KotiKilpailutDisc Golf Pro Tour"Ikuinen kakkonen" nappasi viimein voiton Disc Golf Pro Tourilla

“Ikuinen kakkonen” nappasi viimein voiton Disc Golf Pro Tourilla

Ikuisen kakkosena tunnettu Matthew Orum otti sensaatiomaisesti ensimmäisen voiton Disc Golf Pro Tourilla. Matty-O ehti pelata 20 vuoden aikana peräti 137 Elite/Major tason kilpailua ilman voittoa. Naisten luokassa Hailey King yllätti loppuväylillä Kristin Tattarin ja nousi voittoon.

Vuoden toivotuin voitto

Matthew Orum yllätti koko frisbeegolfaavan kansan ja nousi jahtikortista MVP Openin voittoon. Hän pelasi hurjalla tasolla viimeiset yhdeksän väylää ja se riitti selvään voittoon tuloksella -23. Jaetulle toiselle sijalle ylsivät Aaron Gossage ja Eagle McMahon tuloksella -19.

Matthew Orumin voitto on suorastaan sensaatiomainen. Yli 20 vuotta huippukisoja tahkonnut Orum ei ollut kertaakaan aikaisemmin voittanut isoa kisaa. Hän piti hallussaan ennätystä; eniten palkintopallisijoituksia ilman voittoa – nyt Orum tippuu tästä tilastosta pois.

Persoonallinen ja sympaattinen Alabamasta kotoisin oleva Matthew Orum oli jo vuonna 2005 maailmanmestaruuskisoissa hopealla – sama toistui kaksi viikkoa sitten MM-kisoissa. Orumin voitto sytytti kilpakumppanitkin siten, että viime vuonna samaisen kisan voittanut Simon Lizotte juhlisti enemmän Orumin voittoa tänä vuonna kuin omaa voittoaan viime vuonna. Orumin voitonjuhlat huipentuivat koko yleisön huutaessa “Matty-O:n” nimeä.

Hyytiäiselle uran paras DGPT-sijoitus

Niklas Anttila oli paras suomalainen viikonlopun kisoissa. Hän ylsi jaetulle sijalle 11 tulokseen -11. Anttilan kisa oli muuten varsin onnistunut, mutta hän sortui pahoihin virheisiin kolmannella kierroksella erittäin tuulisessa säässä (kierrostulos +4).

Tuomas Hyytiäinen ylsi ensimmäistä kertaa urallaan 20 parhaan joukkoon Yhdysvalloissa. Hän oli lopputuloksissa 19. tuloksella -7. Hyytiäinen pelasi kilpailun erinomaisesti 1034 keskiarvoratingilla.

Väinö Mäkelä oli kolmantena suomalaisena 23. tuloksella -5.

Anttila ja Mäkelä varmistivat sijoituksillaan paikkansa lokakuun puolivälin kiertuefinaaliin, jossa on jaossa kauden isoimmat rahat.

Salosen vauhti ei riittänyt mitaleille

Eveliina Salonen avasi kilpailun kaikkien aikojen parhaalla naispelaajan kierroksella. Seuraavilla kierroksilla Salosen peli ei ollut riittävän hyvää mitaleille asti. Salonen jäi neljänneksi tuloksella -3.

Kilpailun voitti Hailey King tuloksella -7. Toisen sijan jakoivat Ohn Scoggins ja Kristin Tattar tuloksella -6. King pyyhälsi lopussa kilpailua johtaneen Tattarin ohi.

Muista suomalaisista Henna Blomroos ja Heidi Laine jäivät kauas kärjestä. Blomroos oli jaetulla sijalla 8 tuloksella +9. Laine jäi jaetulle sijalle 16 tulokseen +15.

Kukaan Suomen naisista ei yltänyt Disc Golf Pro Tourin kiertuefinaaliin. Tulevan viikonlopun Yhdysvaltain mestaruuskilpailut on suomalaisten viimeinen oljenkorsi kiertuefinaaliin – voittaja saa paikan.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän