KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDGPT:lla viimeinen kilpailu ennen Eurooppaa

DGPT:lla viimeinen kilpailu ennen Eurooppaa

Disc Golf Pro Tour rantautuu viikonloppuna Minnesotaan The Preserve Championshipiin. Kyseessä on viimeinen Elite-tason kilpailu ennen huippupelaajien siirtymistä Euroopan kisaradoille. Rata on tunnettu avoimista heitoista. Radan suunnittelija Cale Leiviska on sanonut, että rata on tehty pelattavaksi tuulisissa olosuhteissa. Oman mausteensa tuo Kanadassa riehuneet maastopalot, jotka joidenkin lähteiden mukaan saattaa sumentaa ilmaa myös Minnesotassa.

Kuka haastaa Heimburgin?

Avoimessa luokassa viivalla nähdään kaikki huiput Paul McBethiä ja Bradley Williamsia lukuunottamatta, joista Williams voitti viime vuoden kilpailun. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee jälleen Calvin Heimburg, joka on ollut kärkitaistossa lähes jokaisessa DGPT:n osakilpailussa tänä vuonna. Kysymys lieneekin, kuka tällä kertaa haastaa Heimbugin? Kentän kuumimpina pelaajina tällä hetkellä ovat Prodigyä edustavat Gannon Buhr ja Isaac Robinson. Buhr voitti viime viikonloppuna kotiosavaltiossaan. Robinson oli viime viikonloppuna toinen, joten hänen pelinsä vaikuttaa olevan myös uomissaan.

The Preserve Championshipissa nähdään myös Eagle McMahon viivalla. Eagle kärsi koko viime vuoden kyynärpään vaivasta ja palasi tälle kaudelle kilpailemaan. Kesäkuun alussa hän loukkasi kuitenkin uudelleen kyynärpäätään ja joutui jättämään kesäkuun kilpailut väliin. Nyt McMahon nähdään jälleen tositoimissa Minnesotassa.

Avoimessa luokassa korkeimman voittoprosentin saa Ricky Wysocki 14%:lla. Gannon Buhrin ja Calvin Heimburgin voittoprosentti on 13%. Nämä kaikki herrat nähdään myös ensimmäisen kierroksen feature-kortissa Isaac Robinsonin kera.

Calvin Heimburg, The Preseve Championship 2023
Calvin Heimburg harjoittelemassa, The Preseve Championship 2023, Minnesota. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Naisissa Tattar vs muut

Naisten sarjassa katseet kohdistuvat Kristin Tattarin kuntoon ja Natalie Ryanin kilpailemiseen. Virolainen Tattar dominoi viime viikonloppuna. Hän ei osallistunut viime vuoden kilpailuun, mutta avoin rata on sopinut Kristinille erittäin hyvin. Lisäksi hän voitti kilpailun vuonna 2021 peräti 10 heiton erolla. Hän on kaikessa yksinkertaisuudessaan ylivertainen virheiden välttämisessä kilpakumppaneihin verratessa. Avoimella radalla tyypillisesti virheiden välttäminen varmistaa birdie-tuloksia. Jos Kristin pelaa samalla tasolla kuin tähän asti, muiden voittomahdollisuudet ovat pienet.

Tattarin potentiaalisia haastajia ovat Paige Pierce, Ella Hansen ja Holyn Handley. Kukin tarvitsee kuitenkin loistavan viikonlopun, jotta heillä on mahdollisuus haastaa Kristin Tattar.

Palaako Natalie Ryan kilpakentille?

Naisten luokassa seurataan myös Natalie Ryanin mahdollista paluuta kilpakentille. Transsukupuolinen Natalie Ryan ei ole saanut osallistumisoikeutta Disc Golf Pro Tourin alaisiin kilpailuihin, koska DGPT on kieltänyt hänen osallistumisensa. Minnesotan osavaltion oikeus kuitenkin kumosi Disc Golf Pro Tourin päätöksen, joka mahdollistaa Ryanin osallistumisen kilpailuun. Samankaltainen taistelu nähtiin jo toukokuun alussa OTB Openissa, kun Natalie Ryan pelasi yhden kierroksen, kunnes Disc Golf Pro Tourin onnistunut valitus päätöksestä heitti Natalie Ryanin ulos kesken kilpailun.

Yhdysvalloissa osavaltioiden omat lakijärjestelmä mahdollistaa, että Natalie Ryan voi pyrkiä kilpailemaan joissain osavaltioissa – riippuen kunkin osavaltion oikeuden päätöksestä. Natalie Ryan voitti vuonna 2022 kaksi Disc Golf Pro Tourin osakilpailua Discraft Great Lakes Openin ja MVP Openin, joista hän nappasi yhteensä 15 000 dollaria palkintorahaa. Vuonna 2023 hän on voittanut yhtä lukuunottamatta kaikki kilpailut, joihin hän on osallistunut. Hänellä on osallistumisoikeus vain A-tierin kilpailuihin.

Natalie Ryan, The Preseve Championship 2022
Natalie Ryan, The Preseve Championship 2022. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 18.00 ja avoimen luokan lähetys kello 23.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Niklas Anttila otti ylivoimaisen voiton Yhdysvalloissa

Niklas Anttila oli loistavassa vireessä, kun suomalaismiehet pelasivat Disc...

Niklas Anttila on hurjassa vireessä Yhdysvalloissa – pelasi kaikkien aikojen suomalaiskierroksen?

Niklas Anttila pelasi perjantai-lauantai välisenä yönä Yhdysvalloissa mahdollisesti kaikkien...

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän