KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour jatkuu Minnesotassa

Disc Golf Pro Tour jatkuu Minnesotassa

Viime viikonloppuna pelatun Portlandin Openin Elite+ kilpailun jälkeen vuorossa oli Disc Golf Pro Tourin Silver Series kilpailu, Zoo Town Open. Siirtyminen Portlandin pitkistä heitoista Minnesotan teknisempiin metsäväyliin on varmasti mieluisaa vaihtelua. Zoo Town Open pelataan Blue Mountainin radalla Missoulassa, Minnesotassa. Rata on fyysisesti erittäin haastava, rata on rakennettu vuoren rinteille. Korkeuseroja on todella paljon ja päälle vielä runsas puusto tuovat pelaamiseen haastetta.

Silver Series kilpailut ovat yleensä aivan terävimmän kärjen ammattilaisille väliviikkoja. Zoo Town Openin avoin luokka keräsi kuitenkin melko nimekkään osallistujalistan, mukana on mm. viime viikonlopun Portland Openin voittaja Adam Hammes, yksi tämän hetken parhaimmista puttaajista Gannon Buhr, ja 2021 vuoden maailmanmestari James Conrad.

Naisten luokan puolella Kristin Tattar jatkaa kauden toista vierailuaan Yhdysvaltoihin. Tattarilla on erinomainen mahdollisuus tehdä historiaa naisten frisbeegolfissa, sillä hänellä on mahdollisuus saavuttaa tuhannen ratingpisteen rajapyykki. Tähän ei ole kukaan naisten luokan pelaaja aiemmin pystynyt. Lähimmäksi pääsi Paige Pierce 2021 keväällä 996 pisteellä. Pierce ei ole kuitenkaan tämän jälkeen pystynyt nostamaan peliään samalle tasolle. Pierce ei tämän kilpailun osallistujalistalta löydy, mutta viime viikonlopun Tattarin haastaja Sai Ananda ja kolmanneksi tullut Juliana Korver löytyvät.

AVOIMEN LUOKAN KÄRJESSÄ YLLÄTYSNIMIÄ

Avoimen luokan jaetulta kärkisijalta löytyy kaksi hieman yllättävää nimeä. Evan Scott ja Ty Love jakavat kärkipaikan tuloksella -11. Scott löytyy Disc Golf Pro Tourin ranking listalta sijalta 45., Ty Love vielä alempaa sijalta 82. Tässä kilpailussa he ovat PDGA ratingin perusteella kuitenkin top20 joukossa. Molemmilla oli ensimmäisellä kierroksella virheetöntä puttaamista alle kymmenestä metristä (C1), myös 10-20m puteista (C2) upposi suurin osa.

Jaetulta kolmannelta sijalta löytyy hieman tutumpi nimi, James Conrad, tuloksella -10. Conrad aloitti kierroksensa erittäin kuumasti, pelaamalla ensimmäiset neljä väylää tulokseen -5, väylän #3 eaglen saattelemana. Kierroksen loppupuolella vauhti kuitenkin hiipui ja tuloskorttiin mahtuu kaksi bogeytä. Conradin puttiin jäi myös parantamisen varaa verrattuna kärkikaksikkoon.

Kärkiryhmää huomiselle täydentää Dallin Blanchard. Blanchard aloitti todella huikealla kahdeksan birdien putkella. Kuten Conradin kohdalla, vauhti kuitenkin hiipui loppua kohden ja lopuilla väylistä tuli vain kaksi birdietä. Blanchardin tulos kuitenkin -10 ja jaettu kolmas sija Conradin kanssa.

TATTAR JATKAA NAISTEN LUOKAN DOMINOINTIA

Naisten luokassa Kristin Tattar näytti jälleen kyntensä ja pyyhkäisi kaikkien muiden ohi kärkeen tuloksella -10. Otetaan tässä vaiheessa huomio, että vaikka avoin ja naisten luokka pelaavat samaa rataa, radan layout on hieman erilainen. Naisilla layout on yleensä muokattu hieman heille sopivammaksi, joko lyhyemmillä väylillä tai suuremmilla par-luvuilla. Tattar pelasi jälleen uskomattoman varmaa peliä niin heitoissa, kuin putissa. Kaikki C1 putit menivät koriin ja bonuksena vielä yksi 20m C2 putti jolla napattiin eagle väylältä #9. Tattarin vauhti kohti tonnia jatkuu kovana, ensimmäisen kierroksen alustavan PDGA ratingin ollessa 1012.

Tattarin takaa löytyy jälleen Sai Ananda. Ananda esitti vakuuttavia otteita läpi kierroksen, varsinkin C1 putit upposivat ongelmitta. Viimeisellä väylällä heitto kuitenkin lipsahti pelialueen ulkopuolelle (OB), josta korttiin yksi rangaistusheitto ja lopulta bogey. Ananda lähtee huomiselle toiselle kierrokselle tuloksesta -7, jaetulta toiselta sijalta Missy Gannonin kanssa. Gannon aloitti kierroksensa hienolla eaglella ensimmäiselle väylälle ja ensimmäinen puolikas kierroksesta sujuikin hienosti. Loppuväylät kuitenkin tuottivat haasteita ja väylät #12-#18 Gannon pelasi tulokseen +1. Vahvan alkukierroksen turvin Gannon kuitenkin pysyi kärjen tuntumassa tuloksella -7. Kärkiryhmää täydentää niin ikään myös eaglella aloittanut Jessica Weese tuloksella -6.

Kristin Tattar, Zoo Town Open 2023. Kuva: Disc Golf Pro Tour

KILPAILU JATKUU LAUANTAINA ILLALLA

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa lauantaina kello 18:20 ja avoimen luokan lähetys kello 00:10.

Live-tuloksia on mahdollista seurata aiemmin jo UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän