KotiKilpailutDisc Golf Pro Tour"Ikuinen kakkonen" nappasi viimein voiton Disc Golf Pro Tourilla

“Ikuinen kakkonen” nappasi viimein voiton Disc Golf Pro Tourilla

Ikuisen kakkosena tunnettu Matthew Orum otti sensaatiomaisesti ensimmäisen voiton Disc Golf Pro Tourilla. Matty-O ehti pelata 20 vuoden aikana peräti 137 Elite/Major tason kilpailua ilman voittoa. Naisten luokassa Hailey King yllätti loppuväylillä Kristin Tattarin ja nousi voittoon.

Vuoden toivotuin voitto

Matthew Orum yllätti koko frisbeegolfaavan kansan ja nousi jahtikortista MVP Openin voittoon. Hän pelasi hurjalla tasolla viimeiset yhdeksän väylää ja se riitti selvään voittoon tuloksella -23. Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Aaron Gossage ja Eagle McMahon tuloksella -19.

Matthew Orumin voitto on suorastaan sensaatiomainen. Yli 20 vuotta huippukisoja tahkonnut Orum ei ollut kertaakaan aikaisemmin voittanut isoa kisaa. Hän piti hallussaan ennätystä; eniten palkintopallisijoituksia ilman voittoa – nyt Orum tippuu tästä tilastosta pois.

Persoonallinen ja sympaattinen Alabamasta kotoisin oleva Matthew Orum oli jo vuonna 2005 maailmanmestaruuskisoissa hopealla – sama toistui kaksi viikkoa sitten MM-kisoissa. Orumin voitto sytytti kilpakumppanitkin siten, että viime vuonna samaisen kisan voittanut Simon Lizotte juhlisti enemmän Orumin voittoa tänä vuonna kuin omaa voittoaan viime vuonna. Orumin voitonjuhlat huipentuivat koko yleisön huutaessa “Matty-O:n” nimeä.

Hyytiäiselle uran paras DGPT-sijoitus

Niklas Anttila oli paras suomalainen viikonlopun kisoissa. Hän ylsi jaetulle sijalle 11 tulokseen -11. Anttilan kisa oli muuten varsin onnistunut, mutta hän sortui pahoihin virheisiin kolmannella kierroksella erittäin tuulisessa säässä (kierrostulos +4).

Tuomas Hyytiäinen ylsi ensimmäistä kertaa urallaan 20 parhaan joukkoon Yhdysvalloissa. Hän oli lopputuloksissa 19. tuloksella -7. Hyytiäinen pelasi kilpailun erinomaisesti 1034 keskiarvoratingilla.

Väinö Mäkelä oli kolmantena suomalaisena 23. tuloksella -5.

Anttila ja Mäkelä varmistivat sijoituksillaan paikkansa lokakuun puolivälin kiertuefinaaliin, jossa on jaossa kauden isoimmat rahat.

Salosen vauhti ei riittänyt mitaleille

Eveliina Salonen avasi kilpailun kaikkien aikojen parhaalla naispelaajan kierroksella. Seuraavilla kierroksilla Salosen peli ei ollut riittävän hyvää mitaleille asti. Salonen jäi neljänneksi tuloksella -3.

Kilpailun voitti Hailey King tuloksella -7. Toisen sijan jakoivat Ohn Scoggins ja Kristin Tattar tuloksella -6. King pyyhälsi lopussa kilpailua johtaneen Tattarin ohi.

Muista suomalaisista Henna Blomroos ja Heidi Laine jäivät kauas kärjestä. Blomroos oli jaetulla sijalla 8 tuloksella +9. Laine jäi jaetulle sijalle 16 tulokseen +15.

Kukaan Suomen naisista ei yltänyt Disc Golf Pro Tourin kiertuefinaaliin. Tulevan viikonlopun Yhdysvaltain mestaruuskilpailut on suomalaisten viimeinen oljenkorsi kiertuefinaaliin – voittaja saa paikan.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...