy Gannon ja Henna Blomroos ovat jääneet jo 13 heiton päähän. Tämä on suurin kahden kierroksen jälkeen saavutettu johtoasema major-tason kilpailussa sitten vuoden 2015 ja suurin kahden kierroksen jälkeinen johto European Openissa koskaan. (Lähde: Statmando)

“Kierroksen alku meni tänään paljon paremmin kuin eilen. Olosuhteet olivat samat, joten oli helppo luottaa samoihin kiekkovalintoihin kuin eilen. Jatkan kilpailua samalla pelisuunnitelmalla kuin tähän mennessä, se näyttää toimivan”, kommentoi Tattar Disc Golf Networkin haastattelussa toisen kierroksen jälkeen.

Kristin Tattarilla on yli sadan pisteen johto toisella sijalla olevaan Catrina Alleniin UDiscin maailman rankingissa.

Myös Frisbeegolfmedia haastatteli Tattaria toisen kierroksen jälkeen kysyen mikä tekee hänestä niin paljon paremman kuin kaikista muista? ” Vaikea sanoa. En todellakaan odottanut johtavani kilpailua näin suurella erolla kahden kierroksen jälkeen.” Tattar kommentoi Frisbeegolfmedialle. Tattar ei ehkä tähän osannut vastata, mutta me osaamme.

Tattar ylivoimainen kaikilla osa-alueilla

Tattar dominoi kilpailun tilastoja. Ensimmäisen kierroksen hän pelasi -4 tulokseen ja otti neljän heiton johtoaseman. Toisella kierroksella kenelläkään ei ollut mitään saumaa haastaa Tattaria, vaan hän paineli -6 rataennätyksen saattelemana uskomattomaan johtoon. Tattarin johto on niin suuri, että edes häntä tuloslistalla lähimpänä oleva kilpakumppani Missy Gannon ei tiennyt millä sitä lähtisi haastamaan.

Kaikki pelin osa-alueet toimivat. Tattar voittaa yhdeksän heittoa kilpakumppaneihinsa nähden jo pelkästään avausheitoista. Tähän lisätään sama yhdeksän heiton etumatkan kurominen puttaamisessa, Tattar voittaa 18 heittoa keskiverto naispelaajaan per kierros. Tämä on aivan käsittämätön tilastotieto. UDiscin tilastojen mukaan Tattar on kilpailun kaikista naispelaajista kolmen parhaan joukossa kaikissa tilastoissa. Ainoastaan pelastautumisprosentissa Tattar jää muista, mutta tämä johtuu siitä että hän ei yksinkertaisesti ole joutunut pois väylältä kuin kolmesti kahden kierroksen aikana.

Euroopan huipulla jo pitkään, nyt myös maailman huipulla

Kristin Tattar, European Open 2023. Kuva: Eino Ansio / Spin18

Tattar valittiin neljättä kertaa putkeen Euroopan parhaaksi frisbeegolfaajaksi PDGA Europen toimesta. Tämä kertonee jotain Tattarin ylivoimaisuudesta Euroopan tasolla. Tällä hetkellä hän on maailman kiistattomasti paras naispelaaja, katsoi mitä tilastoja hyvänsä.

152:sta PDGA-kilpailusta Tattarilla on voittoja peräti 86. Voittoprosentti on melko huikea, varsinkin kun ottaa huomioon että kyse on ammattiurheilusta. Tämän vuoden 13:sta ammattilaiskilpailusta Tattar on voittanut 8 ja hänen heikoin sijoitus on kuudes sija. Jo pelkästään tänä vuonna rahatienestiä voitoista on tullut 55 490$.

Tattar on hallitseva maailmanmestari, edellisen major-kilpailun Champions Cupin hallitseva mestari, kiistaton UDiscin maailman rankingin johtaja ja ylivoimainen johtaja Disc Golf Pro Tourin kiertuepisteissä. Tattar pelasi osan viime kaudesta loukkaantuneena ja kävi jopa leikkauksessa kyynärpäävaivansa vuoksi talvella. Tämä ei kuitenkaan menoa hidastanut, päinvastoin.

Tattar edelläkävijä Virossa

Frisbeegolf on lajina noussut suureen suosioon Virossa ja on oletettavaa että Kristin Tattar on ollut lajin melkoinen edelläkävijä. Naispelaajat kuten Teele Toomsalu, Anneli Tõugjas-Männiste ja Kaidi Allsalu ovat nousseet kohti naisten luokan kärkeä Tattarin jalanjäljissä. UDisc antaa Tattarille yli 99% voittoprosentin European Openiin ja nähtäväksi jääkin voiko kukaan haastaa Tattaria tässä kilpailussa tai tulevaisuudessa.

Paul McBeth ulkona voittotaistelusta

Viisinkertainen European Openin mestari ja hallitseva maailmanmestari Paul McBeth putosi tuloslistalla reilusti alaspäin toisella kierroksella. McBeth pelasi kierroksensa tasan par tulokseen ja löytää itsensä sijalta T30, peräti yhdentoista heiton päässä kärjestä. Kierros oli täynnä epäonnistumisia niin heittojen kun myös puttaamisen osalta. Viimeiset kuusi väylää McBeth pelasi +5, viimeisetkin rippeet kohtuullisesta kierroksesta kuivuivat kasaan. Tämä on McBethin huonoin sijoitus European Openissa toisen kierroksen jälkeen yli kymmeneen vuoteen. Voitto näyttää erittäin kaukaiselta ja UDisc antaakin McBethille tasan yhden prosentin mahdollisuuden voittoon.

Kolmannen kierroksen seuraaminen

European Openin kolmatta kierrosta voi seurata Disc Golf Networkilta suoran lähetyksen muodossa. Naisten luokan lähetys alkaa lauantaina 22.7 klo 9:10 ja avoimen luokan lähetys klo 15:10. Tuloksia voi luonnollisesti seurata UDiscin tulospalvelusta. Frisbeegolf on kuitenkin parasta paikan päällä seurattuna, tapahtumaan on ilmainen pääsy. Tarkemman aikataulun ja lisätietoa tapahtumista tarjoaa European Open. Tapahtuman suomenkielisestä tiedottamisesta vastaa Frisbeegolfmedia.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän