KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tourilla yllätysten viikonloppu

Disc Golf Pro Tourilla yllätysten viikonloppu

Julkaistu

Viikonlopun Disc Golf Pro Tour oli täynnä draamaa, kun kiertue rantautui viime vuoden maailmanmestaruuskilpailuiden näyttämölle Emporia, Kansasiin. Avoimessa luokassa nähtiin todellinen yllätysvoittaja, naisissa voittaja ratkaistiin vasta ensimmäisellä jatkoväylällä.

Parker Welck yllätysvoittoon

Avoimessa luokassa nähtiin todellinen tuhkimotarina, kun Parker Welck (-31) nousi yllätysvoittoon Calvin Heimburgin (-30) ohi. Welck, joka oli ennen viikonloppua UDiscin maailmanlistalla vasta sijalla 112, lähti kärkikortista viimeiselle kierrokselle muutaman heiton kärjestä Heimburgin ja Alden Harrisin takaa. ”Katsoin eilen illalla UDisciä ja sen mukaan todennäköisyyteni voittoon oli alle 1%. Koin sen hieman epäkunnioittavana ja päätin, että näytän pystyväni voittamaan.” Parker vinoili voiton jälkeen. Hän oli jatkuvasti voittokamppailussa mukana, mutta hurja loppu teki selvää muista. ”Kun Heimburg epäonnistui väylällä 14 ja itse onnistuin, tiesin pystyväni voittamaan.” Welck kommentoi Disc Golf Networkin haastattelussa. Welck nappaa voitosta ennusteiden mukaan 8500 dollaria. Hänen koko uransa aikana tienaama summa on vain noin 25 000 dollaria.

Toiseksi lopputuloksissa tuli Calvin Heimburg, joka jatkaa vahvaa kauttaan. Kolmannen sijan jakoivat Alden Harris, Matthew Orum ja Evan Smith tuloksella -27.

Parker Welck, Dynamic Discs Open 2023
Parker Welck, Dynamic Discs Open 2023, Kuva: Disc Golf Pro Tour

Hailey King vei voiton jatkoväylällä

Naisissa nähtiin todellista hurja kamppailu voitosta, kun vielä viimeisillä väylillä voittotaistelussa oli neljä naista: Hailey King, Holyn Handley, Ella Hansen ja jahtikortista Kristin Tattar. Tattar tippui ensimmäisenä voittotaistelusta, kun hän ei onnistunut legendaarisella saariväylällä, jossa Tattar sortui bogey-tulokseen. Hansen epäonnistui ratkaisevissa puteissa, joten voitto ratkaistiin Handleyn ja Kingin välillä.

King näytti jo ottavan voiton kotiin, mutta Handley heitti hienon eaglen viimeiselle väylälle ja nousi tasoihin Kingin kanssa. Ensimmäinen jatkoväylä käytiin saariväylällä, jossa Handley epäonnistui, mutta King heitti korin viereen avauksensa ja otti näin kauden ensimmäisen voittonsa Disc Golf Pro Tourilla.

Disc Golf Pro Tour jatkuu heti ensi viikonloppuna Des Moines Challengella.

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän