Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour Anttila ja Nieminen kymmenen parhaan joukkoon Disc Golf Pro Tourin avauskisassa –...

Anttila ja Nieminen kymmenen parhaan joukkoon Disc Golf Pro Tourin avauskisassa – Barela voitti vihdoin

Anthony Barela Chess.com
Anthony Barela otti ensimmäisen voittonsa Disc Golf Pro Tourilla. Kuva: DGPT
Mainos

Disc Golf Pro Tourin avauskisa Chess.com Invitational päättyi Anthony Barelan juhliin Floridan Brooksvillessä. Barela otti voiton lopulta vain yhden heiton erolla ennen Richard Wysockia. Barelan voittotulos oli -18.

Barela hallitsi kilpailua heti avauspäivästä lähtien. Hän oli kärjessä jokaisen kierroksen jälkeen. Nuori Arizonasta kotoisin oleva supertähti heittää frisbeegolfkiekkoa pidemmälle kuin kukaan muu aktiivisesti kiertueella pelaavista heittäjistä.

Viime vuosina hänen ongelmansa on ollut paineensietokyky. Barela muistetaan esimerkiksi viime vuoden European Openista Suomesta, jossa hänen pelinsä kaatui vasta väylälle 16 paineen alla.

Floridassa viimeisen kierroksen väylällä numero 17 Anthony Barela puttasi ohi melko lyhyen putin, joka sai miehen fanit haukkomaan happea. Hän onnistui kuitenkin pitämään itsensä kasassa ja otti lopulta voiton viimeisen väylän onnistumisella.

“Tämä on uskomatonta. Olen odottanut tätä koko ikäni. Kaikki häviöni kuittaantuivat pois tällä voitolla”, Anthony Barela kommentoi Disc Golf Pro Tourin haastattelussa. “Minua jännitti viimeisillä väylillä, mutta se on osa peliä. Jos et tunne jännitystä, et rakasta sitä mitä teet. Minä rakastan frisbeegolfia.”

Anthony Barela nappaa voitosta 10 000 dollaria eli noin 9500 euroa.

Kilpailussa kolmanneksi ylsi Aaron Gossage tuloksella -16.

Kuopiolaiset TOP10-joukkoon

Suomen kuopiolaiskaksikko Jesse Nieminen ja Niklas Anttila olivat lopputuloksissa jaetulla sijalla yhdeksän tuloksella -11. Vaikka Anttila oli kärjessä avauskierroksen jälkeen, yhdeksäs sija kauden ensimmäisestä kilpailusta on loistava molemmille. Anttila kärsi epäonnesta viikonlopun aikana, mutta ylsi silti huipputulokseen.

Niemiselle kauden avauskisa oli loistava menestys. Jesse on laittanut kaiken peliin frisbeegolfin suhteen ja se näytti tuottavan hedelmää. Tärkeä onnistuminen avauskisassa tuo itseluottamusta ja antaa budjetin osalta hieman hengitystilaa. Molemmat saivat palkintorahaa noin 1600 euroa.

Väinö Mäkelä pelasi suomalaisista parhaan viimeisen kierroksen (-6), joka nosti Mäkelän hienosti sijalle 13. Mäkelälle myös kauden avauskisaksi sija 13 oli loistava ja lupaa hyvää seuraaville kisoille. Väinö sai myös palkintorahaa noin 1250 euroa.

Tuomas Hyytiäinen ei saanut vielä parasta irti itsestään. Hän jäi kauas omasta tasostaan sijalle 109. Hyytiäinen kertoi Instagramissaan, että avausheitot oli pahasti pielessä ensimmäisellä kierroksella.