Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour Eveliina Salonen pelasi kaikkien aikojen suomalaiskierroksen

Eveliina Salonen pelasi kaikkien aikojen suomalaiskierroksen

Eveliina Salonen Maple Hill
Eveliina Salonen avasi MVP Openin kaikkien aikojen suomalaiskierroksella. Kuva: DGPT / Worlds
Mainos

Disc Golf Pro Tour huipentuu tällä viikolla Playoff-kisaan, jossa ratkaistaan, ketkä pääsevät rahakkaaseen kiertuefinaaliin. Eveliina Salonen avasi kilpailun hurjalla kierroksella, joka riittää Suomen kaikkien aikojen kierrostulosten kärkipaikalle naisten luokassa.

Salonen vastasi huutoon

Eveliina Salonen on kilpailussa pakko-onnistumisen edessä, mikäli hän haluaa paikan lokakuun puolivälin kiertuefinaaliin. Käytännössä Salosen pitää yltää vähintään palkintokorokkeelle tämän viikon kovatasoisessa kilpailussa.

Salonen onnistui ensimmäisellä kierroksella yli odotusten, kun hän pelasi vaikean Maple Hillin radan peräti -6 tulokseen, joka riittää kärkipaikkaan ja peräti 1042 kierrosratingiin. Mikäli alustava laskelma ei tuosta muutu loppuviikon aikana, kyseessä on kaikkien aikojen paras suomalaisen naispelaajan kisakierros koskaan.

Miten PDGA-rating lasketaan? Lue artikkelimme asiasta täältä.

Vaikka Salonen pitää kärkipaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, hänen pitää pystyä pelaamaan huipputasolla myös tulevat kolme kierrosta.

Toisena kilpailussa on Hailey King tuloksella -4. Kolmantena on Ohn Scoggins (-2) ja kärkikortin täydentää Kristin Tattar (-1).

Muista suomalaisista Henna Blomroos on tuloksessa +3, joka riittää jaetulle sijalle 8. Heidi Laine epäonnistui lähes kaikessa ja joutuu jahtaamaan kärkeä jaetulta sijalta 32 tuloksessa +9.

Miehillä hyvät ensimmäiset kierrokset

Väinö Mäkelä on ensimmäisen kierroksen jälkeen parhaansa suomalaisena jaetulla sijalla 8 tuloksessa -5. Mäkelän putti kulki hyvin ensimmäisellä kierroksella. Niklas Anttila taisteli itsensä vaikean alun jälkeen tulokseen -4 jaetulle sijalle 13. Myös Anttila on hyvissä asetelmissa tulevia kierroksia ajatellen.

Onnistuminen olisi tärkeää kaksikolle viikonloppuna. Mäkelä varmistaisi onnistumisella paikkansa kiertuefinaaliin eli 32 parhaan joukkoon. Hän on tällä hetkellä sijalla 32. Anttila hamuaa paikkaa 24 parhaan joukossa, joka tarkoittaa yhden heiton etua kiertuefinaalissa lokakuun puolessa välissä.

Kolmas suomalainen Tuomas Hyytiäinen pelasi ensimmäisen kierroksen par-tulokseen, joka riittää jaetulle sijalle 42.

Johdossa toiselle kierrokselle lähtevät Matthew Orum ja Benjamin Callaway tuloksella -8. Kolmantena on Kevin Jones tuloksella -7.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 16.30 ja avoimen luokan lähetys kello 21.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta

Mainos

EI KOMMENTTEJA

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Exit mobile version