KotiKilpailutDisc Golf Pro Tour"Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta" - suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue saapuu Suomen Turkuun, jossa on vuorossa Turku Open 14.-16.6.2024.

Turku Openiin odotettiin isoa joukkoa maailmantähtiä, mutta useampi jättäytyi kisasta pois. Esimerkiksi Kristin Tattar keskittyy tuleviin häihinsä ja Calvin Heimburg jättäytyi ilman mainittavaa syytä pois kilpailusta.

Moni yhdysvaltalainen varmasti halusi kilpailla Turussa, mutta realiteetit tulivat monella vastaan, kun kilpailijat alkoivat varaamaan matkojaan. Esimerkiksi viivalla nähtävä suomalaisviisikko matkusti alkuviikosta Oregonista Turkuun ja matka kesti lähemmäs kaksi vuorokautta.

Monien maailman huippunimien poisjäänti Turku Openista on tapahtumalle harmillista, mutta suomalaispelaajille iso mahdollisuus – monella on tuhannen taalan paikka napata jättipotti viikonloppuna.

Ensinnä on tärkeä huomioida, että Turku Open on Elite-kilpailu. Kullakin kilpailijalla on mahdollisuus nousta vähälukuiseen Elite-kilpailun voittajien joukkon. Suomalaisvoittajia on vain kolme: Niklas Anttila, Jesse Nieminen ja Eveliina Salonen. Toki kisassa on jaossa myös enemmän palkintorahaa verrattuna muihin Euroopan kisoihin.

Näiden lisäksi menestyjille on tarjolla seuraavia etuja:

  • Voittaja pääsee suoraan DGPT kiertuefinaalin. Viime vuonna pelkkä pääsy toi 2500 dollaria. Voittaja sai 40 000 dollaria.
  • Kisassa on jaossa kaksi paikkaa USDGC:hen (tai yksi paikka naisten TPWDGC:ssä). Näitä kisapaikkoja ei ole liiemmin jaossa eurooppalaisille. Paikat jaetaan niille kilpailijoille, joilla ei ole vielä osallistumisoikeutta.
  • Viisi paikka European Openiin (naisille yksi paikka). Suomessa on vielä paljon huippupelaajia, joilta uupuu kisalippu European Openiin. Paikat jaetaan niille kilpailijoille, joilla ei ole vielä osallistumisoikeutta.
  • TOP5 kilpailijoille DGPT Tour Card vuodelle 2025 (naisille TOP3).

Kun nuo kaikki laskee yhteen, voidaan puhua valtavasta vaikutuksesta tälle kesälle ja vielä seuraavallekin vuodelle.

“Turku Openissa monella pelaajalla on mahdollisuus muuttaa loppukauden kisakalenteri. Hyvällä suorituksella voi olla iso merkitys myös ensi vuoden ja talvenkin suunnitelmiin”, asiantuntija Toni Syrjänen arvioi. Syrjänen on myös Ykkösrinki-podcastin juontaja.

“Tämä on varsinkin niille suomalaisille huipputilaisuus, jotka eivät kierrä Yhdysvaltojen kiertueella”, Syrjänen kertoo. “Tänä viikonloppuna monella on mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta.”

Nähdäänkö viikonloppuna jättiyllätys?

Vaikka kisassa ei nähdä kuin viisi yhdysvaltalaista, avoimessa luokassa viivalla on silti kaikki Euroopan parhaat pelaajat, joka takaa äärimmäisen kovatasoisen kilpailun. Syrjänen nostaa muutaman mahdollisen yllättäjän esiin omissa papereissaan.

“En epäile, etteikö Yhdysvalloista matkustaneet Niklas Anttila, Jesse Nieminen, Joona Heinänen, Väinö Mäkelä ja Tuomas Hyytiäinen olisi kärkikahinoissa, mutta pystyykö he ottamaan itsestään myös viimeisen irti, jotta he taistelevat voitosta. Pitää muistaa, että heillä on pitkä matkustus takana ja aikaerolla voi olla myös vaikutusta”, Toni Syrjänen pohtii.

Niistä suomalaisista, jotka eivät ole kiertäneet Yhdysvalloissa, Syrjänen nostaa esiin seuraavat nimet: Lenni Kemppainen, Onni Arminen, Eetu Tuominen, Niilo Hongisto ja Lauri Hämäläinen: “Kemppainen pelaa kotikulmillaan ja on ollut viime viikot todella kuuma. Arminen ja Tuominen ovat olleet myös todella kovia”, Syrjänen kertoo. “Kun Turussa kilpaillaan, Niilo Hongistoa ei voi sulkea pois. Hänellä on Luolavuoren aikaisemmalta radalta rataennätys. Hämäläinen taas oli viime vuonna toinen ja hyvässä vireessä alkukauden. Hän keskeytti viime viikonloppuna pelit Heinolassa tultuaan kipeeksi ja keskittyi Turkuun.”

Naisissa Salonen vs Saarinen?

Naisten luokassa nähdään herkullinen otatus, kun kaikki Suomen kärkinaiset ovat samalla viivalla. Eveliina Salonen ja Henna Blomroos palaavat kilpailutauolta. Silva Saarinen ja Heidi Laine kilpailivat viimeksi viime viikonloppuna Heinolassa.

“Rata on niin vahvasti uusittu, että en osaa yhtään arvioida, että kenelle rata Suomen kärkinaisista sopii parhaiten. Fakta on, että Salonen on aina kova”, Syrjänen analysoi. “Blomroos on iso kysymysmerkki, sillä kevät oli hänelle vaikea. Laine oli kipeä noin kuukauden, eikä pystynyt Heinolassa vielä parhaimpaansa.”

“Uskon, että Saarinen on se, joka haastaa Salosen viikonloppuna. Minulla on sellainen olo, että viikonloppuna nähdään Salosen ja Saarisen kaksintaistelu”, Syrjänen päättää.

Turku Open kilpaillaan Luolavuoren frisbeegolfradalla perjantaista sunnuntaihin 14.-16.6.. Frisbeegolf on parasta paikan päällä – tapahtumaan voi ostaa lippuja täältä. Kilpailusta on nähtävillä myös suora lähetys Disc Golf Network-palvelusta. Tulokset ja lähtöajat näkee PDGA Live-palvelusta. Lue lisää Turku Openista tapahtuman verkkosivuilta.

Uusimmat uutiset

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

Suomalaisnaiset kaksoisjohdossa European Openin finaalipäivään!

Eveliina Salonen ja Silva Saarinen lähtevät kaksoisjohdossa huomenna pelattavaan...

Kahden kierroksen päivä European Openissa – tutut nimet nousivat kärkeen

Frisbeegolfin European Openissa avoimella luokalla on edessään todellinen kestävyyskoe....

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän