KotiKilpailutDisc Golf Pro TourEveliina Salosella vakuuttava paluu tositoimiin Norjassa

Eveliina Salosella vakuuttava paluu tositoimiin Norjassa

Julkaistu

Norjassa kilpaillaan historian ensimmäistä Euroopassa pelattavaa Disc Golf Pro Tourin Elite-tason osakilpailua. Torstaista lauantaihin pelattava PCS Open on kerännyt maailman huippupelaajat kuvankauniisiin vuoristomaisemiin ennen ensi viikolla pelattavaa European Openia, joka kilpaillaan Nokialla.

Eveliina Salonen iskussa

Eveliina Salonen otti loistavan alun kolmipäiväiseen kilpailuun, kun hän nappasi -6 tuloksella itsellensä johtoaseman kolmen heiton erolla toisena olevaan Heidi Laineseen. Kärkikortin täydentävät ennakkosuosikki Kristin Tattar (-2) sekä Sarah Hokom (-1). Henna Blomroos oli myös pelipäällä, mutta muutama synkkä hetki tiputtivat suomalaisen kuudenneksi par-tulokseen.

Salosella toimi pelissä pitkästä aikaa lähes kaikki. Erinomaisesti pitkät ja lyhyet putit sisään laittanut suomalainen oli päivän selvä ykkönen. Pahasta puttikammosta viime vuosina kärsinyt Eveliina lämmitti kaikkien mieltä laittamalla rennosti kiekot koriin. Kilpailua on jäljellä vielä kaksi kierrosta, mutta suomalaiset näyttivät nauttivan pelaamisestaan, mikä on kaikista tärkeintä tässä vaiheessa. Salonen pääsi myös useaan hidastuskuvaan pitkillä ja tarkoilla heitoillaan, joissa oli tuttua ja kaivattua Eveliinaa.

Ennen kilpailua kuultiin todella harmillisia uutisia, kun 17 kertainen major-voittaja Paige Pierce oli liukastunut ja tippunut liukkaalta sillalta. Seurauksena oli pahasti rikkoutunut jalka, joka leikattiin samana päivänä. Hän ei varmasti kilpaile enää loppukautena.

<a href=Heidi Laine, PCS Open 1. kierros” class=”wp-image-3234″/>
Heidi Laine, PCS Open 1. kierros. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Suomen miehillä vaisu alku

Avoimessa luokassa Paul McBeth toivotti kymmenet maanmiehet tervetulleeksi Eurooppaan, jossa hän on kilpaillut jo lähes 1,5 kuukautta ottamalla kärkipaikan ensimmäisen kierroksen jälkeen. McBeth onnistui loppukirillään nousemaan tulokseen -9, joka varmisti jaetun kärkisijan herrojen James Proctor ja Calvin Heimburg kanssa. Kärkikortin täydentää Eagle McMahon tuloksella -8.

Suomalaiset eivät onnistuneet ensimmäisellä kierroksella. Parhaaseen tulokseen -4 ylsivät Joona Heinänen ja Lauri Lehtinen, jotka ovat jaetulla sijalla 19. Niklas Anttila oli kolmanneksi paras suomalainen tuloksella -2 jaetulla sijalla 37. Moni pelaaja oli vaikeuksissa Overåsin haastavalla radalla.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.30 ja avoimen luokan lähetys kello 16.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen ja naisten luokan jahtikortit ovat nähtävillä MDG Median Youtube-kanavalla.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän