KotiKilpailutEuropean OpenEuropean Open maanantain karsinta - Matka European Openiin

European Open maanantain karsinta – Matka European Openiin

Aikaisemmista vuosista poiketen European Open-viikko käynnistyy tänä vuonna jo maanantaina. USDGC:stä tuttu maanantain karsintakilpailu rantautuu myös Suomeen ja tarjoaa pelaajille mahdollisuuden päästä pelaamaan European Openia. European Open paikkoja on ollut jaossa pitkin kautta. Niitä on jaettu Disc Golf Pro Tourin, European Pro Tourin, Euro Tourin ja Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailuissa.

Edelliset European Open voittajat, viime vuoden top10 ja UDiscin maailman rankingin top20 saavat automaattisesti paikan. European Open paikka tarjoutuu myös European Amateur Openin voittajille niin avoimessa kuin naisten luokassa. Maanantain karsinta tarjoaa peräti viisi paikkaa avoimen sarjan pelaajille tulevaan European Openiin. Jo paikan saaneiden pelaajien listan pääsee lukemaan European Openin sivuilla.

Maanantain karsinnan idea on hyvin yksinkertainen. Yksi kierros, viisi paikkaa, viidelle parhaalle. Tämä vuosi oli ensimmäinen vuosi kun kyseistä karsintaa järjestettiin.

Nokian Beast ei antanut pelaajille armoa

Kokonaiset 83 kilpailijaa lähtivät yrittämään EO paikkaa. Sää oli hieman tuulinen, mutta kuitenkin mukavan lämmin. Kierroksen päätteeksi voiton vei Veeti Kemppi. Kemppi onnistui kierroksessaan erinomaisesti pelaten -7 tuloksen. Tuloskorttiin mahtui vain yksi bogey. “Paikan saaminen tuntuu todella hyvältä. Rata oli erinomaisessa kunnossa ja oli hieno pelata.” Kemppi kommentoi Frisbeegolfmedian haastattelussa.

Kempin tämän hetkinen rating on 973, joten tuo -7 kierros on reilusti yli hänen nykyisen tasonsa. Mikäli sama vauhti jatkuu, pääsee hän kilpailemaan kärkisijoista tosissaan. Taakse jäi nyt jo erittäin nimekkäitä pelaajia. “Rehellisesti en odottanut saavani paikkaa näin kovassa porukassa, tämä tuli melkoisena yllätyksenä. Peli ei missään vaiheessa tuntunut ilotulitukselta, mutta tulos oli lopulta todella hyvä.”

Toiseksi sijoittui Yhdysvalloistakin tuttu Austin Hannum -6 tuloksella. Kierrokseen mahtui muutama virhe, mutta kokenut pelaaja ei antanut niiden häiritä suoritusta. “Peli tuntui hyvältä, se on ollut nousujohteista viime aikoina” Hannum kommentoi Frisbeegolfmedialle. “Kierros sujui yllättävän hyvin, ottaen huomioon eilisen matkustuksen ja sen että kävin pelaamassa harjoituskierroksen vielä eilen illalla kymmenen aikaan. Ennen varsinaista kilpailua luvassa on paljon harjoituskierroksia ja kilpailuun valmistautumista.”

Kolmannen paikan nappasi Kimi Hakkarainen tuloksella -3. Neljännen paikan itselleen onnistui pelaamaan Heikki Saunanen(-2). Saunanen on vuoden 2021 Mastereiden suomenmestari ja pitkän linjan frisbeegolfharrastaja. Viimeinen paikka napsahti Aapo Mäkelälle(-1).

Tämä edellä mainittu viisikko olikin ainoa porukka kaikista kilpailijoista jotka onnistuivat pelaamaan alle par tuloksen. Nimekkäät pelaajat kuten Raven Newsom, Janne Hirsimäki, Leo Piironen, Otto Mäkinen ja Luukas Rokkanen jäivät tällä kertaa ilman paikkaa.

European Openin seuraaminen

European Openia voi seurata Disc Golf Networkilta suoran lähetyksen muodossa keskiviikon joukkuekilpailusta alkaen. Tuloksia voi luonnollisesti seurata UDiscin tulospalvelusta. Frisbeegolf on kuitenkin parasta paikan päällä seurattuna, tapahtumaan on ilmainen pääsy. Tarkemman aikataulun ja lisätietoa tapahtumista tarjoaa European Open. Tapahtuman suomenkielisestä tiedottamisesta vastaa Frisbeegolfmedia.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän